Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

PTE Sınavı Nedir? Başvuru Süreci ve Sınav İpuçları

Genel 24 Mart 2023
PTE Sınavı Nedir? Başvuru Süreci ve Sınav İpuçları

 

PTE Academic, uluslararası kabulü olan, Graduate Management Admission Council tarafından desteklenen ve dünya çapında popüler olan sınav türlerinden biridir. Anadili İngilizce olmayan öğrencilerin akademik yeterliliğini kanıtlamak için girdikleri İngilizce seviye tespit sınavıdır. Gerek iş amaçlı gerekse akademik amaçlı başvurularda birçok kurum ve şirket tarafından tanınmaktadır. Ayrıca, İngilizce dil yeterliliği konusunda uluslararası alandaki en prestijli sınavlardan biri olmasıyla da kurumlar tarafından kabul gören bir sınavdır. Bu sayede, Dünya’nın birçok ülkesinde İngilizce dil yeterliliğinizi kanıtlayabilir,üniversitelerin dil gereklilik şartlarını sağlayabilir ve uluslararası pozisyonlarda görev alabilirsiniz. 

PTE SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Sınava girmek isteyen ve İngilizce dil becerisini ölçmek isteyen herkes PTE’ye katılabilir. Katılmak isteyen öğrenciler 16 yaşını doldurmalıdır. Reşit olmayan öğrencilerin ise PTE Academic sınav web sayfasından Parental Consent Formunu indirmeleri gerekir. Form öğrenci velisi tarafından doldurulduktan sonra girebilir. Yaş kriterlerini sağlayan herkes sınava 24 saat kalana kadar kayıt yaptırma imkanına sahiptir.

PTE ACADEMIC SINAVINA NASIL BAŞVURULUR?

PTE sınavı, Türkiye’de neredeyse her gün uygulanmaktadır. Fakat sınav başvuruları 6 ay öncesinden de yapılmaktadır. Sınav başvuru sürecinde, sınav el kitapçığı detaylı okunmalı ve o şekilde başvuru yapılmalıdır. Sınava kaydolmak isteyen bireylerin öncelikle PTE Academic web sayfasından üyelik oluşturmaları gerekir. Bireyler kayıt yaptırırken bilgilerinin hepsini doğru bir şekilde oluşturmalıdır. Çünkü kurumun öğrenciye kolaylıkla ulaşabilmesi için iletişim bilgilerinin doğru olması gerekmektedir. Kayıt işlemi gerçekleştirildikten sonra kurum öğrencilere kullanıcı adı ve şifreyi iletir. Öğrenci sınav konumunu değiştirmek istediği takdirde yine bulunduğu ülke içerisinde değişiklik yapabilir.Sınava kaydolmak isteyen öğrencilerimiz Endless Abroad danışman kadromuzdan destek alarak online sınav kaydını tamamlayabilir 

PTE ACADEMİC SINAV İPUÇLARI

Sınav salonunda sınava katılan aday öğrenci sayısı fazla ise, adaylar iki ayrı gruba bölünür. Sınav toplamda iki saat sürmektedir. Öğrenci sınav ekranından kalan süreyi takip edebilir. Bilgisayar tabanlı olan sınav; öğrencinin dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini ölçmek üzere 4 bölümden oluşur.

-Dinleme bölümünde  Öğrenciler için her video ya da ses dosyası bir defa oynatılmaktadır. Öğrenci sorular sorulurken ses ayarlamasını kendi isteği doğrultusunda yapabilir.

-Konuşma bölümü, öğrencinin konuşmasını ölçmek için yapılmaktadır. Öğrenci soruya cevap vermek için uyarı sinyalini bekler. Uyarı sinyali geldikten sonra öğrencinin soruyu cevaplaması için üç saniyesi bulunur ve mikrofon ile sorulara cevap verir. Öğrenci soruya cevap veremez ise diğer soruya geçmek zorunda kalır.

-Yazma bölümündeki sorular, öğrencinin yazım yeteneğini ölçmektedir. Öğrenci, bu bölümde İngilizce imla kurallarına dikkat etmelidir. Her sorunun belirli bir cevap süresi bulunur. Bir sorunun cevap süresi aşıldığında diğer soruya geçilmesi gerekir.

PTE ACADEMIC SINAVININ AVANTAJLARI NELERDİR?

1-En sık seansa sahip dil yeterlilik sınavı:

Yılın 365 günü PTE Academic seansına girilebilmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere haftanın 7 günü sınava girebilme imkanı bulunmaktadır.

2-Uygun Fiyatlandırma:

 Benzeri olan TOEFL ve IELTS gibi sınavların 3.500-4000 Türk Lirası arasında değişen fiyatları olmasına rağmen PTE Academic sınavı Endless Abroad öğrencilerine özel tanımlanan indirimle birlikte yalnızca 2.925 TL’dir.

3-Sınav Süresi:

2 saatlik sınav süresince adaylara daha verimli sınav oturumları sağlanmaktadır.

4-Esnek Kayıt/ Sonuç alma sistemi:

PTE sınavından 24 saat öncesine kadar kayıt yapabilirsiniz. Adayların %85’i yapay zeka ile skorlama teknolojisi sayesinde 36 saat içerisinde objektif ve tutarlı sınav sonuç belgelerine sahip olmaktadır.

5-Sınırsız Sonuç Alma:

2 sene geçerli olan sınav sonuçlarınızı dilediğiniz kadar çoğaltıp istediğiniz kurumlara gönderebilirsiniz.

6-Denklik:

PTE Academic’in YDS denkliği vardır. ÖSYM tarafından tanınmıştır.

7-Uluslararası tanınırlık:

PTE Academic, Oxford University, Harvard Business School ve Yale dahil olmak üzere dünya çapında 3.000’den fazla kurum tarafından kabul edilmektedir. Avustralya, İngiltere ve Yeni Zelanda hükümetleri tarafından vize amaçlı olarak kabul edilmektedir.  

Endless Abroad ile PTE Academic Sınavına Kayıt olmanın Ayrıcalıkları Nelerdir?

Sınava kaydolan Endless Abroad öğrencileri, PTE Academic sınavına dair 11 saatlik ders serisinden ücretsiz faydalanabilecekler.
PTE Academic veya UKVI sınavına kayıt olan Endless Abroad öğrencileri, $20 değerindeki 300 eski sınav sorusundan oluşan PTE soru bankasına ücretsiz sahip olacaktır.
veya PTE Academic veya UKVI sınavına kayıt olan Endless Abroad öğrenciler gerçek sınavla birebir aynı olan $36 değerindeki deneme sınavına ücretsiz sahip olacaklar.

PTE Academic Sınavı Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Türkiye: YDS denkliği sayesinde üniversitelerde İngilizce Hazırlık Sınıfı Atlama, Yüksek Lisans, Doktora, Akademisyenlik başvurularında kabul edilmektedir.
İngiltere: PTE Academic UKVI tüm eğitim ve vize başvurularında istisnasız kabul edilmektedir.
Amerika: Harvard, Yale ve Stanford University'nin de aralarında bulunduğu üniversitelerin 2000’den fazlası kabul etmektedir.
Kanada: British Columbia, Concordia, McGill gibi önde gelen üniversiteler dahil, Kanada Üniversiteleri’nin %91’i kabul etmektedir. 
Almanya: Münih Teknik Üniversiteleri dahil %80’i kabul etmektedir. 
İtalya: Önde gelen üniversitelerden Politechnico Di Milano ve Di Torino dahil üniversitelerin %85’i kabul etmektedir.
Avustralya: Tüm üniversiteler kabul etmektedir. Ayrıca tüm vize ve göçmenlik başvurularında da kabul sağlanmaktadır.
İskandinavya: İsveç, Norveç ve Finlandiya Üniversiteleri’nin tamamı kabul etmektedir.
 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp