Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngilizce Öğrenmek için İzlenebilecek En İyi 10 Film

Genel 04 Haziran 2021
İngilizce Öğrenmek için İzlenebilecek En İyi 10 Film

Her İngilizce öğrenme serüveninde kurslara gidildi, sayfalarca İngilizce kelimeler ezberlendi, kitaplar okundu ama sonunda bazen hüsran ile karşılaşıldı. Çünkü bu yöntemler İngilizce seviyesini belli bir noktaya kadar getirebilmektedir. İngilizcenizi Upper ya da  Advanced seviyesine getirebilmek için pratik yapmalı ve dinlemelisiniz.

İngilizce öğrenmek uzun bir yolculuğa benzer. Bu yol bazen zor olur bazen de sabır gerektirir ama İngilizce öğrenme yolculuğunu keyifli ve eğlenceli hale getirmek ise sizinle elinizde. İngilizce geliştirmenin en güzel yöntemlerinden biri de konuşma dili İngilizce olan filmler izlemektir. İngilizce filmler günlük konuşma dilinin zihnimize yerleşmesini sağlar. Hem bu sayede öğrenme yöntemini eğlenceli hale getirebileceksiniz. Peki neden bunca zaman İngilizce öğrenmek için Türkiye’de kurslara gittim dediğinizi duyar gibiyiz. Film izlerken İngilizce kelimeler uzun süre hafızanızda yer edinecek ve konuşma dilini de öğrenmiş olacaksınız. Sizler için hem öğretici hem de izlerken keyif alabileceğiniz filmleri hazırladık. Haydi sizde filmlere göz atıp İngilizce öğrenme yönteminde farklılıklar yaratabilirsiniz.

1.Harry Potter Serisi

J.K.Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter, tüm dünya tarafından bilinen kitap serisinden oluşmaktadır. Kitap halinden çıkartılıp film serisi haline getirilen Harry Potter büyük ilgi toplamış ve herkesin beğenisini almış. Çocuk kitabı olarak yazılan Harry Potter aslında her yaştan insanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Harry Potter, arkadaşları Hermonia Granger ve Ron Weasley’in Lord Voldemort ile savaşları ve başlarından geçen maceraları anlatılmaktadır. 

İngilizce dil öğreniminde büyük faydası olan Harry Potter filminde kullanılan kelimeler ve cümle yapıları İngilizce bilgisi düşük ya da orta seviyede olan kişiler için doğru tercih olacaktır. Film serisinde konuşulan dil rahatlıkla anlaşılabilmektedir. Dil bilimci olan Rowling kelimeleri tercih ederken çok dikkatli olmuştur. Bu noktada dil öğreniminde sizlere büyük katkısı olacaktır. 

2.The Social Network / Sosyal Ağ

Şimdi sizlere Facebook’un icadının nasıl olduğunu anlatacağız. Filmde Harvard öğrencisi genç, asosyal ve teknoloji düşkünü Mark Zuckerberg’in devrim yapmak isterken başından geçen hikaye anlatılmaktadır. Filmde Zuckerberg’in şöhret oluşunu ve zenginliğini izliyor olacağız ama bu gencin çevresi başarısız olmasını isteyen arkadaşlarıyla doludur. Mark Zuckerberg, kendini mahkemelik olurken bulsa da film oldukça akıcı ilerlemektedir.

Social Network’ü izlerken İngilizcenizi geliştirmeniz daha pratik olacaktır. Film, Aaron Sorkin tarafından yazılan ödüllü bir filmdir. Sorkin, filmi eğlenceli hale getirip komik replikler ile seyirciyi kendisine bağlıyor. Filmde doğal diyaloglar ve eğlenceli bir hava hissedilmektedir. Hem Facebook kullanıcısı olduğunuzdan film ile de yakın temas kurabileceksiniz. Filmi izlerken sık kullanılan sosyal medya terimleri ile İngilizcenizi hızlı geliştirme şansınız olacaktır.

3.The Hangover” / “Felekten Bir Gece

İzlerken keyif alacağınız filmlerden biri de Felekten Bir Gece. Filmde dört erkek arkadaştan birinin düğünü olacaktır. Bu dört arkadaş düğünden birkaç gün önce de bekarlığa partisi için Las Vegas’a giderler. Ve olanlar olur. Film, bu dört arkadaşın başlarından geçen eğlenceli ve çılgın maceraları anlatmaktadır. Bu dört eğlenceli adam başlarını dertten derde sokmaktadır. Bakalım filmin sonunda bu dört maceraperest düğüne yetişebilecek mi?

İngilizcenizi geliştirmek için bu filmi tercih etmek güzel olacaktır. Film inanılmaz eğlenceli ve film boyunca diğer sahnede ne olacak diye merak ediyorsunuz. Film komedi türü olduğundan diyaloglar daha akıcı ve kolay hale geliyor. Filmde hep günlük dil kullanıldığından İngilizce kelimeleri anlamanızda kolaylaşıyor. Amerika’da eğitim ya da yaşama hayaliniz varsa doğru film tercih etmiş olacaksınız çünkü filmde Amerikan sokak ağzını rahatlıkla öğrenebileceksiniz. 

Filmde sevdiğimiz söz ise; Vegas’ta olan Vegas’ta kalır.

4.The Hunger Games / Açlık Oyunları

Açlık oyunları filmi Panem adında bir ülkede geçiyor. Her yıl iki kişi yaşadıkları bölgeyi temsil etmek için Açlık Oyunları dövüşüne seçiliyor. Seçilenler rastgele seçiliyorlar. Filmde, Katniss adında 12. Bölge’de yaşayan 16 yaşındaki kızın hikayesini izliyor olacağız. Antrenman süreçlerini ve açlık oyunlarında kendi bölgeleri için dövüşlerini görüyoruz.

Film İngilizce gelişiminize katkıda bulunacaktır çünkü diyalogları kaçırsanız bile görsel aksiyonlar ile kendiniz filmi tamamlayabileceksiniz. Aksiyon sahneleri yoğun olsa da diğer bilim kurgu filmlere göre dili daha anlaşılır.

Filmde Kuzey Amerika aksanını dinleyebilirsiniz. Bundan kaynaklı karakterlerin konuşmalarını anlamakta zorluk yaşamazsınız. Karakterlerin arasındaki diyaloglar hızlı değil, ne konuştukları anlaşılır. Film sadece İngilizce geliştirmek için değil aynı zamanda romantizm ve aksiyon sahneleri ile de ilginizi çekecektir.

5.Toy Story / Oyuncak Hikayesi

Oyuncak hikayesi filmi 1995 yılında yayınlanmıştır. Animasyon olan bu filmde bir oğlan çocuğunun hikayesi anlatılmaktadır. Andy odasında bulunan oyuncakları ile oynamaktan çok hoşlanmaktadır. Özellikle de Woody adındaki oyuncağıyla oynamaktan çok zevk alıyor. Oyuncaklar ise Andy yanlarında olmadığında canlanıyor. Andy’nin doğum gününde annesi ona Buzz Lightyear adında güzel bir oyuncak alıyor. Bu oyuncak Andy’nin favori oyuncağı haline geliyor. Bu durumda Woody kendini kötü hissediyor, yeni oyuncağı kıskanıyor. Woody yeni alınan bu oyuncaktan kurtulmaya çalışıyor. İki oyuncak dövüşmeye başladığında ortadan kaybolurlar. Film, bu iki oyuncağın arasındaki çekişmeleri ve kahkaha dolu maceraları ile dolu.

Oyuncak hikayesi animasyon filminin genellikle izleyici kitlesi küçük yaş grubudur. Film, çocuklar için olsa da hikayede kullanılan kelimelerin anlaşılır olması İngilizce kelimelerin daha hızlı öğrenmenizi sağlar. Yönetmen filme mizah katarak yetişkin izleyici kitlesinin de ilgisini çekmiştir.

6.The Lord of The Rings / Yüzüklerin Efendisi

Lord of The Rings serisi İngiliz edebiyatında oldukça önemli bir yere sahip olup Tolkien’in yarattığı mükemmel dünyanın izlerini taşıyor. Orta Dünya’daki epik fantezi türündeki bu romanda iyilikler ve kötülükler anlatılmaktadır. İlgi çekici olan bu roman serisi beyaz perdeye uyarlanmıştır. İnsan, cüce, elf, ork ırkı ve hobbitlerin aralarındaki çekişmeleri ve mücadeleleri izlediğimiz bu filmde Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın dönüşü ile beyaz perdeye 3 seri halinde yansıtılmıştır.

İngilizcenizi geliştirmenizde büyük katkısı olan bu film dikkatinizi çekecek. Karakterler arasındaki diyaloglar anlaşılır ve akıcı. Olay örgüsü ile İngilizce konuşma ve dinleme yetinizi geliştirecektir.

7.(500) Days of Summer /  Aşkın 500 Günü

Aşk tutkunlarının ilgisini çekecek cinsten bir film olsa da sadece tipik bir aşk hikayesi değil. Genç mimar Tom Hansen, Summer Finn ile tanışır. Tom, Summer’ı görür görmez aşık olur. İki genç birlikte güzel zaman geçirmeye başlarlar. Summer, Tom’ aşka inancının olmadığını söylese de Tom ile birlikte vakit geçirmeye devam eder. Birlikte zaman geçirdikleri süre boyunca Summer Tom ile aynı duygulara sahip olmaz. Filmde, Tom’un Summer’a olan karşılıksız aşkına tanıklık etmiş olacağız. Birkaç yıl sonra Tom ve Summer tekrar karşılaşırlar ve Summer Tom’a biriyle tanıştığını ve aşk konusunda haklı olduğunu söyler. Filmin özeti bizden, devamını izlemekte sizden.

