Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

FCE Sınavı Nedir?

FCE Sınavı Nedir?

FCE Nedir ? 

Okul girişinde İngilizce yeterliliğinizi kanıtlamak için kurumlara sunacağınız FCE sınavı okuma, yazma, dinleme ve konuşma bölümleri ile ilgili becerilerinizin ölçüldüğü bir sınavdır. Sınav, dört bölümden oluşur. Sınavda yabancı dilinizin B2 seviyesinde olduğunu ve akademik alanda eğitim almaya hak kazandığınız anlamına gelir. Başarılı olan adaylar uluslararası bir sertifikaya sahip olurlar. Sizlere ayrıntılı olarak sınav aşamalarından bahsedeceğiz. 

FCE Reading Bölümü

Sınavın ilk aşaması olan reading bölümünde, katılımcıların 75 dakika içerisinde bu alanı bitirmeleri beklenir. Sınav esnasında reading bölümünde adaylardan, sınavda verilmiş olan metin içerisinde çoktan seçmeli ve boşluk doldurmalar ile birlikte verilen cümlelerdeki hataları bulma ve gramer olarak yanlış olan cümleleri düzeltme soruları sorulur. 

FCE Writing Bölümü

Bu bölüm sınavın ikinci aşamasıdır ve 80 dakika sürmektedir. Adaylardan iki metin oluşturulması istenir. İlk olarak bir soru sorulduktan sonra adaylardan bir konu belirleyip makale, mektup veya e-posta yazmaları beklenir.  

FCE Listening Bölümü

Listening kısmında katılımcıların dinlediklerini anlama becerisinin ölçüldüğü bir aşamadır. Haber, radyo gibi gündelik konuşmanın geçtiği bir ses kaydı dinletilerek ilgili sorular için adaylara 40 dakikalık süre verilir. 

FCE Speaking Bölümü

Bu aşamada adayların sınav görevlisi ile 15 dakika boyunca karşılıklı konuşmaları istenir. Konuşmaya kendinizi tanıtarak başlarsınız, daha sonrasında iki fotoğraf hakkında yorum yapmanız beklenir. İkinci aşamada ise, iki adaydan bir konu belirleyerek o konu üzerinde tartışmaları beklenir. Tartışma sürecinde sınav görevlileri araya girerek adaylara sorular yöneltilebilir. 

FCE Sınav Puanlaması 

FCE sınavına giren adaylar, dört aşamadan oluşan sınavı tamamladıktan sonra uzmanlar tarafından sonuçlar hesaplanır. Bu sınavda başarılı olmak isteyen aday en az 160 puan en yüksek ise 190 puan almalıdır. 

  • 160 ile 170 puanlama arası C, 
  • 170 ile 180 puanlama arası B, 
  • 180 ile 190 puanlama arası A olarak değerlendirilir. 

140 ile 160 arası puanlama alan adaylar ise B1 seviyesinde İngilizce sertifika verilir. Alınan bu sertifika uzun yıllar geçerliliği olur.  

Sınav Başvuru Tarihleri 

Cambridge First Certificate in English (FCE) sınavı, Türkiye içerisinde 11 dil merkezi aracılığıyla yapılır. Sınav başvuru takibini Cambridge English resmi web sayfasından yapabileceğiniz FCE sınavı, her ay 1 veya 2 kez olmaktadır. Sınav sürecinde adaylar gün içerisinde okuma, yazma, konuşma sınavlarına girerler. Sınava kayıt olma aşamasında sınav merkezlerinin bilgisayar tabanlı olmasını tercih edebilirsiniz. 

FCE Sınav Ücreti 

Adaydan istenilen formları gerçekleştirdikten sonra sınavın belirlendiği kayıt ücreti olan 110 GBP’yi yatırmaları beklenir. 

Yurtdışında Eğitim Danışmanlığı Alın 


Avrupa’da pek çok üniversiteye giriş sınavı için ihtiyacınız olan FCE sınavı ve tüm yurtdışı programları hakkında detaylı bilgi almak için ücretsiz danışmanlık hizmetimizden yararlanın. Gitmek istediğiniz ülke ve okumak istediğiniz okula birlikte karar verelim.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
19 Ocak 2021

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
19 Ocak 2021
wp