Avustralya Vizesi

Avustralya vizesine başvuru, Avustralya Büyükelçiliğinin Ankara vize ofisine yapılmaktadır.

Gerekli Evraklar:

1- Evraklar

  • En az 6 ay geçerli pasaport ve pasaportun ilk 4 ve son sayfalarının fotokopisi
  • (Henüz pasaportu olmayanlar ikamet ettikleri il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’ne 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanının aslı, fotokopisi ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.)
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız.
  • Son 6 ayda çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf (Arka fon beyaz)
  • Vize ücreti 1039 TL’dir (Vize ücreti değişkendir, lütfen teyit ediniz)
  • 157A numaralı başvuru formu (http://www.immi.gov.au. Sitesinden yüklenebilir.) 956 numaralı yetki formu (http://www.immi.gov.au sitesinden yüklenebilir. Eğer Endless Abroad öğrencisi iseniz formunuzun doldurulmasında danışmanınız yardımcı olacaktır.

2- Katılacağınız kurs ile ilgili detaylar:

Avustralya’daki okuldan aşağıdaki bilgileri kapsayan geçerli bir kabul mektubu;

a) Kurs ücreti ve ödenmişse makbuzu
b) Kalacağınız yerin detayları ve ücreti
c) Haftada kaç saat ders göreceğiniz
d) Kursun başlama ve bitiş tarihleri

Endless Abroad tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak öğrenci vizesi talep referansı

3- Eğitim durumunuz ile ilgili belgeler:

  • Türkiye’de en son mezun olduğunuz okulun diploma/mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri. Ayrıca özellikle hocalarınızdan referanslar almanız da tavsiye edilir. Hala öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve tatil dönemi dışında gidiyorsanız okuldan alacağınız izin belgesi.
  • Türkiye’de bir dil kursuna gidilmişse; sertifika ya da dil kursundan bir yazı ve farklı kurslara gidilmişse, o kurslara ait sertifikalar Herhangi bir dil yeterlilik sınavına girilmişse (TOEFL, IELTS vb.) alınan neticeyi gösteren belge. IELTS test neticesi (varsa) İngilizce kursları için IELTS sonucu gerekmez. Ancak foundation için 5,5 lisans için 6, master için 6,5 IELTS olmalıdır.

4- Maddi durumu gösterir belgeler:

  • Çalışıyorsanız işyerinizden izin mektubu ve dönüşte aynı işyerinde çalışacaksanız referans mektubu, son 3 ayın maaş ve sigorta bilgileri, işe giriş bildirgesi.
  • Bankadan, bankanın antetli kâğıdına o günün hesaptaki miktarını gösteren yazı veya hesap cüzdanları (Bu miktarın gerçekliği, bankadan konsolosluk tarafından teyit edilir.) Hesap öğrenci ve/veya ailesi üzerine olabilir. (Hesap cüzdanlarınızın güncel olması, hesaplarda en az yurt dışında kalacağınız süre boyunca eğitim, yaşam, konaklama ve gidiş – dönüş uçak bileti giderleriniz için yeterli olacak miktarda para bulunması, hesaplarının geçmişinin ve hesap hareketlerinin görünmesi, yeni yatmış paranın kaynağının ispatlanması tavsiye edilir.)
  • Kendinize veya ailenize ait tapular, araba ruhsatları, kira kontratları ve kredi kartlarının ekstrelerinin fotokopisi.
  • Eğer kendiniz veya ailenizden herhangi biri şirket sahibi ise; şirketinizle ilgili evraklar. (Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhanız, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi.) Aileniz maaşlı çalışıyorsa maaş bordoları.
  • Aileniz masrafları karşılıyor ise durumu açıklayan bir yazı
  • Eğitim giderlerinize sponsor firma yâda şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı, sponsora ait banka hesap cüzdanı, Ticaret odası sicil kaydı, son vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi. (Sponsor, yakın akrabalarınıza ait şirketler, çalıştığınız veya gelecekte çalışacağınız şirketler olabilir.)

5- Diğer evraklar

  • Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi
  • Evli öğrenciler için evlilik cüzdan belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu
  • Öğrencinin yazmış olduğu hangi amaç için eğitim almak istediğini anlatan İngilizce niyet mektubu
  • Cumhuriyet savcılığından sabıka kaydı ve kendinizin ve ailenizin vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği
  • CV ile başvuru yapılması tavsiye edilir.
  • Velileri olmaksızın Avustralya’ya seyahat eden 16 yaşın altındaki çocuklar, velilerinden noter onaylı muvafakat name almalıdırlar
  • Avustralya’da bulunan 1. dereceden akrabalarınız varsa, o ülkedeki yasal durumlarını gösteren pasaportlarının ve iş/eğitim durumlarını gösteren belgelerin fotokopisi

[nggallery id=3]