Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Malta’da Dil Eğitimi Almak İçin 8 Neden

Malta’da Dil Eğitimi Almak İçin 8 Neden

Uluslararası eğitim destinasyonları söz konusu olduğunda, Malta birçok kişinin listesinde ilk sırada olmayabilir. Ancak, bu küçük ve güzel Akdeniz ülkesi üzerinde çalışmanın birçok avantajı vardır. Macera duygusu olan uluslararası öğrenciler için gerçek bir gizli mücevher olan Malta, mükemmel bir eğitim standardı, uygun fiyatlı bir yaşam standardı ve yapay zeka gibi geleceğin endüstrilerinde birçok heyecan verici kariyer fırsatı sunmaktadır. Üstelik Malta, üniversite mezunlarının önemine değer veren bir ülkedir. Malta'da kalan veya Malta'ya taşınan yetenekli mezunlar, yeni bir iş kurmaya yardımcı olmak için vergi indirimlerinden, hızlı vizelerden ve ücretsiz destekten yararlanabilir. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin yanı sıra Malta dil eğitimi açısından oldukça popüler ülkelerin başında geliyor. İşte Malta'da dil eğitimi almak için 8 neden.

1. Kolay Vize İmkanı.

Malta’da dil eğitimi almak için birçok neden sayabiliriz. Bunların en başında ise kolay vize almak geliyor. Dünyanın her yerinde prestijli okullarda dil eğitimi alabilirsin. Ancak seni zorlu vize süreçleri ve uçuk maliyetler bekleyebilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için Malta çok daha ulaşılabilir fırsatlar sunuyor. Eğer 3 aydan daha kısa bir süre Malta’da kalacaksan, Malta’daki dil okullarından birinde konsolosluk tarafından akredite olan bir dil okulu ayarlayıp çok rahat bir eğitim süreci geçirebilirsin. Schengen Vizesi alman yeterli olacak. Yeşil pasaportu olanlar için ise bu süreç çok daha kolay ilerliyor. 

2. İş Fırsatları.

2004 yılında Malta, spor bahisleri, çevrimiçi poker ve diğer çevrimiçi oyun biçimlerini içeren milyarlarca dolarlık bir endüstri olan iGaming için düzenlemesini yeniden yazdı. Yeni düzenlemeler, yüksek vasıflı işçiler için iş oranlarını düşürdü, vergileri düşürdü ve hızlı izlenen vize başvurularını yaptı. Bu yeni kurallar, Malta'yı oyun şirketleri için çekici bir yer haline getirdi ve bu küçük Akdeniz adası, şimdi İngiltere'nin PlayFrank ve Paddy Power/Betfair'i de dahil olmak üzere sektördeki en büyük isimlerden bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Finans uzmanları, igaming'in 2027 yılına kadar yaklaşık 127 milyar dolar değerinde olacağına inanıyor. Bu durum da yetenekli mezunlar için çok sayıda iyi ücretli iş fırsatı anlamına geliyor. iGaming şirketleri her zaman kodlayıcılar, tasarımcılar, iş geliştirme yöneticileri, analistler, hesap yöneticileri, tüccarlar ve veri bilimcileri arıyor. Bu rollerin çoğu özellikle daha üst düzey pozisyonlara ilerlerken yüksek maaş imkanları sunar. Örneğin, giriş seviyesi veri analistleri yılda yaklaşık 39.000$kazanırken, bir iş verileri ve istihbarat başkanı 90.000$’a kadar maaş alabilmektedir. 

3. Gündelik Dilin İngilizce Olması.

Bir dili öğrenmenin en iyi yolu bildiğin üzere o dilin konuşulduğu yerde bir süre yaşamaktan geçiyor. Yabancı dil öğrenmek tamamen pratik yaparak ilerleyen bir şey. Bu nedenle, sık sık İngilizce konuşabileceğin bir yerde bulunmak sana en kısa sürede etkili sonuçlar verecektir. Malta bu yüzden dil eğitimi açısından çok uygun bir lokasyon. Malta’nın yerli halkı günlük dil olarak İngilizce konuşuyor. Dil eğitimi için Malta’ya giden bir öğrenci okul dışında sokakta, markette veya kafede de bu dile aşina olma şansı yakalayacaktır. 

malta

4. Eğitim Kalitesi.

Yukarıdaki maddelerde de bahsettiğimiz üzere Malta eğitim kalitesi ile öne çıkan bir ülke. Birbirinden prestijli okullarında yüksek kalitede eğitim almak mümkün. Küçük bir ülke olmasına rağmen Malta'da uluslarası öğrencilere lisansüstü programlar sunan çok sayıda kamu ve özel kurum bulunmaktadır. Bu enstitülerin çoğu başkent Valetta'dadır. Enstitüler, turizm, sanat, teknoloji vb. alanlarda uzmanlık kurslarının yanı sıra çeşitli alanlarda lisansüstü programlar sunar. Malta, çoğu İngilizce dil yeterliliklerini geliştirmek için orada bulunan yüzlerce uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapar.

5. Türkiye’ye Konum Olarak Yakın Olması.

Yurtdışında eğitim almaya karar veren pek çok öğrenci özellikle ilk deneyimleri ise bazı tereddütler yaşayabilir. Uzak bir ülkeye gitmek ve kültür olarak alışılmadık bir lokasyon seçmek öğrencilerin gözünü korkutabilir. Ancak, Malta bu konuda hem kültür hem de lokasyon olarak ülkemize oldukça yakın. İstanbul’dan yalnızca 2.5 saatte Malta’ya ulaşmak mümkün. Üstelik her gün Malta’ya giden uçak bulunuyor. 

6. Düşük Yaşam Masrafları.

Yurtdışında eğitim almaya karar vermeden önce aklımızı bazı sorular kurcalayabilir. Bunlardan en önemlisi de yüksek yaşam maliyetleridir. Amerika ve Birleşik Krallık’taki birçok ülke hem yaşam hem de eğitim maliyetleri açısından oldukça pahalı. Döviz kurlarındaki sürekli yükseliş de bu duruma eklenince birçok ailenin bütçesini zorlayabiliyor. Ancak, Malta yaşam masrafları çok uygun bir ülke. Birçok dil okulu diğer ülkelerdeki okullara göre daha uygun. Konaklama ve yeme-içme gibi zorunlu ihtiyaçlarını uçuk fiyatlar ödemeden hatta ülkemizdeki birçok okullar neredeyse aynı oranda ödeyerek Avrupa kalitesinde bir eğitim alabilirsin. 

7. Öğrenci Memnuniyet Oranı Yüksek. 

Malta’ya her yıl Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenci gidiyor. Lisans, yüksek lisans veya dil eğitimi için oldukça popüler olan bu ülkeye olan talep günden güne artmaktadır. Ülkeye olan talebin artmasındaki en önemli nedenlerden biri de eğitim alıp geri dönen öğrencilerin memnuniyet oranın bir hayli yüksek olması. Malta hem eğitim alırken hem de tatil gibi bir hayat sürdürebileceğin bir ülke. Bu nedenle, öğrencilerin oldukça dikkatini çekiyor. Yaşam maliyetlerinin düşük olması da öğrenci bütçesine bir hayli uygun diyebiliriz.

8. İklimi.

Malta hepinizin bildiği üzere Akdeniz iklimi olan bir ülke. Yaz yada kış her zaman mükemmel bir iklime sahip. Kışın ılıman bir havası olduğu için asla zor koşullara maruz kalınmıyor. Yaz dönemi ise her zaman seni tatil sezonunda hissettiriyor. Bir ülkenin iklimi orada yaşamadan önce düşünülmesi gereken önemli konulardan biri. Örneğin, boğucu ve kapalı bir hava sevmiyorsan, asla İngiltere’nin iklimine ayak uyduramazsın. Malta’nın havası ise her zaman güzel. Yılın her ayı tatil gibi bir yaşam sürmeyi kim istemez ki? 

Malta gerek eğitim kalitesi gerek de yaşam koşulları ile tercih edilesi bir ülke. Öğrencilik yaşamında yurtdışı eğitim hayalin veya dil eğitimi alma hayalin varsa asla erteleme! Bu sürecin çok kısa olacağını ve her gününü en verimli şekilde değerlendirmen gerektiğini unutma. Hangi mesleği seçecek olursan ol İngilizce bilmek seni her zaman bir adım öne taşıyacaktır. Bu nedenle, İngilizce’yi İngilizce’nin günlük olarak konuşulduğu bir yerde öğren. Bu yerlerden sana en uygun olanı da Malta! Yurtdışı eğitim olanakları ve en iyi dil okulları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Endless Abroad’un uzman danışmanları ile hemen iletişime geç. Bu ve bunun gibi yararlı bilgiler alabilmek için de blog yazılarımızı yakından takip etmeyi unutma! 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
16 Eylül 2021

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
16 Eylül 2021

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
16 Eylül 2021
wp