Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Çekya'da Sınavsız Üniversite Eğitimi

Çekya'da Sınavsız Üniversite Eğitimi

Çekya'da üniversite okumak ve Çekya üniversiteleri fiyatları hakkında sizin için detaylı bir yazı hazırladık. 

Çekya'da Üniversite Kaç Yıl?

Çekya'da üniversite eğitimi 3 yıl, yüksek lisans eğitimi de 2 yıl sürüyor. İngilizce eğitimi için Çekya Sınavsız üniversite imkanı ile hazırlık döneminde bunu giderebilirsiniz. 

Çekya Eğitim Sistemi Nasıl?

Çekya'da Avrupa standardında eğitimi sınavsız bir şekilde alabilir. Çekya'da eğitim alarak Çekçe'nin yanında yabancı dil olarakta İngilizce seviyemizi geliştirebilirsiniz.

Kış dönemi genel olarak Eylül'de başlayıp Şubat'ta sona ererken, yaz dönemi Şubat ayında başlayıp, Haziran'da sona erer. İki dönemin de sonunda final sınavları yapılır.

Çekya'da üniversite Sınavsız üniversiteleri, tarihi şehirleri, eğlenceli öğrenci hayatı ile Çekya'da eğitim yurtdışında üniversite eğitimi planlayan öğrencilerin son yılların giderek artan tercih olmaya devam etmektedir.

Çekya'da üniversite nasıl okunur?

  • Çekya üniversitelerinde alacağınız üniversite eğitimi Türkiye ve AB ülkelerinin yanı sıra Amerika ve Kanada gibi ülkelerde de geçerlidir.
  • Devlet üniversitelerinde Çekçe eğitim ücretsiz iken İngilizce bölümlerinde eğitim fiyatları yıllık €3.000’dan başlamakta.
  • Öğrencilerin %80’i eğitimlerinin sonunda bir işe yerleşmektedir. Avrupa’nın işsizlik oranı en düşük ülkelerinden biri olması sebebiyle eğitim sırasında ve sonrasında birçok iş imkanına sahip olmak mümkün.
  • Konaklama fiyatları aylık ortalama €250-260 aralığındadır.
  • Aylık ulaşım ücreti sadece €5’dur.
  • Lisans öğrenimi 3 veya 4 sene, yüksek lisans eğitimi ise 2 sene sürmektedir
  • Öğrenciler ders seçim imkanına sahip olduklarından okul günlerini kendileri organize edebilirler.

Çekya'da Bulunan En İyi 5 Üniversite 

1- Charles Üniversitesi

Charles Üniversitesi Çekya'da en köklü üniversitelerinden biridir. Çekya Charles Üniversitesi 53.000 öğrenci kapasitesine ve 642 bölüme sahip. 

2- Çek Prag Teknik Üniversitesi

Çek Prag Teknik Üniversitesi, ülkenin en iyi teknik üniversitesidir. Çek Prag Teknik Üniversitesi 25.000 öğrenci kapasitesine ve 8 alanda 419 bölüme sahiptir. 

3- Prag Ekonomi Üniversitesi

Prag Ekonomi Üniversitesi, aynı zamanda Fransa’daki Sorbonne üniversitesinin partneridir. Avrupa’da bilinen en iyi ekonomi okullarından biri olan Sorbonne ve London School of Economics (Londra Ekonomi Okulu) partnerlikleri okulun öne çıkan özellikleri arasındadır. Prag Ekonomi Üniversitesi, 20.000 öğrenci kapasiteye sahiptir. Prag Ekonomi Üniversitesi ynı zamanda yaklaşık 100 farklı üniversite ile de partnerliği bulunur.

4- Çek Prag Teknik Üniversitesi (Czech Technical University in Prague)

Çek Prag Teknik Üniversitesi (Czech Technical University in Prague) Orta Avrupa'nın en eski teknik üniversitesidir. Çek Prag Teknik Üniversitesi (Czech Technical University in Prague) Teknik üniversitelerin dünya sıralamasında 156. sırada yer alır.

5- Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi (University of Chemistry and Technology, Prague)

Prag Kimya ve Teknoloji Üniversitesi (University of Chemistry and Technology, Prague)  Çek Cumhuriyeti’nin 5.sırasındaki üniversite olmayı başarmış aynı zamanda 2017 verilerine göre dünyadaki en iyi üniversiteler arasında yüzde 4’lük dilim içine girmeyi başarmıştır.

Çekya'da Sınavsız Üniversite Okumak İçin Profesyonel Danışmanlık

Çekya'da sınavsız üniversite okumak ve Çekya üniversiteleri fiyatları için Endless Abroad ücretsiz danışmanlık desteği alabilirsiniz. Çekya'da sınavsız eğitim ve yurtdışında üniversite hakkında aklınıza takılan soruların cevabı ve detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
12 Mart 2022

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
12 Mart 2022
wp