Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Dil Sınavları Hangileridir?

Yurtdışı Rehberi 22 Ağustos 2019
Dil Sınavları Hangileridir?

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

TOEFL sınavı, ana dili İngilizce olmayanların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla Amerika’da ETS (Educational Testing Service) tarafından dünyanın birçok merkezinde düzenlenen bir sınavdır. Amerika başta olmak üzere dünyada toplam 4400’ün üzerinde üniversite, yüksek okul, kolej ve enstitü adayların İngilizce seviyelerinin kanıtı olarak TOEFL’ı kabul etmektedir.

Sınav toplam 4 saat 15 dakika sürer ve dinleme, okuma, konuşma, yazma olarak dört bölümden oluşur. En yüksek puan 120’dir ve en az 79 almanız gerekmektedir. Eğer çok başvuru alan bir okul ise bu puan 100’dür. Sınavlar Türkiye’de İstanbul, Ankara ve İzmir’de verilmektedir.

Detaylı bilgi için: www.toefl.org

 

IELTS (International English Language Testing System)

IELTS, Akademik (AC) ve Genel Eğitim (GT) olmak üzere iki ayrı tipte uygulanır. Sınav sonucunu eğitim amaçlı kullanmak isteyenler AC, göçmenlik vb. amaçlı kullanmayı planlayanlar ise GT modülünü seçmelidirler. Sınav; dinleme, okuma, yazma ve konuşma olmak üzere dört bölümden oluşur. Her bölüm 1 – 9 arasında tam veya buçuklu olarak puanlanır ve tüm puanlar dikkate alınarak genel puan hesaplanır. Yurtdışında bir üniversiteye girebilmek için puanınızın ortalaması en az 6,5 olması gerekmektedir. IELTS sınavı ayda iki bazen de üç kez yapılır. Sınav süresi ise 2 saat 45 dakika olup geçerlilik süresi 2 yıldır. Sınavın Konuşma bölümü sınav günü veya bir başka gün yapılabilir.

Detaylı bilgi için: https://www.ielts.org/

 

TOEIC (Test of English for International Communication)

TOEFL sınavını geliştiren ETS tarafından, İş İngilizcesine yönelik olarak hazırladığı sınavdır. Akademik hayata giriş ya da yükselme basamaklarında geçerlidir. Çoğu ülkede de üniversiteye giriş koşulu olarak da kabul edilmektedir. Bütün dünya da tanınır ve uygulanır. Türkiye’de 13 şehirde sınav uygulanmaktadır. Sınav toplam 2 saat sürer ve 200 soruluk dinleme ve okuma olarak iki bölümden oluşur. Puan istatistik metotlarla ortak bir ölçeğe göre ayarlanır. Taban puan 10, tavan puan ise 990’dır. Üniversitelere kabul edilebilmek için puanınız 500’ün üzerinde olmalıdır.

Detaylı bilgi için: www.ets.org/toeic

 

PEARSON ACADEMIC

Pearson Testi, bilgisayar tabanlı yeni bir akademik İngilizce sınavıdır. Sınav, anadili İngilizce olmayan ve akademik İngilizce yeterliliklerini kanıtlamak zorunda olan katılımcıların dinleme, okuma, konuşma ve yazma becerilerini doğru bir şekilde ölçer.

Sınav, üniversiteler, yüksek eğitim kurumları, devlet birimleri ve akademik İngilizce gerektiren kurumlar için katılımcıların dil becerilerinin gerçek ölçümlerini sağlar.

Sınav, tek oturumda yaklaşık üç saatlik bir sürede tamamlanır. İsteğe bağlı 10 dakikalık bir mola verilebilir. Diğer İngilizce sınavlarından farklı olarak sınav sonuçları 5 iş günü içinde açıklanmaktadır ve isteğe bağlı olarak okullara ücretsiz olarak gönderilmektedir. Sınava girebilmek için bir tarih sınırlaması yoktur öğrenci istediği zamanda girebilmektedir. Bir üniversiteye kabul edilmeniz için en az sınav sonucunuzun 51 olması gerekir.

Detaylı bilgi için: www.pearsonpte.com

 

CAMBRIDGE ÜNİVERSİTESİ SINAVI

Cambridge Üniversitesi dil yeterlilik sınavları dünyada en çok bilinen ve geçerli olan sınavlardan birisidir. Başarılı olan katılımcılara University of Cambridge ESOL Examinations tarafından sertifika verilmektedir. Sınav diğer dil sınavlarından tamamıyla farklıdır. Cambridge sınavlarında puan yerine, geçmek veya kalmak söz konusudur. Cambridge sınavları 5 farklı seviyede yapılır. “Elementary” düzeyde dil bilenler için “KET- Key English Test”, Orta düzey İngilizce bilenler için “PET- Prelimary English Test”, Orta-Üzeri seviye İngilizce bilenler için; “FCE- Cambridge First Certificate”, ileri düzeyler için “CAE-Cambridge Advanced Certificate” ve profesyonel düzeyler için “CPE-Cambridge of Proficiency in English” sınavları yapılır. Yurtdışında bir üniversiteye girebilmek için CAE-Cambridge Advanced Certificate sınavını geçmeniz gerekmektedir. Aldığınız sertifikalar ömür boyu geçerlidir. Sınavlar tüm Türkiye’de 11 merkezde yapılmaktadır.

Detaylı bilgi için:  www.britishcouncil.org.tr

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
22 Ağustos 2019

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
22 Ağustos 2019
wp