Aşk tutkunlarının filmi izlerken İngilizcelerini geliştirebileceği filmlerden biri. Filmde İngilizce anlaşılır olduğundan filmi takip etmesi oldukça kolay. tipik aşk filmlerinden ayrılan bu filmde hiç sıkılmadan izleyeceğiniz türden.

8.Forrest Gump
 

Forrest Gump’ın hikayesi çocukken bacaklarıyla sorun yaşaması ve yürümek için metal destek takmak zorunda kalmasıyla başlar. Yaşıtların zorbalıklarına maruz kalan Forrest, çocukken çok acı çeker.

İlerleyen zamanlarda Forrest genç bir adam olduğunda genç bir kız ile tanışır. Genç kız olan Jenny’e aşık olan Forrest, Jenny ile çok güzel bir arkadaşlık kurar. Bir gün Forrest ile yine dalga geçen akranlarından kaçarken metal bacak desteği kırılır ve Forrest birden çok hızlı koştuğunu fark eder. Koşma becerisi Forrest’a üniversite bursu kazandırır.

Üniversiteden mezun olduğundan orduya yazılan Forrest, Vietnam savaşına gider. Orada birçok insanın hayatını kurtarır ve madalya kazanır. Forrest ordudayken Jenny bir takım problemler yaşar ve bağımlı olur. Forrest ordudan sonra eve döndüğünde Jenny’e evlenme teklifi eder. Fakat Jenny teklifi kabul etmez. Forrest öyle üzülür ki koşmaya başlar. Bu koşu 3 yıl sürer. 

Filmde ilgi çeken söz ise; Run Forrest run!

İngilizcenizi geliştirmek için harika filmlerden biri daha. Filmde, Forrest Gump’ın yaşadığı zihinsel problemlerden kaynaklı diyaloglar yavaş akmaktadır. Bu da sizi filmi daha rahat anlayabileceğiniz anlamına gelmektedir. Filmde, Amerikan tarihini ve kültürünü de gözlemleme şansına erişebiliyorsunuz.

9.The Break-up / Ayrılık

Gary ve Brooke bir maçta tanışırlar. Brooke Gary’nin espri anlayışını çok sevdiğinden de hemen aralarında bir yakınlaşma başlar. Hızlıca ilişkiye başlayan çiftimiz birlikte yaşamaya başladıklarında bilmedikleri yönlerini fark ederler. Ayrılmaya karar verseler de ev konusunda ne yapacaklarını bilemezler. Birlikte ev arkadaşı olmaya karar verirler. Garry, evde partiler düzenlediğinde Brooke bu duruma üzülür. Brooke işten ayrılıp Avrupa seyahatine çıktığında, Garry yaptığı hataların hepsini anlamıştır. Brooke’un kalbini kazanmak ister. Bu film, hoşunuza gidecek ve izlerken kahkahalar atacaksınız.

Yurtdışında yaşama ya da eğitim hayaliniz varsa ve İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız bu film doğru tercih olacaktır. Filmde bolca sokak ağzını öğrenebileceksiniz. Çift arasında geçen diyaloglar günlük hayatta kullanılan yaygın sözlerden oluşur. Anlaşılması kolay olan komedi filminde  basit ve açık diyaloglar kullanılır. Rahatlıkla konuşmaları anlayabilir, hatta konuşma pratiği yapabilirsiniz.

10.Titanic / Titanik

Titanik, tüm dünya tarafından seyredilmiş gerçek hayattan uyarlanan romantik bir film. Başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet yer alıyor. Filmde, dünyanın en büyük gemisinde iki gencin yaşadığı aşk dolu bir hikaye yer alıyor. Filmde, diyaloglar, sahneler ve müzikler oldukça dikkat çekici. İngiliz aksanını en iyi bir şekilde öğreneceğiniz bir film. Hem aşk dolu hem de biraz acıklı olan bu filmde seyrederken hem İngilizce pratiği yapacak hem de keyif alacaksınız.

Önerdiğimiz filmler ilginizi çekiyor ve ben sadece izlemek değil, İngilizcemi geliştirip dil eğitimi almak istiyorum diyorsanız Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı uzman kadromuz ile iletişime geçebilirsiniz.

İngilizcenizi Geliştirmek İçin 13 Farklı Yöntem

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp