Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İlk Defa Uçacaklar İçin Havalimanı Kuralları

Duyurular 29 Nisan 2022
İlk Defa Uçacaklar İçin  Havalimanı Kuralları

Ne Kadar Zaman Önce Havalimanında Olmalıyım? 

Yurtdışı uçuşlarından önce en az 3 saat öncesinde havaalanında olmak gerekir. Havaalanlarının şehir dışında konumlanmasından dolayı, öğrencinin bulunduğu yerden olabildiğince erken çıkış yapması tavsiye edilir.

Havaalanında Kaç Kapı Bulunur? (giriş kapısı/ uçuşlar için geçiş kapısı/ boarding pass) 

  • Havaalanlarının Uluslararası(İnternational Flights) giriş kapılarından giriş yapmalısınız.
  • Bu kapılardan geçtikten sonra, bagaj ve çanta kontrolleri için eşyalarınızı güvenlik aramalarından geçirmelisiniz. 
  • Eşyalarınızı eksiksiz bir şekilde teslim aldıktan sonra boarding pass biletinizi almak ve uçağın altına vereceğiniz valizlerinizi teslim etmek için check-in yapacağınız noktayı bulmanızı gerekir. Bunun için yönlendirme ve ibareler olacaktır.
  • Check- in yapacağınız noktayı bulduktan sonra  boarding pass/geçiş biletiniz)ı alıp valizlerinizi teslim etmelisiniz. Ardından yurtdışı çıkış pullarınızı pasaport kontrol kapılarının önünden alıp kontrole geçmelisiniz. 
  • Pasaport kontrolünde yurtdışı çıkış harcını teslim etmeli, boarding pass biletinizi ve pasaportunuzu göstermelisiniz. 
  • Ardından, sıvı kontrolleri de yapılan güvenlik aramalarından geçmelisiniz.
  • Artık, panolardan uçuş kapınızı öğrenmeli ve işaretleri takip ederek uçuş yapacağınız kapıda beklemelisiniz.

Bagaj Ağırlığı Ne Kadar Olmalı? 

Öncelikle, bagaj hakkı firma ve alınan bilete göre farklılık gösterir. Fakat, ortalama olarak bir yolcunun kabin bagajı ve fazla bagajı 50 kg’mı geçmemelidir. 

Check-in Nedir? Nasıl Yapılır? 

Check-in, bagajınızı teslim etmek ve biletinizi kontrol ettirmek için yapılan işlemdir. Bagajınızı teslim etmeniz gerekmediği noktalarda check-in işlemini online yapma seçeneğiniz de mevcuttur.Online check-in işlemleri uçuştan belirli bir saat sonra açılacaktır. Online check-in işlemi için, bilet alınan havayolunun web sitesine girmeli ve PNR(rezervasyon) kodunuzu, ad ve soyadını girmelisiniz. Koltuk seçimi hakkına sahipseniz, koltuğunuzu seçip biletinizi oluşturabilirsiniz. 

Havaalanlarında yapılan check in işlemleri için ise kimlik ve pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalıdır. Havayolunun bankolarını bulduktan sonra kimliğinizi teslim etmeli, uçacağınız yeri ve saati söyleyerek bu işlemi gerçekleştirmelisiniz.  

Yurtdışı Transfer Uçuşlar Nasıl Yapılır? 

Her firmanın kendine ait yurtdışı transfer prosedürü bulunur. Buna bağlı olanaklarınız, bekleme noktalarınız oluşacaktır. Öncelikle, bagaj aktarımını firmanın yapıp yapmadığını kontrol etmelisiniz. Bagaj teslimini firmalar gerçekleştirmiyorsa sizin bagaj teslimden bagajınızı almanız ve bir sonraki uçuş için tekrar check in ve bagaj teslimini gerçekleştirmeniz gerekecektir. Bunun sonrasında tekrar pasaport ve kontrollerden geçmeniz gerekecektir.  Ardından, uçuş kapınızı bularak beklemelisiniz. 

Havaalanı Araba Kiralama Nasıl Yapılır? 

Neredeyse her havaalanının araç kiralama ofisleri bulunur. Firmalar genelde havaalanı içerisinde yer aldığı gibi havalimanının yakın çevresinde de bulunabilir. Kiralamayı gerçekleştireceğiniz ofisi önceden araştırmanız tavsiye edilir. Havaalanındaki talimatlar veya telefonunuz konum özelliği sizi bu havaalanına getirecektir. Firmaya istediğiniz araba türünü, ne kadar süre kiralayacağınızı belirtmelisiniz. Yeteri bilgiyi aldıktan sonra kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp