Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Cambridge Gezilecek Yerler

Duyurular 29 Nisan 2022
Cambridge Gezilecek Yerler

Cambridge, İngiltere’nin en bilinen şehirlerinden biridir Bu bilinirliğinin ardında yatan en büyük neden ise Cambrdige Üniversitedir. Tüm dünyanın dördüncü en eski üniversitesi olan Cambridge Üniversitesi, dünyanın her yerinden yüzlerce öğrencinin bu şehre gelmesinde etkilidir. Aynı zamanda, dünyanın en eski yayınevi olan Cambridge University Press de bu şehirde bulunur. Gelin, eğitimi ile popülerliğini koruyan bu şehrin görülmesi gereken yerlerini keşfedelim. 

King’s College Chapel 

King’s College Chapel, Cambridge Üniversitesi’nin oluşumunda etkili ihtişamlı bir kolejdir. 1441’de yapımına başlanan kolejin yapımı 1508 yılında tamamlanmıştır. Resmi olarak the King's College of Our Lady and Saint Nicholas’in Cambridge olarak anılır. Şehri ziyaret eden herkesin mutlaka görmesi gereken bir eserdir.  

The Backs 

The Backs, Cambridge Üniversitesi’nin kolejlerinden biridir. Geniş bir alana sahip olan bu kolej mimarisiyle herkesi büyüler. Cambridge Üniversite mezunlarının fotoğraf çekimlerinde de tercih ettikleri bu alan, turistlerin ilgisini çeker. Nehir kenarında kurulmuş olması ile, yaz aylarında da size ferahlık verecektir.  

Trinity College (Büyük Mahkeme ve Wren Kütüphanesi) 

Trinity College, 1546 yılında Kolej Kral tarafından inşa edilmiştir. Cambridge Üniversitenin en eski ve prestijli kolejlerinden biridir. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kapalı avlusu olarakda bilinen kolejde kış aylarının yağmurlu havasından kaçarak bir mola verebilirsiniz. 

Round Kilisesi

 Round kilisesi, bir Anglikan kilisesidir. İngiltere’de günümüzde de kullanılmakta olan dört ortaçağ yuvarlak kiliseden biridir. Bridge sokağının köşesinde yer alan bu kilise, size ortaçağ atmosferini yaşatacaktır. 

Polar Museum 

Polar Museum, dünya üzerindeki kutup bölgeleri ve glakyoloji üzerine araştırma yapan bir merkezdir. Cambridge Üniversitesi Coğrafya bölümünün parçası olan bu merkez kutup bölgelerine dair merak duyan turistlerce ziyaret edilebilir.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp