Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngiltere Covid-19 ile İlgili Son Güncelleme

Genel 13 Ekim 2021
İngiltere Covid-19 ile İlgili Son Güncelleme

İngiltere tüm dünyayı 1.5 yılı aşkın süredir etkisi altına alan koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yerini aldı. Covid-19’un ilk baş gösterdiği dönemlerde virüsle mücadelede birçok sorun yaşayan ve kısıtlamalarla bu sürecin üstesinden gelmeye çalışan İngiltere dünya çapındaki birçok ülke gibi bu virüs yüzünden ciddi hasarlar aldı. Koronavirüs yalnızca sağlık sektörünü de değil aynı zamanda birçok sektörü de etkileyerek iş akışının yavaşlaması ve insanların maddi hasar almasına neden oldu. Bu sektörler arasında en başta aklımıza gelen tabii ki eğitim sektörü. Yıllardır yüz yüze eğitime alışkın olan hem çocuklar hem de gençler birden yüz yüze eğitimden uzaklaşmak ve evlerinde eğitim almaya zorlandılar. Bu süreçte yurtdışında eğitim alan birçok öğrenci evlerine gelmek ve eğitimlerine ara vermek zorunda kaldı. 

Koronavirüs bahsettiğimiz gibi beraberinde birçok zorluğu ve alışık olmadığımız süreçleri getirdi. Pandeminin pik yaptığı dönemlerde her ülke yavaş yavaş sınırlarını kapatmaya ve ülkeler arasındaki seyahati yasaklamaya başladı. İngiltere’de bu yöntemi uygulayan ülkeler arasında geliyor. Böylelikle, ülkemizde yaşayan ve İngiltere’ye lisans veya yüksek lisans gibi eğitim almak için giden birçok kişi ülkemize geri dönmek zorunda kaldılar. Bu kişiler arasında birçoğu online olarak eğitimlerine devam ettiler. Pandemi ile en çok takip ettiğimiz şeylerden biri de ülkelerin koronavirüs hakkında yapacakları açıklamaları beklemek oldu. Bu noktada, aşılama ve aşılamanın hızlıca yaygınlaşması dünya genelinde bir rahatlama ve sektörlerin yeniden canlılaşmasını beraberinde getirdi. Türkiye’de aşılamanın hızlanması ve aşılanan insanların sayısında her gün artış olması artık Türkiye sınırlarını daha güvenilir bir hale getirdi. 

Bunun ardından, İngiltere’den beklenen haber geldi. Türkiye, İngiltere’nin duyurusu üzerinde Amber List’e geçti. Yani, kırmızı listeden çıkarıldı. 17 Mayıs tarihinden beri Türkiye kırmızı listede yer alıyordu. Bu nedenle, birçok vatandaşımız İngiltere’ye gidemiyor ve okullarına devam edemiyordu. Yapılan bu son duyuru ile Türkiye -  İngiltere arasındaki seyahat kısıtlamaları kaldırıldı. Türkiye’den İngiltere’ye gidecekler için zorunlu kılınan otel karantinası kalktı. Sadece ev karantinası zorunluluğu devam ediyor. Amber List duyurusu ile vatandaşlarımızdan yapmaları istenen bazı maddeler duyuruldu. Bunlar ise;  

İngiltere’ye gitmeden önce yapılması gerekenler:

  • Son 72 saat içerisinde alınmış Covid-19 negatif PCR testi.
  • İngiltere’ye vardıktan sonra yapılması  gerekenler: 

10 günlük zorunlu ev karantinası,

Tam aşılı olanların 10 günlük karantinanın 2. gününde veya öncesinde yaptırılacak Covid-19 testi. Tam aşılı olmayanlar karantinanın 2. gününde veya öncesinde ve 8. gününde veya sonrasında bir Covid-19 testi yaptırması gerekiyor şeklinde oldu. 

İngiltere ve Türkiye arasındaki güncel gelişmeler hakkında bilgi almak ve yurtdışı eğitim sektörü hakkında A’dan Z’ye tüm merak ettiklerinizin cevabını bulmak için Endless Abroad’un blog sayfasını takip etmeyi unutmayın. Daha fazlası için bizimle iletişime geçin

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp