Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Avustralya'da Eğitim Almak İçin 10 Neden

Genel 16 Temmuz 2021
Avustralya'da Eğitim Almak İçin 10 Neden

Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin en çok kafasını karıştıran durumlardan biri de hangi ülkeyi seçmeliyim sorusudur. Planladığınız eğitim ister lisans, yüksek lisans, ister dil okulu, sertifika programı olsun eğitim almak için gideceğiniz ülke size kültür ve yaşam anlamında uymalıdır. 

Eğitim için son zamanlarda en çok tercih edilen ülkelerden biri haline gelen Avustralya, kaliteli bir eğitim ve dünya standartlarında diploma imkanı sunar. İşte size Avustralya’da eğitim almak için 10 nedeni sıralayalım.

1. Yaşam Standardı

Avustralya’da yaşam standartları yüksek seviyede olup ülke ekonomisi sürekli bir gelişim halindedir. Dünyanın en güvenli ülkeleri arasında yer alması ve vatandaşlarına sunduğu yaşam şartları ile insanlar kaliteli bir hayat sürdürür. Gelişmiş altyapısı, sağlık hizmetleri, ulaşımı, eğitim hizmetleri ve nispeten uygun yaşam maliyeti ile Avustralya, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin tercih sebebidir. Avustralya, çalışma olanakları ve yaşam giderleri ile öğrenciler için en iyi ülkeler arasında yer alır.

Avustralya Hükümeti, Avustralya’da eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere 200 milyon dolarlık burs, çalışma izni, araştırma fırsatı ve mezun olduktan sonra oturma izni verir.

2. Eğitim Kalitesi

Avustralya eğitim sistemi ile oldukça ilgi çekici ülkelerdendir. Dünya genelinde, eğitim kalitesi sıralamasında ilk 10’da yer alır. Ülke içerisinde halkın %99’u oku yazardır. Bu noktada, Avustralya, uluslararası alanda tanınmış lisans, yüksek lisans, doktora ve sertifika programları sunar. Her yıl birçok uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapar.

Avustralya, Tertiary Education Quality and Standards Agency (TEQSA) ile kalite kontrol sağlayıcı bir kuruma sahiptir. Uluslararası öğrenciler için Eğitim Hizmetleri yasası bulunur. Yasanın içeriği ise;

  • Uluslararası öğrencilerin refahı
  • Öğrencilere kaliteli bir eğitim verilmesi
  • Güncel ve doğru bilgilerinin öğrencilere sunulması

3. Uluslararası Öğrencilere Çalışma İzni

Öğrenciler, Avustralya’da eğitim almak istemelerinin başlıca sebeplerinden biri de çalışma iznidir. Avustralya hükümeti, uluslararası öğrencilere haftalık 20 saat çalışma izni verir. Ülkede, uluslararası öğrenciler hem eğitim alacak hem de çalışma iznine sahip olacak. Bu sayede, öğrenciler ülke içerisinde harçlıklarını çıkarmış olacaklardır. Öğrenciler için oldukça ideal ülkelerden biri olan Avustralya, dil öğrenmek isteyen ve akademik kariyerini bir üst statüye çıkarmak isteyenler için oldukça geniş olanaklar sunar. Öğrenciler part-time çalıştıkları süre boyunca yabancı dilini geliştirirken iş deneyimi de yaşamış olurlar.

4. Mezun Olan Öğrencilere 2 Yıl Full Time Çalışma İzni

Avustralya’da eğitim hayatını tamamlayan öğrenciler Avustralya’da kalmak isteyebilirler. Bu isteklere karşı Avustralya hükümeti mezun olan uluslararası öğrenciler için 2 yıl full time çalışma izni verir. Bu sayede öğrenciler yurtdışında iş tecrübesine sahip olmuş olurlar. Avustralya’da edindikleri deneyimler ile başka ülkelere açılabilirler ya da ülkelerine döndüklerinde prestijli bir kariyere sahip olurlar.

5. Ulaşım

Ulaşım sistemi gelişmiş ülkelerden biri olan Avustralya’da seyahat etmek oldukça kolaydır. Karayolları ulaşımı çoğunlukla kasabalar da sağlanırken sahil şeridinde ise çoğunlukla deniz yolu ulaşımı gerçekleşir. Avustralya ulaşım konusunda ucuz ve hızlı bir raylı sistem imkanı sunar.

6. Avustralya’da Sosyal Yaşam 

Avustralya halkı oldukça samimi insanlardır. Sahil buluşmalarından partilere, konserlerden sanata kadar kendinizi aktivite programı içerisinde bulacaksınız. Avustralya halkı oldukça özgüvenli ve esprilidir. Rahat ve içten tavırlar sergilerler. Sizi sıcak karşılayan Avustralya halkına kısa süre de alışacaksınızdır.

7. Avustralya Aksanı

İngilizce aksanına benzese de Avustralya aksanı biraz daha zor ve eğlenceli bir aksandır. Halk, harfleri yuvarlayarak ve hızlı konuştuğunda anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Bu sıcak insanların aksanlarına kolayca alışabilecek ve alışkanlıklarını hızlıca benimseyeceksiniz.

8. Eğlence Hayatı

Eğlenceyi seven sosyal halka sahip olan Avustralya’da eğlence hayatı oldukça gelişmiştir. Nasıl bir eğlence hayatı severseniz sevin isteğinize uygun seçenekler bulacaksınızdır. Gece kulüplerinde doyasıya eğlenebilir sahilde sabaha kadar arkadaş grubunuzla şarkı söyleyebilir ya da bahçenizde arkadaşlarınızla barbekü yapabilirsiniz. Gece gündüz Avustralya kumsalının tadını çıkarabilirsiniz. Müzikten sanata, festivallerden dansa bu ülkede istediğiniz kadar eğlenebilirsiniz. Farklı insanlar tanıyabilir farklı kültürleri öğrenebilirsiniz. 

9. Yiyecek Kültürü

Avustralya yemek kültürü Türk yemek kültüründen biraz farklıdır. Avustralya restoranlarında kanguru ve timsah gibi seçenekler görebilirsiniz. Eğer yeni tatlar denemeye mesafeli iseniz kendi ağız tadınıza uygun yemekler de bulabilirsiniz. Avustralya restoranlarında Türk mutfağının güzel yemeklerini de tercih edebilirsiniz.

10. Ekonomik Eğitim Fiyatları

Avustralya, diğer ülkelere kıyasla dil okulları ve üniversiteler daha uygun maliyetlerdedir. Eğitim sürecinde gereksiz masraflar söz konusu değildir. Avustralya’da eğitim almak isteyen öğrenciler Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığından ücretsiz destek alabilir.

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Öğrenci Destek Hizmeti

Avustralya’da eğitim almaya karar verdiğinizde, Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak sizin okul kabulünüz, okul mektubunuz ve vize sürecinizi organize edeceğiz. Avustralya’da uzman ve tecrübeli öğretmenlerden eğitim almak istiyorsanız Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp