İrlanda Vize Danışmanlığı

irlanda-indirimli-dil-okullari

İrlanda Vizesi’nde öncelik olarak yapılması gerekilen şey vize başvurusundan önce dil okulu ücretinin tamamının okula gönderilmesidir. Avustralya ve İrlanda dışında hiçbir ülkede bu kural yoktur. İrlanda konsolosluğu vizeden önce okul ücretinin ödendiğine dair dekontu vize dosyasında görmek istiyor. Vize süresi olarak 25 hafta’dan daha kısa süreli gidecek olan öğrencilerin çalışma izni olmayıp, vizeleri 3 ay verilmektedir.  3 aydan daha uzun bir süre için gidecek olan öğrencilerimiz vizelerini uzatmak zorundadırlar. 25 hafta ve üzeri vizelerde ise, çalışma izni olup vize süresi yine 3 aylık verilip oradaki göçmenlik bürolarından uzatılmalıdır. İrlanda vizesinde hesaplarda gözükmesi gereken rakam öğrencinin orada kalacağı süre(Ay) x 1450 Euro + okul ücreti + uçak bileti ücreti olarak hesaplanmalıdır. Öğrenci bu miktarı hesabında bulundurduktan sonra okul ücretini okula ödeyip hesap özetlerini çıktı almalıdır.

İrlanda’daki bir diğer önemli belge ise diğer ülkelerde olduğu gibi iyi niyet mektubudur.

  • Okul ücreti vize başvurusundan önce ödenir.
  • Başvuru VFS üzerinden yapılır.
  • Online form doldurulur.
  • Randevu alınmasına gerek yoktur, kişi hafta içi 08:30 – 15:30 a kadar başvuru yapabilir.
  • Bütün evraklar yeminli tercümandan İngilizce çevrilmiş olmalı. (Kimlik dahil)
  • Son zamanlarda konaklamanın tamamının da ödenmiş olması istenebiliyor.
  • Ek evrak istedikleri durumda mail atıyorlar, evrakları VFS’ye iletiyoruz.
  • Diğer vizelere göre, özellikle uzun dönemli başvurularda, vize değerlendirme süreci uzun sürebilir.