5 ADIMDA WORK AND TRAVEL

01-NorthenLights-Home-banner-student

  1. KARAR, ÖN KAYIT VE İNGİLİZCE YETERLİLİK
  • Öğrenci Work and Travel yapmak istediğine karar verdikten sonra, öncelikle on kayıt ücretini yatırır.
  • İngilizce seviyesi önemli bir unsurdur. İngilizce seviye kontrolü yapılır. Bu aşamada öğrenciye duruma göre ek süre tanınır veya iptal ya da kesin kayıt süreci başlatılır.
  • Sizi sponsor firmayla yapacağınız mülakata hazırlamak için, Endless Abroad olarak 1 ay süreliğine ücretsiz Endaca Online İngilizce imkanı sunuyoruz. Hafta da bir saat, eğitmenlerimizle tamamen mülakata yönelik çalışma ve pratik yaparak, sizin en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlıyoruz.
  • Kayıttan sonra, eğer pasaportunuz yoksa, çıkartmanız gerekir.

 

work-and-travel-nedir

  1. SPONSOR FİRMAYLA MÜLAKAT
  • Kesin kayıt süreci başlatıldıktan sonra; öğrenci Skype aracılığıyla sponsor firma yetkilileri ile görüşme yapar. Bu görüşme yaklaşık 10 dakika sürer. Dolayısıyla tamamen İngilizce seviyenizi ölçme amaçlı, genel soruların sorulduğu bir görüşmedir

 

  1. İŞE YERLEŞTİRME SÜRECİ
  • Endless Abroad 3 farklı sponsor firma ile çalışmaktadır. İşe yerleştirme çoğunlukla mülakattan sonra yapılmaktadır. Bazı durumlarda öğrencinin İngilizce seviyesine göre mülakattan önce de işe yerleştirme yapılabilir.
  • İşe yerleştirilme işlemi kesinleştikten sonra Amerika’dan resmi çalışma izin belgesi olan DS-2019 formu sponsor tarafından gönderilir. Bu form olmadan vize başvurusu yapılamaz. DS-2019 formun gönderilmesi için kişinin bu aşamada tüm ücreti ödemiş olması gerekmektedir.

 

stock-photo-18255823-turkish-passport

  1. VİZEYE HAZIRLIK VE BAŞVURU SÜRECİ
  • Belgeniz de size ulaştıktan sonra vize başvuru sureci (J1 Vizesi) baslar.
  • Vize için gerekli olan tüm belgeler Endless Abroad tarafından titizlikle hazırlanarak sizin bu süreci de sorunsuz ve kolay geçirmeniz sağlanır.
  • Randevu gününü bekleme sürecinde ise danışmanlarımız size küçük bir oryantasyon uygularlar. Görüşmenizde dikkat etmeniz gereken hususları belirterek, sorularınızı yanıtlarlar.
  • Konsolosluğa vize başvurusunda bulunduktan sonra vizenizin onaylanıp onaylanmadığını aynı gün öğrenirsiniz. Vizeniz basıldıktan sonra pasaportunuz 1 hafta içinde elinize geçer.

 

  1. YOLCULUK ÖNCESİ ORYANTASYON VE AMERİKA’YA VARIŞ
  • Geriye bir tek uçak biletinizi alıp gitmek kalıyorJ İşe başlama tarihine ve saatine uygun bir bilete danışmanlarımızın da yardımıyla karar verdikten sonra biletinizi satın alırsınız.
  • Siz biletinizi alıp uçuş gününüzün gelmesini beklerken biz yine size bir oryantasyon programı uyguluyoruz ve sizi, yanınıza alacağınız şeyler, Amerikan kültürüne ilişkin ve çalışırken dikkat etmeniz gereken hususlar, boş vakitlerinizi değerlendirebileceğiniz sosyal faaliyetler, kesinlikle yapılması tavsiye edilen o bölgeye özgü aktiviteler ve Amerika’nın işveren-çalışan kapsamında yasal mevzuatları, sağlık, iletişim, ulaşım, iklim, vb. birçok önemli konuda bilgilendiriyoruz. Bu oryantasyon yüz yüze olabileceği gibi, ilgili materyaller sizlere posta ve mail yoluyla da gönderilebilir. Tabii ki bu noktada sürece ilişkin tüm sorularınızı danışmanlarımıza yöneltebilecek ve Amerika’ya vardığınız andan itibaren unuttuğunuz ya da gözden kaçırdığınız hiç bir detayın kalmamış olması sağlanmaya çalışılacaktır.
  • Hava limanına vardığınız andan itibaren ise macera dolu Amerika süreciniz baslar. :)