Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngilizce En İyi Hangi Ülkede Öğrenilir?

Genel 08 Temmuz 2021
İngilizce En İyi Hangi Ülkede Öğrenilir?

Günümüz dünyasında İngilizce herkesin bilmesi gereken dillerin başında gelir. Kişi, seyahatlerde, iş görüşmelerinde ve eğitim hayatında İngilizce öğrenme ihtiyacı duyar. İngilizce öğrenmek isteyenler, tercih imkanlarından biri de yurtdışında dil eğitimi almaktır. Yeni insanlarla tanışmak, farklı kültürleri öğrenmek ve yeni ülkeler görmek hem İngilizceyi pratik yapabilme şansı sunacak hem de kişinin ufkunun genişlemesini sağlayacak. Hadi gelin sizinle hangi ülkede İngilizce öğrenilir ile ilgili bi dünya turuna çıkalım. 

İngiltere

İngiltere, İngilizce öğrenmek için en doğru ülkelerdendir. İngilizcenin anavatanı neresi diye sorulursa İngiltere demek yanlış olmaz. İngiltere, nezaketin, görgü kurallarının ve yasalarıyla en dikkat çeken ülkelerdendir. Kültür ve tarihi ile oldukça ilgi çekici bir ülkedir. İngiltere’ye adım attığınızda müze gezilerinden tiyatroya, müzik festivallerinden sporlara kadar hiç sıkılmadan  yapacağınız bir sürü aktivite bulacaksınız. İngiltere’de yaşam biraz pahalı olsa da İngilizce öğrenmek için en iyi lokasyanlardandır.

İngiltere’de dil eğitimi alan öğrenciler, diğer ülkelere kıyasla aile yanı konaklamasını tercih eder. Aile yanı konaklamanın öğrenciler için birçok avantajı bulunur. Bu konaklama türü, öğrencilerin, ülkeye daha hızlı adapte olmalarını, İngiliz kültürünü daha yakından tanımalarını ve hızlı bir şekilde İngilizce öğrenmelerini sağlar. 

Amerika

İngilizce öğrenme konusunda en popüler ülkelerden biri de Amerika’dır. En popüler ve en çok tercih edilen ülkelerin başında gelen Amerika, öğrencilere kaliteli bir eğitim olanağı sunar. Amerika eğitim sistemi, öğrencileri yakından takip eder. Örnek vermek gerekirse, Amerikan eğitim sistemi, öğrencileri, hobileriyle ilgilenmesi için teşvik eder. Bu da öğrencilerin ders dışında da hem eğlenceli hem de kendini geliştiren bireyler haline gelmesini sağlar.  

Amerika, diğer ülkelere kıyasla yaşam konusunda biraz daha pahalıdır. Amerika hayaliniz varsa gitmeden önce bütçenizi ona göre ayarlamanız gerekir. 

Kanada

Kanada, eğitim kalitesiyle avantajlar ülkesi denebilir. Kanada, rahatlıkla İngilizce öğrenilebilecek ülkelerin başında gelir. Yaşam koşullarıyla uygun ve ucuz denebilir.

Kanada’da öğrencilerin iki dil öğrenme fırsatı olur. Bu diller ise İngilizce ve Fransızcadır. Eğitimini tamamlayan öğrenciler beşinci yılda Kanada vatandaşlık hakkı da edinebilirler.

Malta

Malta, her bütçeye uygunluğu, yüksek eğitim kalitesi, dikkat çekici sahilleri ve eşsiz iklimi ile öğrencilerine tatil havasında eğitim alma şansı sunar. Malta, kaliteli eğitim sistemiyle ve tarih kokan mirasıyla öğrencilerine unutamayacakları deneyim fırsatı tanır. Küçük bir ada ülkesi olan Malta, ülkemiz ile de iki buçuk saatlik uçak yolculuğu mesafesindedir. Türkiye ile arasında az mesafe olması da öğrencilerin tercih sebepleri arasındadır. 

Aynı zamanda, Malta, uluslararası öğrencilere kaliteli eğitim sunarken, çalışma izni tanır. 12 hafta ve üzeri dil eğitimi alacak öğrenciler hem eğitim görüp hem de iş deneyimi edinerek harçlıklarını kazanmış olurlar.

İngilizce öğrenmek isteyen Türk öğrencileri, sağlanan paket programlar ile konaklama tercihi yapabilmektedirler. Malta’da konaklama türü olarak ise genelde öğrenci yurtları ve pansiyonlar tercih edilir.

İrlanda

Son yıllarda İrlanda, Türk öğrenciler arasında yoğun ilgi gören ülkelerin başında gelir. Çoğu ülkeye kıyasla uygun yaşam masrafları ve yemyeşil doğasıyla eğitim için gelen öğrencileri büyüleyen bir yapıya sahiptir.

İrlanda’da İngilizce öğrenmek isteyenler, çoğunlukla Dublin’i tercih ederler. Öğrencilerin İrlandayı tercih etmesinin başlıca nedeni ise Türk öğrenci nüfusunun fazla olmaması ve de 25 hafta üzeri dil eğitimlerde çalışma imkanı sunmasıdır. Dil eğitimi alırken çalışan öğrencilerin dil gelişimi daha hızlı olur. 

İrlanda’nın kaliteli eğitim sistemi, doğası ve çalışma olanakları ile rüya gibi bir ülke olan İrlanda’yı tercih edebilirsiniz.

Avustralya

Avustralya, dünyada dil eğitiminde en çok öğrenci alan ülkelerin başında gelir. Ilıman bir iklime sahip olan Avustralya’da, İngilizce öğrenmek, öğrenciler için daha avantajlıdır. Nedeni ise; düşük ücretli okullar, yüksek kalitede eğitim sistemi ve öğrencilere sundukları çalışma olanağıdır. Avustralya, her bütçeye uygun eğitim sunar. Avustralya’da hem kaliteli eğitim alacak hem de iş deneyimi kazanmış olacaksınız. Bu sayede, İngilizcenizi geliştirecek ve Avustralya’daki yaşam giderlerinizin bir kısmını karşılayabileceksiniz.

Avustralya’nın yerli halkı, uluslararası öğrencilere karşı oldukça sıcakkanlı ve misafirperver davranışlar sergiler. Siz de Avustralya’nın yerli halkı ile tanışıp unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yurtdışında alanında uzman ve tecrübeli öğretmenlerden eğitim almak istiyorsanız Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp