Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Aileni Yurtdışında Okumaya Nasil İkna Edersin?

Yurtdışı Rehberi 14 Haziran 2021
Aileni Yurtdışında Okumaya Nasil İkna Edersin?

Aileni Yurtdışında Okumaya Nasil İkna Edersin?

Hayatımıza dair gelecek planları kuruyoruz; kaliteli bir okulda eğitim almak, prestijli bir meslek sahibi olmak, dünya turu yapmak, yeni ülkeler keşfetmek ve farklı kültürlerden insanlarla tanışmak. Özellikle yurtdışında okumak başlıca hayaller arasında yer alıyor. İşte bu hayaller bizi harekete geçirir. 

Yurtdışında okumak kişisel gelişim ve kariyer açısından avantaj sağlar. Peki yurtdışı eğitim hayali kurarken esas düşünülen ise; Aileni buna nasıl ikna edeceksin? Gelin birlikte aileni nasıl ikna edebileceğin hakkında tavsiyelerimizi okuyalım.

Çaktırmadan Onları Hazırla

Aileni yurtdışında eğitim alabileceğine dair ikna etmeye başlamalısın. Derslerinde başarılı olmalı, yabancı dilini geliştirdiğini kanıtlamalı, gitmek istediğin ülkeye özgü yemekler yapmalı, müzikler ve filmleri ailene tavsiye etmelisin. Ailen gün sonunda evladım bu ülkeye ve kültüre çok meraklı diye düşünmeli.

Güzel Bir Sunum Yap

Gideceğin okul ve ülke hakkında bütün bilgileri araştır. Topladığın bütün bilgileri ailen ile paylaş. Göreceksin, ailen uçak biletini almak için hemen araştırmalara başlayacak.

Nerede Kalacaksın?

Yurtdışında okurken nerede kalacağın önemli bir durumdur. Seyahatlerde oteller tercih edilir ama eğitim uzun bir süreç olacağı için konaklamanın maddi ve manevi olarak nasıl olacağı önemli bir sorudur. Ailene kalmak istediğin konaklama opsiyonlarını sunmadan önce iyi bir araştırma yapmalısın.

Kişisel Kazanımlarından Bahset

Yurtdışında eğitim almak ve yeni bir kültürü öğrenmek seni donanımlı biri yapacak. Yurtdışında sadece eğitim almakla kalmayıp kişisel bilgi birikimini geliştireceğini ve dünya vatandaşı olacağını ailen ile paylaş. Yeni kültürleri tanıyıp, yeni bir ortama girmek seni özgür bir birey haline getirecek. Yurtdışında okumak seni sorumlulukların bilincinde bir birey haline getirecek. Ailen de bu durumdan çok mutlu olmaz mı?

Ailene Akademik Faydalarından Bahset

Yurtdışında okumak akademik kariyerin için avantajları olacak. Kaliteli bir okulda eğitim alacak, notların yükselecek ve güçlü akademik kariyere sahip öğretmenlerden dersler alacaksın. Dönemi başarılı bir şekilde kapatacaksın. Ailen bunu duyunca eminim çok sevinecekler.

Meslekte Yükselmeye Dikkat Çek

Akademik kariyerin kadar meslek kariyerin de çok önemli. Uluslararası iş ya da staj deneyimine sahip olmak sana rekabet ortamında avantaj sağlayacaktır. Hem uluslararası firmalarda çalışma şansın artacak. Kariyerin ile birlikte yabancı dilde de akıcı bir şekilde kendini ifade ediyor olman başarının nedenlerinden biri olacak. Ayrıca, iki dile de hakim olman hem kişisel kaliteni hem de maaşını yükseltir. Bu sayede, kendine iyi kapılar açabileceğin anlamına gelir. Kariyer basamaklarında da aileni mutlu edebilecek ve onlara bolca hediyeler alabileceksin. 

Birikim Yap

Aileni en çok mutlu edecek şeylerden biri de senin para biriktirmen olacaktır. Ekonomik anlamda kendine güven ve ayaklarının üstünde durduğunu onlara kanıtla. Yurtdışı masraflarımın bir kısmını ben öderim dediğinde eminim seninle gurur duyacaklardır. Yarı zamanlı iş bul, tatil günlerinde çalış ve birikim yap. Bir de bütün masrafları ben karşılarım dersen uçak biletini ailen alırlar bizden söylemesi.

Güvende Olacağından Emin Olmalarını Sağla

Yurtdışında okurken ailen güvende olduğundan emin olmak isteyeceklerdir. Ailenin bu endişelerini anladığını onlara göster, acil durumda yapılacakları ve sigortaları araştır. Onlar ile yaptığın araştırmaları paylaş. Eğitim alacağın okulun güvenlik durumunu onlara göster.

Habersiz Bırakmayacağına Söz Ver

Aileni ikna etme çabaları devam ederken aileni unutmadığını ve yaşadığın deneyimleri onlarla da paylaşabileceğin bir sohbet grubu aç. Yaşadığın güzel deneyimleri ve yeni öğrendiğin tüm bilgileri burada paylaşacağına dair söz ver. Hatta ailen dışında arkadaşlarının da senden haberdar olabilmesi için sosyal medya da bolca paylaşım yaparak herkesi haberdar et.

Bu İşten Onlar da Karlı Çıkacak

Yurtdışında okumanın ailen için de katkıları olacak. Farklı kültürleri tanıyan ve dil becerisini geliştiren bir çocuklarının olmanın yanında, senin yanına gelme şansları olacak. Senin yanına geldiklerinde ise birlikte geziler yapabilir ve yeni deneyimler yaşayabileceksiniz. Bu işten sen ve ailen karlı çıkacak.

Mızmızlanma Vakti

Sıraladığımız her şeyi yaptın ama fayda etmedi. O zaman biraz söylenme zamanı gelmiş demektir. İyi bir çözüm olmasa da tüm seçenekler denenmeli. Yurtdışında okumanın senin için ne kadar önemli olduğunu, akademik ve meslek kariyerin için çok büyük artı olacağından onlara daha fazla bahset.

Çabaların olumlu olup  yurtdışında okuman için sevgili aile bireylerini ikna ettim diyorsan Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı uzman kadromuz ile iletişime geçebilirsin.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
14 Haziran 2021

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
14 Haziran 2021
wp