Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

1 ayda dolu dolu 3 ülke! İlk durak: İngiltere

Yurtdışı Rehberi 06 Ağustos 2019
1 ayda dolu dolu 3 ülke! İlk durak: İngiltere

Endless Abroad bünyesinde çalışmamın 2. senesini doldurmamla birlikte bir karar alarak İngiltere, İrlanda ve İskoçya’ daki dil okullarını ziyaret etmek için hazırlıklarla başladık. İlk adım tabii ki vizeyi almaktı, okullardan da aldığım davetiye mektupları, şirketin sağladığı profesyonel vize departmanı ve daha önce yurtdışına çıkmış olmamın verdiği rahatlıkla vizeyi aldım.

Rotamı Londra’ dan İrlanda’ nın başkenti Dublin’ e, oradan da İskoçya’ nın başkenti Edinburgh’ a ya olacak şekilde belirledim. Konum olarak her ne kadar birbirine yakın da olsa söz konusu şehirler arasındaki ulaşım en rahat uçakla gerçekleşiyor diyebilirim. İrlanda’ nın bir ada ülkesi olması da cabası… İstanbul’ dan Londra’ ya giderken Türk Havayollarını kullandım ve oldukça rahat bir 4 saatlik yolculuk sonunda Gatwick havalimanına ulaştım. Uzun yolculuklarda tercih ettiğiniz havayolu firmasına dikkat etmenizi öneriyorum. Şahsen benim en mutlu, en heyecanlı olduğum süreçtir yolculuk anı; çeşitli beklentilerle, kurulan hayallerle gittiğiniz yer kadar nasıl gittiğinizde yıllar geçse dâhil hafızanızda yer ediniyor.

Pasaport kontrolünü beklediğim gibi sıkı bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Polise kendinizi iyi ifade etmeniz, kalacak yeri göstermeniz önemli. Gatwick havalimanından şehrin merkezine ulaşmam taksiyle 1.5 saat sürdü. Ben taksiyi tercih ettim ancak otobüs kullanmak isterseniz 8£, hızlı tren ise ortalama 20£ diyebilirim. Gitmeden önce biletinizi online olarak organize etmeniz gerekebilir.

Gittiğim ülkeler hava olarak çok değişken, Türkiye’ den çok farklı; buna hazırlıklıydım. T-shirt giysem dâhil çantamda yağmurluğumu bulundurdum, akşam serin olacağını bilerek hırkamı eksik etmedim. Ayrıca valizime ağrı kesici ve antibiyotik koymayı da unutmadım. İngiltere’ de toplam 2 hafta geçirdim. 2 hafta boyunca mümkün olduğunca çok yere gittim. İngiltere diyorum çünkü Londra dışında çevre şehirlere ve yakın kasabalara gittim. Oxford, Stratford, Brighton yolu üzerindeki yeşil cennet Ardingly bunlardan bazılarıydı. Londra o kadar büyük bir şehir ki Richmond, Greenwich gibi kasabaların yerlileri, kendilerini Londra’ dan soyutluyor ve ayrı tutuyor. Ki öyle, yoğun İngiliz kültürünü görmek ve klasik British havasını hissetmek bu kasabalarda oldukça mümkün.
Londra benim gördüğüm en uluslararası şehir. Her ırktan her kültürden her tarzdan insan görebilirsiniz. İnsanlar birbirlerinin ne kılıkta olduğunu umursamıyor, saygı duyuyor ve herkes kendi hayatını yaşıyor. Yaşam standartları yüksek bir yer ve şehirleşme çok iyi yapılmış. 9 Milyon insan yaşadığı halde dağılım oldukça iyi sağlanmış. Şehrin neresine giderseniz gidin sıkılmazsınız, bu çok iyi bir şey! Nehir kenarında yürüyüş yapılabilir, parklarda oturup bi’ şeyler atıştırabilir, büyük meydanlardaki profesyonelleşmiş sokak sanatçılarını izleyip birlikte eğlenebilirsiniz. Oxford caddesinde yapacağınız alışverişten yorulduğunuzda Hyde Park’ a inip kuğuları seyredebilir, sincap sesleriyle yeşilin tadına doyabilirsiniz. Park kültürü kişinin günlük stresini aldığı gibi motive eden, enerji veren bir durum; Londra’ da yaşayanlarda bunun keyfini sonuna kadar yaşıyor.

Gece hayatı olmazsa olmaz! Üstelik yine her durumda olduğu gibi gece hayatında da her çeşit insanla karşılaşabiliyorsunuz. İnsanlar tanışmaya açık ve eğlenme, güzel vakit geçirme arzusundalar. Böyle olunca da orada tanıştığınız arkadaşlarınızla istediğiniz her konuda sohbet edebiliyor, Soho sokaklarında mekan mekan gezerken yeni insanlarla tanışıp grubunuza dahil edebiliyor ve hayatınızın en çılgın kesitini yaşıyor oluyorsunuz J

Londra, bir kez gittiğinizde tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz bir şehir, bir metropol. Bu zamana kadar Avrupa’ da birçok şehirde bulunan biri olarak söylüyorum ki Londra’ yı diğerlerinden ayrı tutmak gerek, bu şehir kesinlikle 3-5 gün ayırıp turist gibi gezeceğiniz bir şehirden çok daha fazlası.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
06 Ağustos 2019

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
06 Ağustos 2019
wp