Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında üniversite okumak hem iş alanında daha seçkin bir konuma sahip olmayı sağlamaya yardımcı olur hem de Türkiye’deki eğitim maliyetlerine eş rakamlarla yurtdışında üniversite okunurken aynı zamanda yabancı dili geliştirme imkanı yakalanabilir. Her sene binlerce öğrencinin eğitim almak için tercih ettikleri İngiltere ve diğer ülkeler eğitimde sundukları ayrıcalıkları ile dünya genelinde parmakla gösterilen ülkeler olmayı başarıyorlar. Yüksek lisans, lisans programları ve yabancı dil eğitimi programlarında en çok tercih edilen ülkelerden biri olan İngiltere, tüm yönleriyle değerlendirilmeyi en çok hak eden ülkedir.

Yurtdışında üniversite okumak üniversite okurken yabancı dilini geliştirmek isteyenler için sunulabilecek birçok alternatif ülke vardır. Bu ülkeler arasında en çok tercih edilenler şunlardır;

  • İngiltere
  • Amerika
  • Kanada
  • Polonya
  • Ukrayna
  • İtalya
  • Malta
  • Almanya

İngiltere’de Üniversite

Akademik, iş dünyasında saygınlık kazanma, yurtdışı deneyiminde daha ileri düzeyde olmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan İngiltere sahip olduğu üniversiteleri ile yakından tanınan ülkelerden biridir. İngiltere’de üniversite okumanın bir ayrıcalık olduğu ise, buradan alınan diplomadan sonra daha iyi anlaşılıyor. “Hangi ülkede üniversite okumak daha iyidir?” sorusuna karşılık verilebilecek en iyi yanıtın “İngiltere” olması, her yıl binlerce öğrencinin burada eğitim almak istemelerini etkiliyor.

Amerika’da Üniversite

İstediğiniz alanda üniversite okuyabileceğiniz bir ülke arayışı içinde iseniz kesinlikle tercihinizi Amerika’dan yana yapmalısınız. Amerika’da üniversite okumak demek tüm dünya tarafından kabul görmüş üniversitelerde okumanız anlamına gelir. Yurtdışı eğitim alanında bilinen ve tercih edilen ülkede sunulan olanakların son derece geniş olması daha fazla tercih edilmesini etkiliyor.  

Kanada’da Üniversite

Dünyanın gözde üniversitelerine sahip Kanada, yaşam kalitesi ve insanların uluslararası öğrencilere karşı takındıkları sıcak tavırları ile bilinen bir ülkedir. Kanada’da üniversite okuyan öğrenciler dil yeterliliği konusunda da rahat ediyorlar. Üniversitelerinde ve özel dil okullarında alınan İngilizce dil eğitimi, hem eğitimlerine hem de çalışma hayatlarına artı getiriyor.

Polonya’da Üniversite

Avrupa’nın kapılarının ardına kadar açılma fırsatlarının sunulduğu Polonya, son yıllarda yurtdışında üniversite okumak isteyenlerin gözde tercihleri arasında yer alıyor. Yaşam koşulları, eğitim masrafları ve konaklama masrafları gibi konularda diğer ülkelere göre daha cazip olmasının yanında lisans programları kapsamında sunduğu eğitimler, öğrencilerin beklentilerini en iyi şekilde karşılayabiliyor.

Ukrayna’da Üniversite

Türkiye’ye daha yakın olması başta olmak üzere lisans eğitimi alanında başarılı eğiticilerin yer aldığı üniversitelerin bulunması Ukrayna’da üniversite okumak için geçerli nedenler olarak kabul edilmektedir. Yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetleri sunan kurumlardan son yıllarda en çok talep edilen ülkelerden biri haline gelen Ukrayna, yurtdışı deneyimi kazanmak ve yabancı dil eğitimi almak için en uygun yerlerden biridir.

İtalya’da Üniversite

Tasarım, moda, sanat alanları başta olmak üzere diğer tüm alanlarda son yıllarda Türk öğrencilerin lisans eğitimi almak için en çok tercih ettikleri ülkelerden biri haline gelen İtalya, sahip olduğu değerleri ve eğitim dünyasına kattığı değerleriyle önde gelen ülkelerden biri olmayı başarıyor. Fransa, İsviçre, Liechtenstein, Avusturya ve Slovenya’yla komşu olan Avrupa ülkesi İtalya’da üniversite her geçen gün popülaritesi yükselen ülkelerden biri olmaya devam ediyor.  

Malta’da Üniversite 

Türkiye’de üniversite sınavında 4 yıllık bir programı kazanmış her öğrenci Malta’da üniversite okuma şansını elde edebiliyor. Sükûneti, yaşam koşullarındaki müreffeh olması ve ülkelerde eğitim dağılımında ilk sıralarda yer alması gibi farklı etkenler, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden yurtdışında yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercih etmesini etkilemektedir. Farklı bir deneyim ve eğitimde beklentileri en iyi şekilde karşılamak için Malta, tercihler arasında ilk sırada yer almayı hak eden ülkelerdendir. 

Almanya’da Üniversite 

Avrupa’nın göbeğinde, daha ekonomik şartlarda ve daha iyi koşullarda master yapmak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettikleri ülkelerden biri Almanya’dır. Almanya’da üniversite okumanın ayrıcalıklı birçok yönü vardır. Tıp, teknoloji, bilgisayar bilimi, mühendislik ve mimarlık alanları başta olmak üzere birçok bölüme yer verilen ülkeden alınan diploma YÖK tarafından kabul görmektedir. 

Yurtdışında Üniversite Eğitimi Koşulları

Yurt dışında üniversite okumak isteyen her öğrencinin   öncelikle  aşağıdaki şartları sağlıyor olması  gerekmektedir.

  1. Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrencinin yeterli düzeyde İngilizce seviyesinin olması ;
    Öğrencinin TOELF ve IELTS sınav skorlarının yurtdışında üniversiteden üniversiteye değişmek ile birlikte genel olarak üniversiteler TOEFL için 60-80, IELTS için 5,5-6,5 sınav skoru isterler.
  2. Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrencinin belirli bir düzeyde not ortalamasına sahip olması;
    Öğrenci yurtdışında üniversite lisans eğitimi almak isterse lise diploması ile birlikte lise not ortalamasının minimum 100 üzerinden  80, yüksek lisans   almak   isterse üniversite   diploması  ile  birlikte minimum 5 üzerinden 3 olmalıdır.
  3. Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrencinin SAT ( Scholastic Aptitude Test ) Skorunun olması;
    Yurtdışında üniversite öğreniminde gerekli olan İngilizce olarak okuma, yazma anlama, konuşma, matematik, geometri, kompozisyon  yazma, yorum yapma  yeteneklerini ölçen bir sınavdır.
    Öğrenci bu sınava Türkiye’de girebilir, sınav tamamıyla İngilizcedir. Ancak SAT skoru yurtdışındaki her üniversite tarafından istenmeyebilir, fakat bu sınav yurtdışında üniversite yerleşiminde çok büyük avantaj sağlar.
  4. Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrencinin profosyonel olarak spor ya da sanatsal faaliyetlere katılım sağlaması;
    Yurtdışında üniversite okumak isteyen öğrencinin aktif, sosyal ve yetenekli olmasını istemektedir. Özellikle burslu eğitim almak isteyen öğrencilerde bazı başarılar aranır. Örneğin, bir spor faaliyetinde başarı göstermesi yada sanatsal bir başarı alması, kitap yazıyor olması vs.

Yukarıdaki koşulları sağlayan öğrenciler yurtdışında direk üniversiteye yerleşebilirler ve aşağıdaki evraklar ile yurtdışında üniversiteye başvuru yapılabilirler, öğrencinin not ortalaması, İngilizce yeterliliği vs. koşullar belirlenerek öğrenciye uygun olabilecek yurt dışındaki  üniversiteler sunulur ve bu üniversitelere başvuru yapılır. Gerekirse üniversite öğrenci ile Skype görüşmesi yapabilir ve kabul alan öğrenci yurtdışında üniversiteye yerleşimi gerçekleştirilir.

Yurt dışında üniversiteye kayıt için istenilen genel evraklar:

  • Lise ya da üniversite diploması (Yüksek lisans için üniversite diploması şart)
  • İngilizce transkript
  • İlgili üniversitenin Online başvuru formu
  • Motivasyon mektubu
  • Referans mektupları (3 adet yeterli)
  • Finansal dökümler
  • TOEFL ve ILETS sınav skorları
  • SAT skoru (bazı üniversiteler istemeyebilir)

**Eğer öğrenci yukarıdaki şartların hiçbirini tam olarak sağlamıyorsa öğrenci bu durumda yurtdışında Pathway programları (Hazırlık Programı) vasıtası ile yerleşim yapılabilir.

***Eğer öğrencilerin not ortalaması uygun ancak sadece İngilizce yeterliliği yok ise yurtdışındaki üniversitelere şartlı kabul ile alınır. Şartlı kabulde öğrencinin İngilizce seviyesi kabul alacak şekilde geliştirilir.

Yurtdışında Üniversite Lisans Eğitim Alın

Benzersiz bir eğitim deneyimi, muhteşem olanaklar ve üstün kaliteyi garanti eden Yurtdışında üniversite okumak istiyorsanız, Endless Abroad olarak size bu süreçte tam destek sağlamaktan mutluluk duyarız. Uzman personelimiz eğitim, ücretler ve başvuru süreci gibi her türlü konuda size yardımcı olabilir. Bugün ofislerimizi ziyaret edin veya telefonla bize ulaşarak ücretsiz danışmanlık randevusu alın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
25 Aralık 2022

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
25 Aralık 2022
wp