Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Ekonomi okumak için en iyi üniversiteler nelerdir?

Ekonomi okumak için en iyi üniversiteler nelerdir?

Ekonomi, mükemmel kariyer beklentileri nedeniyle uluslararası öğrenciler arasında popüler bir derstir. En iyi ABD veya İngiltere üniversitelerinden bir Ekonomi diploması, muhasebe, bankacılık, finans ve diğer birçok alanda bir kariyere yol açabilir - bunlar Ekonomi için en iyi üniversitelerimizdir.

 

Peki, Ekonomi için en iyi üniversiteler hangileri?

Bir ekonomi programı okumak istiyorsanız, Birleşik Krallık ve ABD'deki üniversiteler için harika seçenekleriniz var. Birok üniversite, Ekonomi alanında üst sıralarda yer alır veya bu alanda mükemmellik konusunda bir üne sahiptir. Bunlardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz.

 

 

  • Arizona Devlet Üniversitesi

 

Phoenix metropol bölgesinde yer alan ASU, Ekonomi alanında ABD'nin en iyi üniversitelerinden biridir. Konu 2022'ye göre Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralamasına göre, İşletme ve Ekonomi alanında dünyada etkileyici bir 44. sırada yer almaktadır.

 

ASU'nun ana Tempe kampüsünde Ekonomi alanında lisans eğitimi alabilir veya Ekonomi (Politika ve Ekonomi) eğitimi ile odak noktanızı genişletmeyi seçebilirsiniz.

 

ASU, yenilikçi bir eğitim arayan öğrenciler için idealdir, çünkü ABD'de 6 yıl üst üste yenilikte 1 numara seçilmiştir (U.S. News & World Report).

 

 

  • Glasgow Üniversitesi

 

İskoçya'nın 4 'antik üniversitesinden' biri olan Glasgow Üniversitesi, 1451'de kuruldu! Bu, Üniversitenin geçmişte takılıp kaldığı anlamına gelmez. Araştırma odaklı Russell Group'a üyeliğinin gösterdiği gibi, modern araştırmanın en ileri noktasında faaliyet göstermektedir.

 

Glasgow, Birleşik Krallık'ta 9. sırada yer aldığı Ekonomi de dahil olmak üzere birçok alanda son derece iyi bir konumdadır (Complete University Guide 2022).

 

Endless Abroad aracılığıyla, uluslararası öğrenciler University of Glasgow'da İşletme Ekonomisi, Ekonomi, Bankacılık ve Finans veya Halk Sağlığı (Sağlık Ekonomisi Uzmanlığı) gibi programlarda lisans ve lisansüstü düzeyde sunulan seçeneklerle eğitim alabilirler.

 

 

  • Bristol Üniversitesi

 

 

Bristol Üniversitesi, küresel etkiye sahip araştırmalarda aktif olan başka bir Russell Group üyesidir. Burada, Birleşik Krallık'ın mezun işverenler tarafından en çok hedeflenen 3. üniversitesinde (High Fliers Research 2022) dünyanın her yerinden uluslararası öğrencilere ve personele katılacaksınız.

 

Size mükemmel kariyer fırsatları sunmanın yanı sıra, University of Bristol size Ekonomi alanında harika bir eğitim verecek ve bu konuda Birleşik Krallık'ta parlak bir 11. sırada yer alacaktır (Complete University Guide 2022).

 

Mevcut ekonomi programları arasında Ekonomi ve Ekonometri, Yenilikçi Ekonomi ve Felsefe ve Ekonomi bulunmaktadır. Bu programların çoğu, yurt dışında isteğe bağlı bir eğitim yılı da içerir, böylece deneyiminizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

 

 

  • Nottingham Üniversitesi

 

 

Birleşik Krallık'taki en iyi üniversitelerinden biri olan University of Nottingham, kırmızı tuğlalı bir üniversitedir ve prestijli Russel Group'un bir üyesidir.

 

Ayrıca Birleşik Krallık'ta Ekonomi alanında 15. sırada (Complete University Guide 2022) ve mezun işverenler tarafından en çok hedeflenen 2. Birleşik Krallık üniversitesidir (High Fliers 2022)!

 

Nottingham's School of Economics, yüksek kaliteli araştırmalar yürütür, bu nedenle, bu alandaki gelişmelerin olduğu gibi yönlendirildiği bir eğitimden yararlanırsınız.

