Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Bilgisayar Bilimleri için en iyi üniversiteler hangileridir?

Bilgisayar Bilimleri için en iyi üniversiteler hangileridir?

Siber güvenlik danışmanından oyun tasarımcısına, Bilgisayar Bilimleri diplomasının önünü açabileceği pek çok kariyer var. Artı, Mali Çalışmalar Enstitüsü'nün(IFS) verilerine göre, Bilgisayar Bilimleri mezunları Birleşik Krallık'ta en çok para kazanan ilk 10 arasında yer alıyor!

 

Bu alanda en iyi üniversitelerden bir diplomanın sizi çok ileriye götürebileceği açıktır: İşte Bilgisayar Bilimleri için Birleşik Krallık ve ABD'deki en iyi üniversitelerimiz.

 

Peki, Bilgisayar Bilimleri için en iyi üniversiteler hangileridir?

Birleşik Krallık ve ABD'deki pek çok üniversite Bilgisayar Bilimleri alanında üst sıralarda yer almaktadır ve harika tesisler, öğretmenler ve itibara sahiptir. Endless Abroad olarak bu harika üniversitelerden birkaçıyla ilgili bilgileri bu yazımızda sizler için derledik.

 

 

  • Glasgow Üniversitesi

 

 

İskoçya'da Glasgow Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri alanında Birleşik Krallık'ta 5. sıradadır (Times and Sunday Times Good University Guide 2022).

 

Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Teknolojileri ve Sensör ve Yazılım Mühendisliği gibi programlarla öğrenciler geleceğe hazır olabilmektedir.

 

Seçkin Russell Group üniversitelerinin uzun süreli bir üyesi olarak, bir Glasgow diploması özgeçmişinizde ön plana çıkacaktır.

 

 

  • Bristol Üniversitesi

 

 

Birleşik Krallık'taki Bristol Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için harika bir seçimdir, çünkü uzmanlığınızı genişletmek için tek başına Bilgisayar Bilimi okumayı veya Elektronik veya Yenilik gibi başka bir konuyla birleştirmeyi seçebilirsiniz.

 

Birleşik Krallık'ta Bilgisayar Bilimi programlarında 10. sırada yer alan (Complete University Guide 2022) Bristol, mezun işverenler tarafından en çok hedeflenen 3. üniversitedir (High Fliers Research 2022), bu nedenle hayalinizdeki mezun işini bulmak kolay olmalı!

 

 

  • Birmingham Üniversitesi

 

 

Geleneksel bir kırmızı tuğlalı üniversite olan Birmingham Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri alanında Birleşik Krallık'ta 11. sırada (Complete University Guide 2022) ve mezun işverenler tarafından en çok hedeflenen 4. Birleşik Krallık üniversitesidir (High Fliers 2022).

 

Birmingham, eğitimleri sırasında pratik deneyim kazanmak isteyen öğrenciler için idealdir, çünkü endüstride bir yıl boyunca pek çok program mevcuttur.

 

University of Birmingham'da Yapay Zeka veya Yazılım Mühendisliği gibi ilgili bir konunun yanında Bilgisayar Bilimleri de okuyabilirsiniz ve eğitiminiz sırasında genellikle bir yılını yurt dışında veya endüstride geçirme seçeneğiniz olur.

 

 

  • Pace Üniversitesi

 

 

New York'taki Pace Üniversitesi, Bilgisayar Bilimlerinde öncü olmasıyla tanınır: ABD'deki ilk bilgisayar okullarından birini kurmuştur!

 

Bilgisayar Bilimi eğitimi, siber güvenlik, yapay zeka ve büyük veri alanlarında en son araştırmalara ev sahipliği yapan Seidenberg Bilgisayar Bilimi ve Bilişim Sistemleri Okulu'nda verilmektedir.

 

Buna ek olarak, Pace Üniversitesi, New York metropol bölgesindeki sadece 2 Merkezden biri olan Ulusal Güvenlik Teşkilatı ve Ulusal Güvenlik Departmanı tarafından Siber Savunma Eğitiminde Ulusal Akademik Mükemmeliyet Merkezi olarak belirlendi!

 

 

  • Connecticut Üniversitesi

 

 

Bu ABD üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri alanında mükemmel bir üne sahiptir ve bu konuda ülkenin en iyi 100 koleji arasında yer almaktadır (U.S. News Best Colleges 2021).

 

Connecticut Üniversitesi'nde (UConn), saf Bilgisayar Bilimi okuyabilir veya Bilgisayar Mühendisliği veya İşletme ve Veri Analitiği gibi ilgili bir konuyu seçebilirsiniz.

 

 

  • Nottingham Üniversitesi

 

 

Ayrıca, bu konuda Birleşik Krallık'ta 14. sırada yer alan Nottingham Üniversitesi, harika Bilgisayar Bilimleri programlarıyla büyük saygı görmektedir (Times ve Sunday Times İyi Üniversite Rehberi 2022).

 

Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği ve İnsan Bilgisayar Etkileşimi dahil olmak üzere Nottingham'da lisans ve lisansüstü düzeyde ilgili programlar arasından seçim yapabilirsiniz.

 

Eğitiminizi kişiselleştirmek istiyorsanız, University of Nottingham'daki bazı seçenekler arasında yurtdışında bir yıl veya endüstride bir yıl çalışmak yer alır.

 

 

  • Arizona Devlet Üniversitesi

 

 

Arizona Eyalet Üniversitesi, ABD'de en iyi seçimdir. U.S. News Best Graduate Colleges 2022'ye göre Bilgisayar Bilimleri için ulusal olarak ilk 50'de yer almaktadır.

 

ASU'da, güneşli Phoenix'te Uygulamalı Bilişim, Siber Güvenlik ve Bilgi Teknolojisi gibi çok çeşitli Bilişim programlarında eğitim alabilirsiniz.

 

 

  • York Üniversitesi

 

 

York Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri alanında Birleşik Krallık'ta etkileyici bir 19. sırada yer almaktadır (Complete University Rehberi 2022). Tarihi York şehrinde bulunan bu Russell Group Üniversitesi, hem lisans hem de lisansüstü düzeyde Bilgisayar bilimi eğitimi sunmaktadır.

 

Üniversitedeki çok çeşitli ilgili programlardan bazıları Bilgisayar Bilimi ve Matematik, Yapay Zeka ile Bilgisayar Bilimi ve Gömülü Kablosuz Sistemleri içerir.

 

 

  • Essex Üniversitesi

 

 

Son olarak, Essex Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri alanında Birleşik Krallık'ta 29. sıradadır (Konu 2022'ye göre QS Dünya Üniversite Sıralaması). Bu ileri görüşlü kurum, Colchester'da, Londra'ya sadece kısa bir mesafede yer almaktadır ve Bilgisayar alanında birçok lisans ve yüksek lisans programı sunmaktadır.

 

Yapay Zeka, Bilgisayar Oyunları, Veri Bilimi, Robotik ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz! Özel ilgi alanlarınız ne olursa olsun, University of Essex'te muhtemelen size uygun bir Bilgisayar Bilimi programı bulacaksınız.



Siz de Bilgisayar Bilimleri alanında eğitim almayı planlıyorsanız hemen Endless Abroad Uzman Danışman kadromuzla iletişime geçin!



İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
12 Ocak 2023

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
12 Ocak 2023
wp