Almanya Vizesi

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Tarafından Hazırlanacak Evraklar;

  • Alınacak eğitim ile ilgili belgeler,
  • Konaklama detayları,
  • Yolculuk planınızı belirten belgeler.

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığından Kontrolünde Hazırlanacak Evraklar;

  • Almanya ‘da giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlarınız (Pasaportlar hakkında detaylı bilgiye buradan bakabilirsiniz)
  • Almanya ‘da kalacağınız süre boyunca geçerli olacak seyahat sigortası
  • Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işe devam edeceğinizi gösterir mektup ve son 3 aylık sigorta dökümünüz
  • Aileniz bordrolu çalışan ise, son 3 aylık maaş bordrosu, ailenizin görevini ve çalıştığı süreyi belirten şirket yazısı. Aileniz şirket sahibi ise, ticaret ve sanayi ddasından alınmış faaliyet belgesi, zarar göstermeyen vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete örneği. Aileniz serbest çalışıyor ise, zarar göstermeyen vergi levhası
  • Varsa kendinize ve ya ailenize ait hazine bonosu, repo, tahvil hesap dökümleri, kredi kartları ekstreleri, arazi, daire, dükkan tapuları, araç ruhsatları
  • Masraflarınızı karşılayacak kişiden aylık en az 650 euro değerinde noter tastikli taahütname ve ya Almanya ‘da bloke edilmiş bir banka hesabı
  • Kendi el yazınızla doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu ve beyanname

Bu evrakların detayları Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, danışmanları tarafından sizlere detaylı bir şekilde anlatılıp, danışmanların kontrolü altında toparlanacaktır.

Öğrenci Tarafından Hazırlanacak Evraklar;

  • Vukaatlı nüfus kayıt örneği
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 3 tane fotoğraf
  • Evliyseniz, evlilik cüzdanının fotokopisi
  • Öğrenci iseniz, öğrenci belgesi
  • Mezun durumdaysanız, diplomalarınız. (mezuniyet durumundaysanız, geçici mezuniyet belgesi
  • Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge
  • Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz Almanca eğitimini gösterir belge(ler)
  • Varsa anne ve ya babanın geçerli ya da eski Almanya vizesi fotokopileri
  • Randevu ve vize ücreti

Evraklar Hazırlandıktan Sonra;

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim, danışmanları sizin ile beraber vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde dolduracaktır. Form doldurulduktan sonra size uygun bir tarih ve saatte randevu alınacak, konsolosluk iletişim bilgileri ve hazırlanan dosya size teslim edilirken konsoloslukta yapmanız gerekenler hakkında detaylı bir şekilde danışmanlık hizmeti verilecektir.

Kısa Notlar

  • Bazı evrakların almanca tercümesi gerekirken bazı evrakların ise sadece fotokopileri yeterlidir. Bu konuda detaylı bilgiyi danışmanlarımız sizlere iletecektir.
  • Eğer öğrenci 18 yaşından küçük ise gerekli belgeler hakkında danışmanlarımız sizleri bilgilendirecektir.
  • Eğer kalınacak süre 90 günden uzun ise gereken ekstra evraklar hakkında danışmanlarımız sizleri bilgilendirecektir.
  • Ücretler;
      • Vize 60 euro
      • Randevu 10 euro
  • Ücretin nereye ve ne şekilde yatırılacağı konusunda danışmanlarımız sizleri bilgilendirecektir.
  • Vize başvuruları genel manada 10-15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.