Amerika Vize Danışmanlığı

amerika-indirimli-dil-okullari

AMERİKA VİZE DANIŞMANLIĞI

Amerika’ya 12 haftadan daha kısa süreli eğitim almak isteyen kişiler maksimum 3 aylık vize almaktadırlar. 12 hafta ve üzeri başvuruların ödemek zorunda olduğu 200$ olan Sevis ücreti sayesinde vize minimum
1 yıllık çıkmaktadır. 12 haftadan daha kısa başvuru yapan bir kişi uzun dönem vize almak isterse yine 200$ olan sevis ücretini ödeyip vizesini uzatabilir. Vize süresi konsolosluğun insiyatifinde olan bir durumdur.
Amerika vizesini şans odaklı vize olarak adlandırabiliriz. Çünkü, evrakları kontrol etmekten ziyade yapılan mülakata göre sonuç belirleniyor. Bu sebeple randevuya giden kişilerin yapması gereken şeyler, kendisini düzgün ve net bir dilde ifade etmesi ve bakımlı görünmesidir.

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Tarafından Hazırlanacak Evraklar;
  • Alınacak eğitim ile ilgili belgeler,
  • Konaklama detayları,
  • Yolculuk planınızı belirten belgeler.
Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığından Kontrolünde Hazırlanacak Evraklar;
  • Amerika ‘da kalacağınız sürece geçerli olacak pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız (Pasaportlar hakkında detaylı bilgiye buradan bakabilirsiniz)
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 3 tane fotoğraf
  • Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işe devam edeceğinizi gösterir mektup ve son 3 aylık sigorta dökümünüz
  • Aileniz bordrolu çalışan ise, son 3 aylık maaş bordrosu, ailenizin görevini ve çalıştığı süreyi belirten şirket yazısı. Aileniz şirket sahibi ise, ticaret ve sanayi ddasından alınmış faaliyet belgesi, zarar göstermeyen vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete örneği. Aileniz serbest çalışıyor ise, zarar göstermeyen vergi levhası
  • Varsa kendinize ve ya ailenize ait hazine bonosu, repo, tahvil hesap dökümleri, kredi kartları ekstreleri, arazi, daire, dükkan tapuları, araç ruhsatları
  • Amerika ‘daki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterer belgeler

Bu evrakların detayları Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, danışmanları tarafından sizlere detaylı bir şekilde anlatılıp, danışmanların kontrolü altında toparlanacaktır.

Öğrenci Tarafından Hazırlanacak Evraklar;
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Vukaatlı nüfus kayıt örneği
  • Evliyseniz, evlilik cüzdanının fotokopisi
  • Öğrenci iseniz, öğrenci belgesi
  • Mezun durumdaysanız, diplomalarınız. (mezuniyet durumundaysanız, geçici mezuniyet belgesi
  • Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge
  • Vukaatlı nüfus kayıt örneği
  • Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge(ler)
  • Randevu, vize ve sevis ücreti
Evraklar Hazırlandıktan Sonra;

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim, danışmanları sizin ile beraber vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde dolduracaktır. Form doldurulduktan sonra size uygun bir tarih ve saatte randevu alınacak, konsolosluk iletişim bilgileri ve hazırlanan dosya size teslim edilirken konsoloslukta yapmanız gerekenler hakkında detaylı bir şekilde danışmanlık hizmeti verilecektir.

Kısa Notlar;
  • Bazı evrakların ingilizce tercümesi gerekirken bazı evrakların ise sadece fotokopileri yeterlidir. Bu konuda detaylı bilgiyi danışmanlarımız sizlere iletecektir.
  • Eğer öğrenci 18 yaşından küçük ise gerekli belgeler hakkında danışmanlarımız sizleri bilgilendirecektir.
    Ücretler;
      • Vize ücreti 160 usd
      • Sevis ücreti 200 usd
      • 160 Dolar randevu, 200 Dolar SEVIS Ücreti’dir. Toplamda 360 Dolar başvuru ücreti olur. (12 hafta’dan kısa olan vizeler için 200$ sevis ücreti zorunlu değildir.)
  • Okuldan gelen I-20’nin bütün bilgileri birebir aynı olmalıdır. Randevuya I-20’ nin orjinali ile gidilmelidir.
  • Vize reddi olduğu durumlarda direkt pasaportu geri verirler. Olumlu ise pasaport alınıp iki veya 3 gün içerisinde vizeyi basıp önceden bildireceğimiz PTT’ye gönderirler.
  • Vize alındıktan sonra okul ödemesi yapılır.
  • Ücretlerin nereye ve ne şekilde yatırılacağı konusunda danışmanlarımız sizleri bilgilendirecektir.
  • Online olarak randevu alındıktan sonra vize başvurusu sadece Ankara ve İstanbul ‘da şahsen mülakat şeklinde yapılmaktadır.
  • Vize sonucu mülakat sonrası (aynı gün) belirtilmektedir.