Malta’da Ne Yenir? Ne İçilir?

En meşhur yemeği kırsal kesimlerde yenilen Fenkata (tavşan yahnisidir. Diğer ana yemekler ise Soppa (dul çorbası), Minestra (sebzeli makarna çorbası), Bragioli (şarap soslu sığır eti) yenilenebilecek yemeklerdendir. Bunun yanında hafif yemeklerden geleneksel Pastizza, bir çeşit peynirle sebzenin hamur içerinde pişmesidir, ama biraz yağlıdır ve o yüzden doyurucudur. Çocukların favorisi olan Hobz biz-zejt ekmeği arasına konulan Gbejnet peynirini umarız siz de seversiniz. Gelelim Malta’nın meşhur tatlısına Mqaret ve Qubbajt helvasıdır. Bitkisel aromalı Malta içkileri, ekşi portakal suyu, espresso, cappucino ve tabi ki de ünlü İngiliz biralarından Galliyano likörüne kadar ve Malta’nın yerel üzüm şaraplarını da eklersek içki çeşitliliği artacaktır.