Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Amerikan Eğitim Sistemi ve Detayları

Amerikan Eğitim Sistemi ve Detayları

Amerika, eğitim alanında  kendini kanıtlamış bir ülkedir. En prestijli okulları bünyesinde barındıran Amerika, yükseköğretime kadar 12 yıl eğitim sunar. Her eyalette 16 yaşına kadar okula gitmek zorunludur. Amerika Üniversiteleri Lisans eğitimi ve yüksek lisans ise öğrenciye bağlıdır. Birçok burs olanağı bulunan Amerikadaki üniversiteler, binlerce öğrenciyi eğitimdeki başarısı ile kendine çeker. 

Amerika'da Eğitim Sistemi Nasıl? 

Amerika’da eğitim 16 yaşına kadar zorunludur. Devlet öğrencileri her noktada destekler. Lisans ve Amerika yüksek lisans öğrenciye bağlıdır. Fakat, bu aşamada da hem vatandaşların hem uluslararası öğrencilerin bünyesindeki prestijli okullarda okurken alabilecekleri burslar vardır. 

Amerikan Eğitim Sistemi ve Türk Eğitim Sistemi Arasındaki Farklar 

Amerika’daki eğitim sistemi ülkemizdeki gibi merkezi sistem değildir. Her eyaletin kendi kuralları vardır. Kendi müfredatlarını ve hedeflerini belirlerler. Eğitimde ezbere öncelik vermezler. Özgünlük, kendini ifade etme ön plandadır. Öğretmenler ise kendi programlarını geliştirebilirler. 

Amerika'da Eğitim Sistemi Lisede Nasıl? 

Amerika’da lise eğitimi 4 yıl sürer. Her eyaletin kendi müfredatı bulunur. Her eyaletin bünyesinde özel, devlet veya yatılı okulları vardır. Birçoğu yüksek eğitim standartlarına ulaşmıştır. 

Amerika'daki lise eğitimini ve fiyatları incelemek için tıklayın: https://www.endlessabroad.com.tr/amerika-liseleri 

Amerika'da Eğitim Sistemi Üniversitede Nasıl? 

Amerikada lisans 4 yıl sürer.Öğrencinin doğrudan dört yıllık bir üniversitede başlama veya başvuru yapma hakkı vardır. 17 yaşından itibaren öğrenciler üniversiteye gidebilir.  Eğitim boyunca öğrencinin akademik ve kişisel gelişimi hedef alınır. Özgün ve öğrenci odaklı bir eğitim sistemi vardır. Öğrencilerin, lisans için yıllık ödedikleri belirli ücretler vardır.

Amerka'daki üniversite eğitimleri hakkında bilgi almak için tıklayın: https://www.endlessabroad.com.tr/amerika-universiteleri-lisans-egitimi

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
29 Nisan 2022

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
29 Nisan 2022

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
29 Nisan 2022
wp