Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

2023 IELTS ve TOEFL Sınavları Ne Zaman?

03 Ocak 2023
2023 IELTS ve TOEFL Sınavları Ne Zaman?

Öncelikle IELTS sınav tarihlerini öğrenelim. British Council ve IDP Turkey tarafından yapılan IELTS sınavı ayda iki veya üç defa gerçekleşmektedir.  Academic ve General olarak ikiye ayrılan bu sınav için  size uygun olanı seçmeniz çok önemlidir. 

Academic IELTS

General IELTS

23, 30, Nisan 2023

23 Nisan 2023

7,12, 21, 28 Mayıs 2023

12, 18 Mayıs 2023

Toefl sınavı ise ayda 6 ila 7 kez düzenlenmektedir. Sınava girecek adaylar internet üzerinden randevu oluşturabilir. Toefl  başvuruları sınav gerçekleşmeden 7 gün öncesinde kapanır. Sınav merkezlerinin sınırlı kontenjanı olması nedeni ile adayların en az 2 ay öncesinden randevu almaları tavsiye edilmektedir. 

2023 IELTS ve TOEFL Sınav Ücretleri

IELTS sınav ücreti 2023 Ocak ayından  itibari ile 2.700 TL iken; TOEFL sınav ücreti 185 $’dir. Kurlarla beraber fiyatlarda değişiklikler meydana gelebilir. 

IELTS ve TOEFL Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

IELTS (International English Language Testing System) İngilizce seviye tespiti amacı ile düzenlenir. IELTS sınavı uluslararası geçerliliğe sahiptir. İngiltere bazlı olan IELTS sınavının iki sene geçerliliği bulunur. 

TOEFL(Test of English as Foreign Language) sınavında ana dili ingilizce olmayan öğrenciler kendilerini sözlü veya yazılı şekilde ifade ederler. TOEFL sınavı, ağırlıklı olarak Kanada ve Amerikan Üniversiteleri tarafından kabul görür. Dünyaca ünlü olan bir İngilizce yeterlilik sınavı olarak özetlenebilir.  

IELTS ve TOEFL Sınavlarına Nasıl Hazırlanılır?

IELTS ve TOEFL sınavı hazırlık kursu arıyorsanız Endless Abroad okulları arasından bu kursu veren okullara başvuru yapabilirsiniz. Endless Abroad ile anlaşmalı olan çok sayıda okul ile IELTS ve TOEFL sınavına hazırlanabilir, gelecek hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilediğiniz ülkede ve şehirde dil sınavları hakkında bilgi alabilir, dil sınavları kursu veren okullara başvuru yapabilirsiniz. Gitmeden önce online yabancı dil eğitimi alarak ön bir hazırlık da yapabilirsiniz. Dünyanın en iyi İngilizce eğitimi veren kurumlarında IELTS ve TOEFL Sınavı hazırlık kursu alarak akademik kariyer hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Endless Fairs ile yurtdışında dil eğitimi alarak hem sınavlarda hem de günlük İngilizce’de başarıya ulaşabilirsiniz.  Daha önce yayınladığımız TOEFL Sınavı Nedir? Sınava Nasıl Hazırlanılır? içeriğine de göz atabilirsiniz. 

IELTS ve TOEFL Sınavlarına Hazırlık Kursu Veren Okullar 

Endless Abroad ile anlaşmalı Dünyanın en iyi yurtdışı dil okulları ile sınavlara hazırlanabilir, geleceğiniz için güçlü bir adım atabilirsiniz. Dilediğiniz şehirdeki dil okuluna göz atarak eğitim programlarına göz atabilir, o şehirle ilgili bilgilere ulaşarak seçiminiz yapabilirsiniz. IELTS ve TOEFL sınavlarına hazırlık kursu veren okullar arasından tercihinizi İngiltere’den yapmak isterseniz İngiltere Yurtdışı Dil Okulları IELTS ve TOEFL Sınav hazırlık programları ve fiyatlarına göz atabilir, Kanada’da dil eğitimi almak ve sınavlara hazırlanmak isterseniz konaklamadan tüm detaylara kadar Kanada Yurtdışı Dil Okulları IELTS ve TOEFL Sınav Hazırlık programları ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Seçiminiz Amerika’dan yana olacaksa Amerika Yurtdışı  Dil Okulları IELTS ve TOEFL Sınav Hazırlık programları ve fiyatlarına göz atabilirsiniz. Tüm okulları incelemek için ise  Endless Abroad Dil Okulları sekmesine göz atın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp