Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Dünyanın En İyi Sanat Eğitimi Veren Okulları

Dünyanın En İyi Sanat Eğitimi Veren Okulları

Eğer siz de bir sanat tutkunuysanız, yaratıcılığınızı ve sanata olan yeteneğinizi yurt dışında eğitim alarak daha da geliştirmek istiyorsanız başarısını kanıtlamış okullar sizleri bekliyor. Yurtdışı sanat okulları, öğrencilere tarih, moda, sinema, resim ve tiyatro gibi çok çeşitli alanlarda eğitim alma imkanı sunuyor. Kendinizi heyecan verici ve yaratıcı bir ortamın içinde bulacağınız gibi zaten tutkunu olduğunuz ve sevdiğiniz işi yaparken hem eğlenecek hem de harika bir eğitim dönemi geçiriyor olacaksınız.

Yurt dışında eğitim alabileceğiniz sanatın her alanında kendini kanıtlamış okulları biraz daha yakından tanıyalım;

Royal College of Art, London

1837 yılında Londra’da kurulan Royal College of Art,  dünyanın en eski sanat ve tasarım üniversitesidir.

Yaratıcı eğitimde mükemmellik bilincine odaklanan okul, aralarında mimarlık, tasarım ve iletişimin de bulunduğu 6 alanda sadece lisansüstü eğitim sunmaktadır.

Royal College of Art, ünlü aktör Alan Rickman, moda tasarımcısı Christopher Bailey, yapımcı ve yönetmen Ridley Scott gibi ünlü mezunlara sahiptir.

Juilliard School, ABD

Juilliard School, dünyanın en prestijli sahne sanatları ve müzik okulları arasında ilk sırada yer alır.

Öğrencilere özellikle müzik, dans eğitimi ve drama dalında profesyonel eğitim alma imkanı sunar. Öğrencilerin Juilliard School’a girebilmeleri için bazı seçmelere katılmaları gerekir. Okulun ünlü mezunları arasında Robin Williams ve Kevin Spacey gibi hepimizin de tanıdığı isimler vardır.

Rhode Island School of Design, ABD

Rhode Island School of Design, 1877 yılında kurulmuştur. Başta grafik tasarım, moda tasarımı, endüstriyel tasarım, film animasyon ve video, seramik konularında son derece başarılı lisans ve yüksek lisans programları sunar.

Önemli mezunları arasında oyuncu ve yapımcı James Franco, grafik tasarımcı Shepard Fairey yer alır.

Parsons School of Design at The New School, ABD

Modadan grafik tasarıma kadar birçok alanda eğitim veren okul en prestijli okullardan biridir ve 1896 yılında kurulmuştur.

Parsons, sahip olduğu endüstri ve iş ortaklıkları ile öğrencilerinin başarılı bir kariyere adım atması için mezun olduktan sonra ihtiyaç duydukları tüm bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Parsons mezunlarına baktığımızda Marc Jacobs, Donna Karan, Tom Ford, Alexander Wang, Narciso Rodriguez gibi dünyanın en ünlü moda tasarımcılarını görürüz.

University of The Arts, London

Her yıl 130’dan fazla ülkeden 19 binden fazla öğrenciye sanat, tasarım, sahne sanatları, moda, iletişim ve medya fakültelerinde araştırma ve eğitim alma imkanı sağlar.

Profesyonel öğretim kadrosuyla 200’den fazla programa sahip olan okul, dünyanın en iyi öğrenci şehirlerinden biri olan Londra’da yer almanın tüm avantajlarını öğrencilerine sunar.

Alexander McQueen, John Galliano, Stella McCartney, Zac Posen, Jimmy Choo gibi dünyanın en iyi moda tasarımcıları bu okuldan mezun olmuştur.

Pratt Institute

1887 yılında New York’ta kurulmuştur. Öğrencilere mimarlık, sanat, tasarım, liberal sanatlar ve bilimler gibi 4 temel alanda Manhattan ve Brooklyn olmak üzere 2 ana kampüste eşsiz bir öğrenme ortamı sunmaktadır.

Ünlü mezunları arasında aktör Robert Redford, mimar William van Allen, ressam Ellsworth Kelly yer alır.

University of Music and Performing Arts Vienna

Yurtdışı sanat okulları arasında dünyanın en iyi sahne sanatları ve müzik eğitimi veren okulu olan University of Music and Performing Arts Vienna, 1817 yılında Avusturya’nın Viyana şehrinde kurulmuştur.

University of Music and Performing Arts Vienna mezunları arasında soprano Angelika Kirchschlager, besteci Gustav Mahler, maestro ve müzik direktörü Claudio Abbado, Franz Schmidt, Robert Fuchs gibi isimler yer alır.

ESMOD International, Paris

1841 yılında dönemin en ünlü terzileri arasında yer alan Alexis Lavigne tarafından, dünyanın en büyük ve popüler moda başkentlerinden biri olan Paris’te kurulmuştur.

Özellikle Moda Tasarımı ve Moda İşletmesi alanlarında lisans ve lisansüstü programlar ile kısa süreli diploma programlarına sahiptir.

School of The Art Institute in Chicago

1866 yılında Amerika’da kurulan okul, dünyanın en önemli ve akredite olmuş bağımsız sanat ve tasarım okullarından biridir. 

Üniversitenin mezunları arasında ressam Georgia O’Keeffe, Grant Wood, Thomas Hart Benton, film yapımcısı ve animasyoncu Walt Disney yer alır.

The Glasgow School of Art

1845 yılında kurulan The Glasgow School of Art, İskoçya’nın en büyük şehri Glasgow’da yer alır.

Stüdyo temelli araştırma ve öğretime odaklanan GSA, disiplinlerarası eleştirel sorgulama, deneme ve uygulama ortamı yaratırken mezun olduktan sonra iş dünyasına kolay adapte olabilmeniz için beceriler kazanmanıza yardımcı olur.

 

Yurtdışında Sanat Eğitimi Al

Dünyanın en prestijli okullarında yaratıcılığınızı bir adım öne taşıyacak ve farklı bir vizyon katacak sanat eğitimleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve hayalleriniz yolunda bir adım atmak için bize ulaşın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
24 Ağustos 2020

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
24 Ağustos 2020
wp