 

Nottingham Üniversitesi'nde, diğer ilgili program seçeneklerinin yanı sıra Ekonomi ve Uluslararası Ekonomi, Endüstriyel Ekonomi veya Felsefe, Politika ve Ekonomi okuyabilirsiniz.

 

 

  • York Üniversitesi

 

 

Son olarak, York Üniversitesi, Birleşik Krallık'taki en büyük Ekonomi bölümlerinden birine sahiptir ve bu konuda 18. sıradadır (Guardian Üniversite Rehberi 2022).

 

Uluslararası öğrenciler, Ekonomi ve Kamu Politikasından Çevre Ekonomisi ve Çevre Yönetimine kadar çeşitli Ekonomi konuları arasından seçim yapabilir.

 

York'ta hem lisans programları hem de yüksek lisans programları mevcuttur, bu nedenle eğitiminizin neresinde olursanız olun uygun bir seçenek bulacaksınız.

 

 

  • Nottingham Trent Üniversitesi

 

 

kütüphanede birlikte yürüyen öğrenciler

Nottingham Trent University (NTU) yenilikçi, modern bir kurumdur ve iş odaklı University Alliance üniversiteler grubunun bir üyesidir. Eğitiminizi deneyimli ve kariyerinize dalmaya hazır hissederek bırakmak istiyorsanız, bu üniversite tam size göre!

 

Nottingham Trent, Birleşik Krallık'ta Ekonomi alanında da harika bir 24. sıradadır (Guardian Üniversite Rehberi 2022).

 

İktisat, İşletme ile İktisat ve Uluslararası Finans ve Bankacılık ile İktisat gibi seçeneklerinden sadece bazıları ile Üniversitede lisans veya lisansüstü düzeyde İktisat eğitimi alabilirsiniz.

 

 

  • Birmingham Üniversitesi

 

 

Birmingham Üniversitesi, araştırma ağırlıklı Russell Group üniversitelerinin bir üyesidir, bu nedenle, bu alandaki en son gelişmelerle desteklenen bir Ekonomi programı müfredatından yararlanacaksınız.

 

Yine de bu kırmızı tuğlalı üniversiteyi düşünmenizin tek nedeni bu değil - aynı zamanda Birleşik Krallık'ta Ekonomi eğitimi açısından saygın bir 24. sırada (Complete University Guide 2022) ve mezun işverenler tarafından en çok hedeflenen 4. Birleşik Krallık üniversitesidir (High Fliers 2022).

 

Birmingham'da Matematiksel İktisat ve İstatistik ve Politika, Politika ve İktisat gibi İktisat programlarını okuyabilir veya Almanca veya İspanyolca gibi modern bir dille İktisat okumayı seçebilir ve eğitiminizin bir yılını yurtdışında okuyarak geçirebilirsiniz.

 

 

  • Essex Üniversitesi

 

 

Essex Üniversitesi, eğitiminiz sırasında veya mezun olduktan sonraki 3 yıl içinde staj yapma seçeneğiniz olacak kariyer odaklı bir kurumdur. Bu, onu bir diplomanın yanı sıra pratik deneyim kazanmak isteyen Ekonomi öğrencileri için ideal bir seçim haline getirir.

 

Üniversite ayrıca Ekonomi alanında mükemmel bir üne sahiptir ve bu konuda Birleşik Krallık'ta 25. sıradadır (Guardian Üniversite Rehberi 2022).

 

Essex, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli ekonomi ile ilgili programlara sahiptir. Uygulamalı Ekonomi ve Veri Analizi, İşletme Ekonomisi, Yönetim Ekonomisi veya Politik Ekonomi ve ayrıca saf Ekonomi okuyabilirsiniz.

 

Alternatif olarak, sizi ilgilendiren başka bir konunun yanında Ekonomi okuyabilir veya eğitiminizi bir yerleştirme yılı veya yurtdışında eğitim için harcanan bir yıl ile özelleştirebilirsiniz.



ABD'de ya da Birleşik Krallık’ta Ekonomi okumak istiyorsanız, ücretsiz danışmanlık hizmetlerimizden faydalanarak başvurularınızı tamamlamak ve hayalinizdeki eğitime hemen başlamak için Endless Abroad Uzman Danışman kadrosu ile iletişime geçin!

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
12 Ocak 2023

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
12 Ocak 2023
wp