Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

IELTS Sınavına Hazırlanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

IELTS Sınavına Hazırlanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Akıcı bir şekilde İngilizce konuşuyor olsanız dahi İngilizce konuşulan bir ülkede eğitim almak, yaşamak veya çalışmak istiyorsanız, dil bilginizi kanıtlamanız gerekmektedir. Uluslararası alanda popüler olan IELTS sınavı (International English Language Testing System - Uluslararası İngilizce Sınav Sistemi) ise bu yeterliliği ölçmek için uygulanan bir sistemdir. IELTS sınavı, İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya, Malta gibi İngilizce konuşulan ülkelerde eğitim almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken öğrencinin dil becerilerini ölçen ve yeterliliklerini gösteren bir sınavdır. Yurtdışı üniversite eğitiminize kabulünüz yanı sıra kariyer hayatınızda da gerekebilir.

Yurtdışı üniversite eğitimi için önemli bir aşama olan IELTS sınavı neleri içerir ve nelere dikkat etmelisiniz, sizlerle paylaşıyoruz.

IELTS Sınavı Hakkında Genel Bilgiler

IELTS sınavı; dinleme (40 dakika), yazma (60 dakika), okuma (60 dakika) ve konuşma (11-14 dakika) olmak üzere 4 aşamadan oluşmaktadır. Adayların dil becerilerinin seviyesini ölçen, toplamda 2 saat 45 dakika süren bir sınavdır. Listening, 10 soruluk 4 bölümden oluşur. Sınava girecek öğrencilerin sınav esnasında, soruları dinleyip anlamasına ve soruların çözülmesine yönelik hazırlanmıştır. Sınav soruları çoğunlukla gündelik hayat ve eğitim konularından seçilmektedir. Soruları 1 kere dinleme hakkına sahip oluyorsunuz. Reading bölümünde, 3 uzun okuma parçasıyla birlikte sorular sorulur. Okuma parçaları görsellere dayanan materyallerden oluşmaktadır. Cevaplama kısmında ekstra bir süre verilmemektedir. Writing kısmında ise iki konu hakkında sorular sorulur ve Writing sınavının 60 dakika içerisinde tamamlanması gerekir.

IELTS Sınavına Hazırlık Süreci ve Sınav Bölümleri

IELTS sınavına daha profesyonel bir şekilde hazırlanmak istiyorsanız öncelikle İngilizce dilini en iyi öğreneceğimiz ve dilimizi geliştireceğimiz yer o ülkenin toprakları olacaktır. Bu nedenle yurtdışında IELTS hazırlık kurslarına katılmak doğru bir karar olabilir. Kendi ülkenizde ve kendi bilgi birikimlerinizle sınava hazırlanmak ise bir diğer hazırlık seçeneği olabilir. Öncelikle online platformlardan örnek IELTS sınavı çözerek dil seviyenizi test edebilir, bu doğrultuda İngilizce bilginizi geliştirebilirsiniz. İlk deneme sınavında istediğiniz puana erişemezseniz ümitsizliğe kapılmayın. Seviyenizi öğrendikten sonra her sınav bölümü için ayrı ayrı emek göstererek çalışabilirsiniz.

Listening (Dinleme) Bölümü

30 - 40 dakika süren Listening, 4 bölüm ve 40 sorudan oluşur. Çoktan seçmeli soruları yanıtlamak, harita veya diyagramı işaretlemek, form doldurmak, bir tabloyu veya akış şemasını tamamlamak ve kısa cevaplar vermek dinleme bölümünde sorumlu olduğunuz konulardır. Dinleme bölümü okuma bölümü kadar zor değildir fakat öncesinde bol bol pratik yapmanız gereken bir bölümdür. Dinleme kısmında ciddi anlamda diyalogların farkında olmanız gerekmektedir.

Reading (Okuma) Bölümü

Reading, 3 bölümden oluşur ve 60 dakika sürer. Cevaplamanız gereken 40 soru vardır. Bu bölüm için gazete, dergi ve kitaplar için hazırlanmış akademik düzeyde metin ve makaleler okumanız gerekmektedir. Bu metinler lise, lisans ve lisansüstü programa başvuracak olan adaylar için uygun seviyededir. Okuma Bölümünde istenilen yeterliliğe sahip olabilmek için çokça pratik yapmanız gerekmektedir. Önce sorulara sonra paragraflara odaklanmanız sınav süresince daha hızlı olmanızı sağlar. Bu süreçte sınava hazırlanırken zamanla yarıştığınızı unutmadan, sürekli olarak süre tutmanızda da fayda var.

Writing (Yazma) Bölümü

Writing sınavı 2 bölümden oluşur ve 60 dakika sürer. Konular lise ve üniversite için IELTS Sertifikasına ihtiyacı olan adaylara uygun seviyededir. Bu bölümde resmi bir dil kullanmanız gerekir. Yazma bölümünde bir kurum veya kişiden bilgi isteyen, o mevkiye şikayet ve öneri sunan bir mektup yazmanız istenecektir. Bu bölümde size verilmiş olan konu ile ilgili bir kompozisyon yazmanız gerekmektedir. Kompozisyonunuzda destekleyici örnekler kullanmak ve yazınızı verilerle güçlendirmek size avantaj sağlayacaktır. Sınav sürecinde yazdığınız kompozisyonun merak uydurmasından çok yazınızın giriş-gelişme-sonuç şeklinde ilerlemesine ve gramerin doğruluğuna bakılır.

Speaking (Konuşma) Bölümü

11-14 dakika arası süren Speaking, 3 bölümden oluşur ve konuşmacı ile sohbet şeklinde gerçekleşir ayrıca tüm konuşma kayıt altına alınır. Konuşma bölümünde ise, görüşmeciyle birebir katılacağınız sınav ortamında 15 dakika boyunca karşılıklı diyalog kurmanız gerekir. Konuşma bölümü 3 aşamada gerçekleşir. İlk bölümde konuşmacı kendini tanıtır ve günlük hayatınız hakkında sorular sorarak sizden bilgi vermenizi ister. Konuşmacı size konuşmanızda faydalanabileceğiniz konuları içeren bir kağıt verir. 1 dakika süre ile konuşmanızı hazırlamanız ve kısa notlar alabilmeniz istenir. Verilen bu 1 dakika sonunda hazırladığınız konu üzerine kısa bir konuşma yapmanız gerekmektedir. Son olarak konuşmacı size bir önceki bölüm hakkında sorular sorarak sizinle görüş alışverişi yapar; konuşmanızı genişletip tamamlamanızı bekler.

Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Alın

Yurtdışında eğitim almak, çalışmak ve yaşamak için gerekli olan İngilizce yeterlilik sınavı IELTS sınavı ve yurtdışı eğitim programları hakkında detaylı bilgi almak için, online ücretsiz danışmanlık randevusu alabilirsiniz. 

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
06 Nisan 2020

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
06 Nisan 2020

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
06 Nisan 2020
wp