Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Çekya’da Tıp ve Diş Hekimliği Eğitimi

Yurtdışı Rehberi 15 Şubat 2021
Çekya’da Tıp ve Diş Hekimliği Eğitimi

Tıp ve Diş Hekimliği, birçok insanın hayallerini süsleyen bölümlerden biri. Türkiye'de istediğiniz üniversite de Tıp ve Diş Hekimliği bölümünü kazanamadıysanız tekrardan YKS hazırlık maratonuna girmenize gerek kalmadan Çekya'da eğitim alabilirsiniz. Çekya'da üniversite okumak diğer Avrupa ülkelerinin yaşam giderlerine göre daha uygun maliyetlerde olduğundan daha çok tercih edilen ülkelerden biridir. Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliği eğitimi 6 sene sürmekte olup, bu süreçte, eğitim dilinizi İngilizce olarak okuyabilirsiniz. 

Avrupa'da eğitim sanıldığı kadar yüksek maliyetlerde değil. Türkiye'de harcayacağınız maliyetler ile Çekya'da eğitim almanız daha mantıklıdır. Çekçe dilinde Tıp ve Diş Hekimliğini tercih ettiğinizde üniversiteyi ücretsiz olarak okuma şansınız bulunmaktadır.

Tıp ve Diş Hekimliği Kabul Şartları

Hayalinizdeki mesleğe adım adım ilerlerken zorlu sınavlardan geçmenize gerek kalmadan eğitim alma şansınız var. Türkiye'de üniversite sınavına girmeden lise diploma puanınızı yüksek tutarak Tıp ve Diş Hekimliği okumanız mümkün. Çekya'da eğitim almak istiyorsanız lise diploma notunuzun 60 ve üzeri olması gereklidir. Ayrıca, her üniversitenin Tıp ve Diş Hekimliği bölümü için kendi sınavları bulunmakta. Bu sınavlardan başarıyla geçmeniz gereklidir.

Bu süreçte sadece lise diploma puanı ve üniversitenin kendi yapmış olduğu sınavdan geçmeniz yeterli değil. İngilizce dil yeterliliğinizi kanıtlamanız gereken IELTS den her bölümden minimum 5.5 skoru alarak, toplamda ortalama 6 yapmış olmanız sürecinizi kolaylaştırır. Eğer İngilizce seviyeniz istenilen seviyede değilse, 1 sene boyunca üniversite bünyesinde hazırlık eğitimi alabilirsiniz. 

Tıp ve Diş Hekimliği Ücretleri

Eğitim dilinizi İngilizce seçecek olursanız belli bir ücrete tabi olacaksınız. İngilizce Tıp ve Diş Hekimliği eğitimi ücretlendirmeleri genelde 11.000 Euro'dan başlamaktadır. Çekya'da yaşam giderleri ise uygun olduğundan ortalama aylık gideriniz 300 Euro civarında olacaktır.

Çekya, eğitim sistemini iyileştirmek ve geliştirmek istediğinden Çekçe dilinde olan bölümleri ücretsiz olarak öğrenci kabulünü gerçekleştirmektedir. Eğer Çekçe dil hakimiyetiniz yoksa belli bir ücret karşılığında 1 sene sürecek bir hazırlık eğitimini tamamladıktan sonra lisans eğitimine başlayabilirsiniz.

Öğrencilerin en merak ettiği konulardan biri de denklik konusudur. Çek Üniversitelerinde eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye'de denklik alma olanağı mümkün mü ? Evet, eğitiminizi tamamladıktan sonra Türkiye'de diploma denkliği kolayca alınabilmektedir. 

Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliğinde En İyi Üniversite

Tıp ve Diş Hekimliği, günümüz şartlarında en çok istenilen bölümlerden biri haline gelmiştir. Özellikle de, Çekya'da Tıp ve Diş Hekimliği, günden güne yabancı öğrenciler tarafından popüler bir hal almaya başlamıştır. Bu nedenle, Çekya'da eğitim alabileceğiniz en iyi üniversitelerin başında Charles Üniversitesi ve Palacky Üniversitesi gelmektedir.

Palacky Üniversitesi

Palacky Üniversitesi , Çekya'nın en eski, en köklü ve en saygın üniversitelerinden biridir. 1573 yılında kurulmuş olan Palacky Üniversitesi Çekya'daki en eski üniversitelerden biri olarak anılmaktadır. Palacky Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği eğitiminde güçlü bir yapıya sahip olup; Avrupa'nın en kaliteli eğitim kurumları ünvanına sahiptir. Avrupa standartlarında alacağınız kaliteli eğitim sonrasında edineceğiniz diploma  ile tüm Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da  geçerliliğe sahip bir diplomanız olacaktır.

Palacky Üniversitesi Sınavlarına Hazırlık

Çekya’da Tıp ve Diş Hekimliği  fakültelerinden kabul almanız için geçmeniz gereken bazı sınavlar mevcuttur. Palacky Üniversitesinin giriş sınavlarında biyoloji, kimya, fizik, Genel İngilizce ve Medikal İngilizce sınavlarında başarılı bir puan elde etmeniz gerekir. Sizler ile 14 Nisan’da yapılacak olan online giriş sınavına hazırlık yapabilmeniz için online sınav sorularını paylaşacağız. 27 Şubat’a kadar öğrencilerin sınava kayıt yaptırmaları gerekir. 

  • Biyoloji Online Sınav Soruları
  • Fizik Online Sınav Soruları 
  • İngilizce Online Sınav Soruları
  • Kimya Online Sınav Soruları
  • Matematik Online Sınav Soruları

Çekya’da Eğitim İçin Eğitim Danışmanlığı Alın

Avrupa standartlarında kaliteli bir eğitime alarak, uluslararası tanınırlığı olan bir diplomaya sahip olmak için Endless Abroad uzman danışman ekibimiz yanınızda! Sınav ücreti ve sınava hazırlık soruları ile ilgili Endless Abroad danışmanlarından bilgi alabilmek için  bize ulaşın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
15 Şubat 2021

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
15 Şubat 2021
wp