İspanya’da Ne Yenir? Ne İçilir?

O kadar gezeceğiz, tozacağız da karnımız hiç mi acıkmayıp, ferahlamayacağız? Paranız fazla yoksa ve bizim patatesli yumurtasına (omlet)da hayır diyemeyecekseniz o zaman İspanyol Tortiliası seçeneğiniz olabilir. Ya da her tarafta yapılan tostlardan da faydalanabilirsiniz, üzgünüz Kİ bizim simit sarayları hala daha oraya ulaşmadı :/ Ama bir günden ne çıkar, geçelim bir restoranda da yemedi demesinler, kıyalım paraya diyorsanız da Gazpacho soğuk çorbasıyla açtığınız sofranızı, büyük ana yemeklerden en gelenekse olan deniz mahsullü Paella ya da Zarrzuela, Bask usulü tavuk/dana, baharatlı sığır filetosu ile devam edebilirsiniz. Ve bu ana yemeklerin yanında İspanyanı meşhur şarabı Valdepena (üzüm bağlarının çokluğundan), biragillerden Pils ya da Lager ürünlerini de içmek makuldür. İçkiyle aram yok diyenler için buzlu meyve suları y da taze sıkılmış prtakal suları da alternatif olabilir ya da yemekten sonra sindirmek üzere sütlü kahve de tercihe edilebilir.  Ama aralarda Tapas mezelerine de bir bakış atsanız iyi olabilir hani. Her şey tamam da tatlı yiyip tatlı konuşalım derseniz de Arroz con leche (namı değer sütlaç) keyfinizi yerine getirebilir belki.