Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Erasmus Hareketliliği

06 Ağustos 2019
Erasmus Hareketliliği

Rekabetin hızla arttığı,teknolojinin son sürat geliştiği günümüzde bazı programlar yardımıyla öğrenciler kişisel gelişimlerine katkı sağlama imkanı buluyorlar.Bu programlardan biridir Erasmus.

Erasmus Programı adını çağının eğitim felsefisine katkılarından dolayı Hollandalı gezgin

Desideuris Erasmus tarafından almıştır. Bu program yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Son 25 yılda 3 milyonu aşkın öğrencinin katıldığı Erasmus programı “Avrupalı” kimliğinin gelişimi açısından önem gösterir

1987 yılında Avrupa Birliği tarafından başlatılan Erasmus programı, farklı ülkelerden gelen öğrenciler arasındaki iletişimin geliştirilmesinin ötesinde, öğrencilerin eğitim aldığı ülkelere dair bir öğrenme süreci imkanı sunuyor. Bu noktada Erasmus deneyimi hem eğitim ,hem de farklı kültürle tanışma açışından eşsiz bir tecrübe kazanımı sağlıyor.

Öğrenciler staj ya da öğrenim hareketliliğinden birine veya farklı zamanlarda her ikisine de katılabilirler. Ülkelere göre belirlenmiş hibe desteğini de yanlarına alarak yurtdışı deneyimini yaşarlar.Erasmus programı siz öğrencilere yurtdışı kapısının açılmasının yanı sıra; yeni yerler, farklı kültürler ,yeni bir okul ve en önemlisi bambaşka arkadaşlarla tanışma imkanı sunuyor.3 milyon öğrencinin katıldığı bu program günümüzde çok popüler.Siz de gidin,gezin, öğrenin ve eğlenin.

Endles Abroad ailesi olarak Erasmus staj hareketliliğinizde yanınızdayız.Staj yerinin sağlanması,konaklama ve vize işlemleri gibi birçok hizmetimizden yararlanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterli.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp