ECAA Vizesi Size Neler Sağlar?

ECAA vizesi, kendine güvenen ve İngiltere’de kendi kuracağı bir işte çalışmak isteyenlere, İngiltere’de
yaşama ve çalışma olanağı sağlayan, sadece Türk Vatandaşlarının yararlanabildiği çok özel bir vizedir.
Bu vizenin sağladığı yararlar şu şekilde özetlenebilir:

Kurasız yok Çekiliş yok Herkese
İngiltere’deki ECAA vizesinde çekiliş yoktur. Kendine ve yapacagi ise guvenen herkesin
faydalanabilecegi, vizede şansa ihtiyacın olmadığı önemli bir vizedir. Yurtdisinda sadece ingiltere
olmamakla beraber cogu ulkede bu tarz haklari elde etmek mevcuttur Fakat kimisi sans ile kimisi cok
yuksek sermaye gosterimleri ile saglanir.Ancak bu vize turune sanki ogrenci vizesi sanki turist vizesi
aliyormus gibibasvurmaniz mumkundur.Herturk vatandasinin ECAA vizesini alması mümkündür.

Belirli Bir Sermaye Koşulu Yok
Yurtdisinda herhangi bir is kurmak icin oncelikle o ulkeye belirli bir sermaye gonderilmesi
gerekmektedir. Bu sermaye 200000 sterline kadar cikmaktadir. Fakat bu vize turunde boyle bir
sermaye gostermeden hatta egitim icin bu ulkeye gelmekten bile daha az bi ucretle kendi isinizi
yapabileceksiniz.

Belirli Bir İşi Yapma Zorunluluğu Yok
ECAA vizesinde belirli bir isi yapma zorunlulugunuz yoktur.Hangi isi yapmak istiyor iseniz o isi burda
hatta ofis bile acmadan kaldiginiz yerden yurutmeniz mumkundur.

İlerde Kural Değişikliği Yok
ECAA vizesi 1973 te Ankara anlasmasi ile kazanilmis bir hak oldugu icin herturlu vize sisteminde
degisiklik olsa dahi bu vize tipinde bir degisiklik olmasi mumkun degildir.

Bakmakla Yükümlü Olduklarınızı Yanınızda Götürebilirsiniz
Eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa onları da yanınızda İngiltere’ye götürebilirsiniz.

Aile Bireyleriniz İstedikleri İşte Çalışabilir
ECAA vizesi, size sadece kendi işinizde çalışma olanağı verirken, aile bireylerinizde böyle bir kısıtlama
yoktur. Aile bireyleriniz istedikleri işte çalışabilirler.

Dördüncü Yıldan Sonra Süresiz Oturum İzni
Kurduğunuz işteki kazanciniz yeterli oldugu durumda 4.yilin sonunda ingilterede suresiz oturum alma
hakkiniz olur ve bu sayede artik tamamen ozgur olursunuz.Artik ister kendi isinizi yapabilir ister baska
biyerde calisabilirsiniz

Beşinci Yıldan Sonra Vatandaşlık Şansı
Yürürlükte olan vatandaşlık kanununa göre, süresiz oturum izni aldıktan 1 yıl sonra İngiltere
Vatandaşlığına başvurabilirsiniz.

Askerlik
Askerlik yükümlülüğünüz varsa, bunu 37 yaşına kadar erteleyebilir ve İngiltere’de 3 yıl çalıştıktan
sonra yurtdışı işçi statüsünde bedelli askerlik yapabilirsiniz.

Ücretsiz Sağlık Hizmeti
İngiltere’deki tüm kamu hastane ve polikiniklerde ücretsiz tedavi olabilirsiniz.