İngiltere Vizesi

İngiltere Vize Türleri

  1. Kısa dönem öğrenci vizesi (Student visitor visa)
  2. Uzun dönem öğrenci vizesi (Student visa)

Vize türleri ve gerekli evraklar hakkında detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. Kısa Dönem Öğrenci Vizesi (Student Visitor Visa)
Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur. Süresi en fazla 11 ay olan kurslar için verilir. Vize süresi İngiltere ‘den uzatılamaz.

a) Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Tarafından Hazırlanacak Evraklar

  • Alınacak eğitim ile ilgili belgeler,
  • Konaklama detayları,
  • Yolculuk planınızı belirten belgeler.

b) Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığından Kontrolünde Hazırlanacak Evraklar

  • İngiltere ‘ye giriş yapmayı düşündüğünüz tarihten itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlarınız (Pasaportlar hakkında detaylı bilgiye buradan bakabilirsiniz)
  • Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işe devam edeceğinizi gösterir mektup ve son 3 aylık sigorta dökümünüz
  • Aileniz bordrolu çalışan ise, son 3 aylık maaş bordrosu, ailenizin görevini ve çalıştığı süreyi belirten şirket yazısı. Aileniz şirket sahibi ise, ticaret ve sanayi ddasından alınmış faaliyet belgesi, zarar göstermeyen vergi levhası, imza sirküleri, resmi gazete örneği. Aileniz serbest çalışıyor ise, zarar göstermeyen vergi levhası
  • Varsa hazine kendinize ve ya ailenize ait bonosu, repo, tahvil hesap dökümleri, kredi kartları ekstreleri, arazi, daire, dükkan tapuları, araç ruhsatları
  • İngiltere ‘deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterer belgeler

Bu evrakların detayları Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, danışmanları tarafından sizlere detaylı bir şekilde anlatılıp, danışmanların kontrolü altında toparlanacaktır.

c) Öğrenci Tarafından Hazırlanacak Evraklar

  • Vukaatlı nüfus kayıt örneği
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 3 tane fotoğraf
  • Öğrenci iseniz, öğrenci belgesi
  • Mezun durumdaysanız, diplomalarınız. (mezuniyet durumundaysanız, geçici mezuniyet belgesi
  • Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge
  • Evliyseniz, evlilik cüzdanının fotokopisi
  • Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge(ler)
  • Vize ücreti

2. Uzun Dönem Öğrenci Vizesi (Student Visa)
Başvuru için en az Orta (CEFR B1) seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. İngilizce seviyesi, uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır. Vize süresi İngiltere ‘den uzatılabilir.

a) Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Tarafından Hazırlanacak Evraklar

  • Alınacak eğitim ile ilgili belgeler,
  • Konaklama detayları,
  • Yolculuk planınızı belirten belgeler.

b) Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığından Kontrolünde Hazırlanacak Evraklar

  • İngiltere ‘de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız (Pasaportlar hakkında detaylı bilgiye buradan bakabilirsiniz)
  • İngiltere ‘deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi ispatlamak için banka şubenizden alınmış orjinal hesap cüzdanı
  • Bankada gösterilecek mevduat, vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmalıdır. Hesapta bulunması gereken miktar;
  • Londra ‘da eğitim almak isteyenlerin için hesapta: Eğitim ücreti + her ay için en az 1.000 sterlin
  • Londra dışında eğitim almak isteyenler için hesapta: Eğitim ücreti + her ay için en az 800 sterlin

Bu evrakların detayları Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, danışmanları tarafından sizlere detaylı bir şekilde anlatılıp, danışmanların kontrolü altında toparlanacaktır.

c) Öğrenci Tarafından Hazırlanacak Evraklar

  • Bulunduğunuz İngilizce seviyesini gösterir aşağıdaki sınav sonuç belgelerinden en az bir tanesi;
      • IELTS: Tüm bölümlerinden en az 4,0
      • TOEFL: Reading 8, Listening 13, Speaking 19, Writing 17
      • PEARSON: Tüm bölümlerden en az 36
      • TOEIC: Reading: 275, Listening: 275, Speaking: 120, Writing: 120
      • PET: Tüm bölümlerden en az Borderline
      • FCE, CAE, CPE, BEC: Tüm bölümlerden en az Weak
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 3 tane fotoğraf
  • Vukaatlı nüfus kayıt örneği
  • Vize ücreti

Evraklar Hazırlandıktan Sonra;
Endless Abroad Yurtdışı Eğitim, danışmanları sizin ile beraber vize başvuru formunu eksiksiz bir şekilde dolduracaktır. Form doldurulduktan sonra size uygun bir tarih ve saatte randevu alınacak, konsolosluk iletişim bilgileri ve hazırlanan dosya size teslim edilirken konsoloslukta yapmanız gerekenler hakkında detaylı bir şekilde danışmanlık hizmeti verilecektir.

Kısa Notlar;

  • Bazı evrakların ingilizce tercümesi gerekirken bazı evrakların ise sadece fotokopileri yeterlidir. Bu konuda detaylı bilgiyi danışmanlarımız sizlere iletecektir.
  • Eğer öğrenci 18 yaşından küçük ise gerekli belgeler hakkında danışmanlarımız sizleri bilgilendirecektir.
  • Vize ücretleri;
      • 6 aylık Student Visitor Visa 132 usd
      • 11 aylık Extended Student Visitor Visa 238 usd
      • 11 ay üstü Student Visa 492 usd
  • Ücretin nereye ve ne şekilde yatırılacağı konusunda danışmanlarımız sizleri bilgilendirecektir.
  • Vize başvurusu şahsen yapılmak zorundadır.
  • Vize başvuru merkezleri haftaiçi 08:00-17:00 arasında görev yapmaktadır.
  • Vize başvuruları genel manada 10-15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.
  • Vize takibi www.visainfoservices.com ‘dan yapılmaktadır.