Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Dünyanın En İyi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Veren Okulları

Dünyanın En İyi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Veren Okulları

Mutfakta olmak kimi zaman bir meditasyon, kimi zaman ise bir sanat alanıdır. Her yemeğin bir hikayesi vardır ve bu hikayenin başlangıcı da mutfak sanatlarından çıkmaktadır. Malzemelerin mutfağa giriş yolculuğundan, yemeğe katılan el lezzetine, tabağa gelene kadar uğradığı değişimden, sunum şekline verdiğiniz özene kadar birçok detayı olan mutfak sanatı, adeta apayrı bir dünyadır. 

Aşçılık, bir sanattır ve bu sanatı en iyi şekilde icra etmek için mutlaka öncesinde eğitimini almak gerekir. Dünyada 100’den fazla okul olması da aşçılık mesleğinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Hatta, dünyada sadece aşçılık üzerine eğitim veren üniversiteler ve kurumlar bulunmaktadır. Mutfakta profesyonel olmak istiyorsanız, mutlaka bu üniversite ve kurumların havasını solumalısınız. Daha iyi yerlere gelebilmek için bu okullar size en iyi şekilde yardımcı olacaktır. 

Bugün sizler için dünyanın en iyi Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi veren okullarını araştırdık ve yazımızda ayrıntılı olarak işledik. Yurtdışında eğitim alarak mutfaktaki sanatında profesyonelleşmeniz için buyrun yazıya. :) 

Dünyanın En İyi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Veren 5 Okulu

  1. Le Cordon Bleu


    Le Cordon Bleu, 1895 yılında, “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı Marthe Distel tarafından kurulmuştur. Fransa’nın Paris şehrinde bulunan Le Cordon Bleu,  tüm dünyada hızla popüler hale gelmiştir. 20 ülkede 40’tan fazla okuluyla mutfak sanatları ve gastronomi eğitimi veren Le Cordon Bleu, yıllık 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Ödüllü şeflerin eğitim verdiği Le Cordon Bleu’da klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerinin inceliklerini öğrenebilirsiniz. 


  2. Culinary Institute of America


    Amerika’nın en prestijli gastronomi okullarından biri olan Culinary Institute of America, 16 farklı ülkeden American Culinary Federation - Certified Master Chefs ünvanına sahip 130 akademisyenle, öğrencilerine eğitim vermektedir. Culinary Institute of America’nın, dünyanın en popüler şehirleri olan New York ve California’da kampüsleri bulunmaktadır. 

  3. Johnson & Wales Üniversitesi

    Yemek sanatları alanında eğitim veren Johnson & Wales Üniversitesi, Amerika’nın bir diğer  en iyi gastronomi üniversitelerinden biridir. Johnson & Wales Üniversitesi; İşletme, otelcilik, aşçılık, teknoloji programlarıyla 50 eyaletten ve 98 ülkeden yaklaşık olarak 16.000’in üzerinde öğrenciye eğitim vermektedir. Bu alanda diploma programları sunan Johnson & Wales Üniversitesi’nde Lisans programını tamamlamak için 4 sene, ön lisans programını tamamlamak için ise 2 sene eğitim almak zorunluluğu bulunmaktadır. 

  4. DCT Culinary Arts School

    Başka ülke tercih etmek isteyen öğrenciler için iyi bir seçenek olan DCT Culinary Arts School, 1991 yılından bu yana, İsviçre’nin Vitznau şehrinde Turizm ve Aşçılık alanlarında eğitim vermektedir. DCT Culinary Arts School; Avrupa yemekleri, pastacılık ve restoran işletmeciliği alanlarında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için oldukça uygun olan bir aşçılık okuludur. Aşçılık programlarına ek olarak,  öğrencilerin uzmanlık kazanmak istediği konular üzerine sertifika programları da vermektedir. DCT Culinary Arts School’da eğitim alabilmeniz için en az 6 ay yemek sektöründe deneyiminiz olması gerekmektedir. 

  5. Apicius Culinary Institute

    İtalya’nın gastronomi şehri Floransa’da yer alan Apicius Culinary Institute’ta aşçılık sanatı, pastacılık ve ekmekçilik, şarap eğitimi gibi konularda eğitimler verilmektedir. Avrupa’nın en iyi aşçılık okulları arasında gösterilen Apicius Culinary Institue’de 2 haftadan 4 yıla kadar aşçılık eğitim alabilirsiniz. Apicius Culinary Institute, eğitim programlarının yanı sıra 1 yıllık sertifika programı seçeneği sunmaktadır. 

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Alın

Gastronomi ve mutfak sanatları alanında eğitim almak ve yiyecek ve içecek sektöründe kariyer yapmayı planlıyorsanız, yurtdışındaki en iyi mutfak sanatları okullarında eğitim almak için yurtdışı eğitim danışmanlarımızdan bugün ücretsiz danışmanlık hizmeti alın. 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
16 Nisan 2020

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
16 Nisan 2020

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
16 Nisan 2020
wp