Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Almanya'nın Coğrafi Özellikleri

Almanya Haberleri 22 Ağustos 2019
Almanya'nın Coğrafi Özellikleri

Almanya’nın yüzölçümü 357,021 km² ‘dir. Bunun 349,223 km²’si karadan, 7,798 km²’si su kaynaklarından meydana gelmektedir. Yüzölçümü bakımından Avrupa’nın 7. Ülkesi olan Almanya Dünya’nın da 63. büyük ülkesi durumundadır. Ülke güneydeki Alp Dağları’ndan Kuzey’deki Kuzey Denizi’ne kadar uzanır. Ülkenin en yüksek noktası, Alpler üzerinde bulunan 2.962 m yükseklikteki Zugspitze noktasıdır. Orta Almanya’daki ağaçlanmış konumdaki yaylalar ile kuzeydeki alçak seviyedeki ovalara ulaşım; Rhine, Tuna ve Elbe[38] gibi, Avrupa’nın bazı önemli büyük nehirleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Almanya’nın sınır komşularının hepsi Avrupa birliği ülkeleridir. Ülkenin komşuları kuzeyde Danimarka, doğuda Polonya ve Çek Cumhuriyeti, güneyde Avusturya ve İsviçre, batıda Fransa ve Lüksemburg, kuzeybatıda Belçika ve Hollanda’dır.

Almanya’nın karakteristik iklim yapısı bölgeden bölgeye değişim göstermektedir. Kuzey’de yazları sıcak, kışları ise okyanus etkisinde bir iklim yaşanmaktadır. Doğu ve Güney’i ise yazları sıcak kışları ise yumuşak bir iklime sahiptir. Almanya’da sıcaklık ortalaması en soğuk ay olan ocakta ovalarda 1,5°C, dağlarda ise -6°C’ye kadar düşmektedir. En sıcak ay olan haziranda ise ovalardaki sıcaklık 17° ile 20°C arasında değişmektedir. Yıllık sıcaklık ortalaması 9°C’dir.

Ülke’nin %30’u ormanlarla kaplıdır. Ormanların çoğunda kozalaklı ağaç türleri bulunur. Yüksek bölgelerdeki ormanlarda yeni dikilmiş ağaçlar çoğunluktadır. Ormanlarında ve dağlık bölgelerinde geyik ve dağ keçisi gibi yabani hayvanlara rastlanır. Bunun yanında çeşitli evcil hayvanlar yetiştirilir.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Almanya nüfusu 2022

Almanya Haberleri
22 Ağustos 2019

Almanya Devlet Yapısı

Almanya Haberleri
22 Ağustos 2019

Almanya'nın Coğrafi Özellikleri

Almanya Haberleri
22 Ağustos 2019
wp