Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Dünyanın En İyi Mimarlık Eğitimi Veren Okulları

Dünyanın En İyi Mimarlık Eğitimi Veren Okulları

Mimarlık bölümleri alanın teknolojik, tasarım, kültürel ve tarihi unsurlarına odaklanır, sanat ve 3 boyutlu tasarımın yanı sıra tarih ve teori dersleri de verilir. Bu, öğrencilerin mesleğin her bir öğesi hakkında bilgi edinmeleri için en iyi yaklaşımı sağlar. 

Aday öğrencilerin sabır, sıkı çalışma ve özveriye sahip olmaları gerektirdiği, ancak getirilerinin çok büyük olduğu mimarlık kariyeri için, Times Üniversite Rehberi kısa süre önce, kariyerlerinde üç yılı bitiren mimarların mesleklerinden mutsuz olma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu rapor etti. Bu yolda dünyanın en iyi mimarlık eğitimi veren okullarını sizler için listeledik.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Amerika Birleşik Devletleri

MIT, dünyadaki en iyi mimarlık okulları arasında ilk sırada yer alır. Amerika Birleşik Devletleri’nde olan bu mimarlık okulu 1865 yılında hizmete girmiştir. Modern mimariyi, ABD'ye tanıtması ve ayrıca gelişmiş binaları ön planda tutmasıyla bilinmektedir. Küçük sınıflar ve az sayıda öğrenci ile yapılan dersler, öğrenci - öğretmenler arasındaki iletişimin güçlenmesini ve yapılan dersin kalitesini ve dersten alınan verimi arttırmaktadır.

Bartlett Mimarlık Okulu, Birleşik Krallık

Bartlett Mimarlık Okulu, listede ikinci sırada yer almaktadır. 1947'de kurulan mimarlık fakültesi, University College London’ın kurucu 11 fakültesinden bir tanesidir. Mekan dizimiyle yakından ilgilenen Barlett Mimarlık Okulu, yaptığı deneysel ve özgün araştırmalarıyla tanınmaktadır.

Delft Teknoloji Üniversitesi, Hollanda

Hollanda merkezli bu üniversite, mimarlık eğitimi veren okullar arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Çok uluslu bünyesi ve zorlu eğitim dereceleriyle tanınmaktadır. Öğrenciler, bütünsel çözümler üretmek için gruplar halinde çalışmalarını sürdürmektedir.

ETH Zürih (İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü), İsviçre

1854 yılında İsviçre'de kurulan ETH Zürih mimarlık okulu, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Mükemmel öğretme ve araştırma kabiliyeti ETH Zürih’in başarısı ve tanınırlığını büyük ölçüde etkilemektedir.

Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley (UCB), Amerika Birleşik Devletleri

Kaliforniya Berkeley Üniversitesi, başarılı araştırmaları ve bağımsız tasarımı teşvik eden fikri yapısıyla ünlenmektedir. Mimarlık dereceleri, tasarımın estetik yönüne, kültürel ve teknik bileşenlerine odaklanmaktadır. 

Harvard Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri

Mimarlık kursları ilk olarak 1864'te Harvard'da başlamıştır ve bugün çok zengin bir mimari alan çeşitliliğine sahiptir. Okul daima iş birliklerini destekleyerek yeni düşünme yöntemlerinin keşfedilmesini sağlamaktadır.

Manchester Mimarlık Okulu, Birleşik Krallık

Manchester Mimarlık Okulu, Manchester Metropolitan Üniversitesi ve Manchester Üniversitesi arasındaki başarılı bir işbirliği sonucunda doğmuştur. Bu, 100 yılı aşkın eğitim deneyimleriyle iki mimarlık okulun bir araya gelerek Birleşik Krallık'taki en büyük mimarlık okullarından birinin yaratılmasını sağlamış. 

Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık

1209 yılında Cambridge Üniversitesi, Birleşik Krallık'a bağlı Cambridge kentinde bulunan devlete bağlı bir araştırma üniversitesidir. Cambridge Üniversitesi akademik popülaritesi ve lokasyonu ile mimarlık öğrencilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Başarısını her alanda kanıtlamış Cambridge Üniversitesi mimarlık eğitimi üzerine de başarılı öğrenciler yetiştirmektedir.

Politecnico di Milano, İtalya

Yaklaşık 42000 öğrencisiyle Politecnico di Milano, İtalya'nın en büyük teknik üniversitesi ünvanına sahiptir. Politecnico di Milano'da okumuş; kendini yetiştirmeyi başarabilmiş ve mimarlık alanında kendini kanıtlamış birçok ünlü mimar şu anda aynı üniversitede ders vermektedir.

Singapur Ulusal Üniversitesi (NUS), Singapur

1969 yılında kurulan NUS'un Tasarım ve Çevre Okulu Mimarlık Bölümü, peyzaj mimarlığı, kentsel tasarım, kentsel planlama başta olmak üzere çeşitli alanlara yönelik programlar sunmaktadır. Okul, öğrencinin yaratıcı bir biçimde, tasarım yeteneğine ve ilgi alanına uygun alanlarda eğitim görmesine ve araştırma yapmasına olanak tanımaktadır. Öğrencilerine öncelik olarak düşünme fırsatı veren NUS, yaratıcı mimarlar yaratmak konusunda iddiasını korumaktadır.

 

Yurtdışında Mimarlık Eğitimi Al

En prestijli ve getirisi yüksek mesleklerden biri olan mimarlık kariyerine giden yolda dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim almak için Endless Abroad yanında. Şimdi bize ulaş, ücretsiz eğitim danışmanlığı al, hayallerine giden yolda bizimle büyük bir adım at.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
28 Temmuz 2020

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
28 Temmuz 2020
wp