Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngilizce Öğrenirken En Sık Yapılan 10 Hata

Genel 25 Şubat 2020
İngilizce Öğrenirken En Sık Yapılan 10 Hata

"Anlıyorum ama konuşamıyorum, derdimi anlatacak kadar biliyorum".

Tüm dünyanın ortak dili olan İngilizceyi anlamak, öğrenmek ve İngilizce konuşmak günümüzün en büyük sorunu. Aslında İngilizce, bilinme konusunda pek çok farklı düzeye sahip bir dildir. Öğrenim süreçleri farklılaştıkça herkesin ingilizce eğitimi ve öğrenimi ile ilgili farklı fikirleri olabilmektedir. Peki, neden tam anlamıyla İngilizce biliyorum diyemiyoruz, gelişimimizi hangi konular engelliyor? Nerede hata yapıyoruz?

Öncelikle pratik ve egzersiz yapmaktan çekinmeyin. Milyonlarca insanın en az iki dil bildiği bir dünyada İngilizce öğrenmek çok da zor değil. Öğrenme aşamasında yapılan hataları ortadan kaldırdığınız takdirde İngilizceyi adım adım öğrenebilirsiniz. Unutmayın, kullanmadığınız bilgileri zamanla unutabilirsiniz. Pratik yapmak bu işin püf noktası.

İngilizce öğrenirken yaptığımız 10 hatayı sizler için derledik.

  • Türkçe Düşünmek:

    Türkçe düşünmeyin. Her ne kadar imkânsız görünse de İngilizce öğrenirken Türkçe düşünmemek mümkündür. Bu durumu sağlamak sandığınız kadar zor değil. Ana dilde düşünüp İngilizce konuşmaya çalışmak İngilizce öğrenme sürecini olumsuz etkiler. Bu hatayı; öğrenilen dilin konuşulduğu ülkelerde bulunarak, yabancı film-dizi izleyerek, sözlük kullanarak ve en önemlisi pratik yaparak çözebilirsiniz.
  • Ezberlemeye Çalışmak:

    İngilizce öğrenirken yapılan en sık hatalardan biri de ezber yapmaktır. Çünkü ezber yapmakla öğrenmek arasında ince bir çizgi vardır. Ezberlemek, sizi yeni bir dil öğrenirken sınırlandırır ve gelişiminizi olumsuz etkiler. Bu nedenle ezber yapmak yerine öğrenmeniz gereken yeni kelimeleri cümle içinde kullanmaya gayret edin, belirli kalıplaşmış cümleleri farklı kelimeler kullanarak yenileyin ve çeşitlendirin.
  • Hata Yapmaktan Çekinmek:

    Öncelikle öğrenme konusunda hata yapıyoruz. Öğrenme aşamasında hata yapmaktan çekiniyoruz. Bu nedenle kusursuz bir şekilde İngilizce öğrenmeye çalışırken olduğumuz yerde sayıyoruz. Hata yaparak öğrenileceği düşüncesiyle barıştığınız zaman İngilizceyi öğrenmeye başladığınızı fark edeceksiniz.
  • Pratik Yapmamak:

    İngilizce öğrenme sürecinde yapılan en büyük hatalardan biri pratik yapmamaktır. İngilizce öğrenme aşamasında dilin iletişimsel bağlamına önem verilmemektedir. Dilin temel becerilerinden konuşma ve dinleme alışkanlıklarına yeterli derecede önem verilmemesi, İngilizcenin gelişme sürecini yavaşlatmaktadır. Bu durumda ise dil etkin bir şekilde kullanılmadığından dili kullanma da zorlanmalar oluşacaktır. Günlük hayatta ise konuşma ve dinleme pratiklerine karşı çekimser yaklaşıp herhangi bir konu üzerinde düzenli olarak çalışma yapılmazsa ne yazık ki zaman içerisinde öğrenilme durumu unutulacaktır. İngilizce konuşmak istiyorsanız yoğun bir çalışma temposuna girmeniz gerekmektedir. Örneğin, kullandığımız mobil cihazlara yükleyeceğiniz uygulamalarla bile gün içerisinde 10 dakikalık pratikler yapabilirsiniz. Öğrendiğiniz kelimeleri veya cümleleri, çalıştığınız dile özel bir deftere not edip bilmediğiniz kelimeler üzerine araştırma yapabilirsiniz. Hatta aynanın karşısında kendi kendinize konuşabilir, soru sorup cevaplamaya çalışabilirsiniz.
  • Gramere Odaklanmak:

    Bir dilin matematiğini çözmek için elbette o dilin kendine has kurallarını bilmek gerekir. Fakat İngilizce konuşurken gramer kurallarını düşünmek için çok vaktiniz yok. Cümle kuracağınız zaman gramere odaklanırsanız konuşmanız gecikir ve İngilizce öğrenme süreciniz büyük ölçüde yavaşlar. Nasıl ki Türkçe konuşurken dil bilgisi kurallarını düşünmüyorsak, İngilizce konuşurken de gramer kurallarını düşünmemeliyiz.
  • Çeviri Aplikasyonlarını Sık Kullanmak:

    Çeviri yöntemleri ve uygulamaları yeni bir dile odaklanmanızı engeller. İngilizce cümle kurmak istediğinizde önce Türkçe düşünüp sonra gramer kurallarını kafanızda yerleşirmeye kalktığınızda cümle kurmayı yarıda bırakabilirsiniz. Ayrıca uzun cümle kurmak ingilizce öğrenmenin en temel alıştırma noktasıdır bu evreyi aplikasyonlarla öğrenmeye çalışırsanız cümle bütünlükleri ve kalıpları öğrenemez ve tecrübe etmezsiniz.
  • Aceleci Davranmak:

    ilk bisiklet kullanma deneyiminizi düşünün. Belki de defalarca fren yerine gaza basıp düştünüz. Her seferinde biraz daha ilerleyerek en sonunda bisiklet kullanmayı öğrendiniz. İngilizce öğrenmeyi de bisiklet sürmeye benzetebiliriz. Başlangıçta zorlanabilirisiniz. Pes etmeden, düşe kalka öğrenmeye devam ettiğiniz sürece azminizin sonuçlarını da almaya başlayacaksınız.
  • Öğrenme Kanallarını Kısıtlamak:

    İngilizce öğrenmek için sadece okul kitaplarına bağlı kalmamalısınız. Genel bilgilerle yetinip yeni bir şeyler türetmek için çaba göstermezseniz öğrenme sürecini kısıtlamış olursunuz. Dijital dünyanın sunduğu avantajları kullanarak ingilizce öğrenme deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz. Cambly, Busuu, Dualingo gibi uygulamalar %100 başarıyla ingilizce öğretemese de telefonda zaman geçirmeyi sevenler için güzel bir ilerleme kanalı olacaktır
  • Aksanlı Konuşmaya Çalışmak:

    Aksanlı konuşmayı bir zorunluluk olarak görmeyin. Başlangıçta bir İngiliz gibi aksanlı konuşma zorunluluğunuz elbette yok. İleri seviyelerde ana dili İngilizce olan kişilerle yapacağınız pratiklerle aksanınız oluşacaktır.
  • Araştırmamak:

    Sadece öğretilenlerle yetinmek yabancı bir dil öğrenilirken yapılan en sık hatalardandır. Pek çoğumuz genellikle bize ne öğretildiyse onunla yetiniriz. Oysa yaratıcı olup öğrendiğimiz şeylerden farklı şeyler türetebilir, kelimelerin peşini bırakmak yerine bizi götürecekleri hazineye ulaşabiliriz. İngilizceyle ilgili merak ettiğiniz ne varsa sorun. Soru sormaktan çekinmeyin.

İngilizcenizi Yurtdışı Dil Eğitimi Programları ile Geliştirin

Bir dilin gelişim sürecini etkileyen en önemli konu, ana dili İngilizce olan ülkelerde dilinizi geliştirmek ve bol bol pratik yapmaktır. Bu durumda yurtdışında dil eğitimi programlarını denemek en iyi dil öğrenme methodlarından biri olacaktır. Biz Endless Abroad ailesi olarak, ihtiyaçlarınız doğrultusunda ücretsiz danışmanlık vererek size en uygun dil okullarında eğitim almanızı sağlıyor ve eğitim süresince bütün adımlarınızı takip ederek ingilizce öğrenmenizi garanti altına alıyoruz. Detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki başvuru formunu doldurabilirsiniz.


İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp