Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İngiltere’de Dil Eğitimi İçin En Popüler 10 Şehir

Yurtdışı Rehberi 17 Eylül 2021
İngiltere’de Dil Eğitimi İçin En Popüler 10 Şehir

İngiltere yurtdışı eğitimde özellikle uluslararası öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ülkelerin başında geliyor. Eğitimdeki disiplin anlayışları ve dünya sıralamalarında en üstlerde olan kaliteli okulları sayesinde hem velilerin hem de öğrencilerin gözdesi durumda. Üniversite ve kolej eğitimi dışında İngiltere prestijli dil okullarıyla da ünlü bir lokasyon. Her yıl binlerce öğrenci dünyanın dört bir yanından İngiltere’ye eğitim almaya ve kendilerine unutulmaz anılar ve deneyimler bırakmaya gidiyorlar. Ülkemizdeki öğrencilerin İngiltere’yi seçmesinin altında da birçok neden yatıyor. Örneğin; İngiltere’nin konum olarak Türkiye’ye yakın olması ve mezun olan öğrencilerin CV’lerinde İngiltere’de dil eğitimi yazmaları gibi nedenler bulunuyor. Peki, bu denli popüler olan eğitim merkezi İngiltere’de dil eğitimi almaya karar vermiş ve hangi şehre gideceğinizi tam da netleştiremediyseniz eğer sizler için İngiltere’de dil eğitimi alabileceğiniz en popüler 10 şehri sıraladık. 

1. Londra Dil Okulları 

İngiltere’nin başkenti ve dünya çapında en popüler şehirler arasında gelen Londra. Birçok öğrenci hayatlarının bir dönemini Londra’da yaşamak için ellerinden geleni yapmaya hazır durumdalar. Buradaki kültür ve sosyal hayatın sentezini bir arada yaşayarak kendilerine unutulmaz bir süreç oluşturmak isterler. Peki, Londra’da dil eğitimi almak istiyor ve hangi okula gideceğinizi bilmiyorsanız eğer sizin için Londra’daki en iyi dil dil okullarını listeledik. 

  1. British Council 
  2. British Study Centres
  3. Brittin College
  4. Cambridge English
  5. Kaplan International College
  6. EC English 
  7. CATS College
  8. Concorde International
  9. Eurocentres Londra
  10. Kings Education

2. Cambridge Dil Okulları 

Cambridge İngiltere’nin hatta dünyanın en köklü ve eski okullarına sahip şehri. Cambridge’de nüfusun neredeyse 4’te 1’ini öğrenciler oluşturuyor. Yani tam bir öğrenci şehri diyebiliriz. İngiltere’nin en güzel şehirlerinden biri olan bu lokasyonda dil eğitimi almak dolu bir CV’ye ve bir o kadar da güzel birikimlerine neden olacaktır. Bu sayede, İngilizce’yi neredeyse ana diliniz gibi konuşma şansı elde edebilirsiniz. Peki, Cambridge’de dil eğitimi almak isteyenler hangi okulları tercih etmeli? 

  1. Bell English 
  2. Regent LanguageTraining 
  3. Kaplan International College
  4. EC English
  5. Eurocentres
  6. LSI International 
  7. St Giles International Colleges
  8. Stafford House School of English 
  9. Select English
  10. Studio Cambridge

 

3. Oxford Dil Okulları 

Oxford denilince herkesin aklında dünya sıralamasında her zaman ilk 10’da yerini alana Oxford Üniversitesi geliyor. Neredeyse herkesin bildiği ve eğitiminden emin olduğu böyle köklü bir okula sahip olan bir şehrin eğitim kalitesinden de şüphe etmek bir tuhaf olabilir. Dünyanın dört bir yanından dil eğitimi için Oxford’a gelen öğrenciler aynı zamanda Oxford Üniversitesi’nin kütüphanesine gidebilir ve orada çalışma fırsatı yakalayabilirler. Bu dillere destan eğitim kalitesi ve dünyanın en başarılı insanlarını geliştiren bu okulun atmosferinde kendi potansiyellerini yakalama fırsatı bulurlar. Peki, Oxford’u dil eğitimi için tercih eden kişiler hangi okulları seçmelidir? 

  1. Kaplan International College
  2. Kings Education
  3. Regent Language Training
  4. Berlitz International Schools
  5. CES
  6. Eckersley School of English
  7. OISE Language Coaching 
  8. Oxford International Schools
  9. St Clare’s College
  10. The Oxford English Centre

4. Brighton Dil Okulları 

İngiltere’nin deniz kıyısında yer alan huzur dolu şehri Brighton. Burası belki bir Londra ve Oxford kadar bilinmese de gidenler bu şehri tekrardan ziyaret etmek istiyor. Sokaklarında gezerken size hissettirdikleri ile çoğu kişide unutulmaz anılara neden oluyor. Londra’ya olan yakınlığı sayesinde de buraya eğitim almaya giden öğrencilerin sık sık Londra’yı ziyaret etmesine olanak tanıyor. Brighton’da dil eğitimi almak isteyenlere tavsiye edeceğimiz en iyi dil okulları ise böyle: 

  1. EC English 
  2. Kings Education
  3. ELC
  4. St Giles International School 
  5. LSI International 
  6. Eurocentres
  7. Brighton Language College
  8. Malvern House
  9. Interactive English 
  10. ISE

5. Bournemouth Dil Okulları 

İngiltere’ye bayılırım ama bu kapalı havası ne olacak diyorsanız eğer sizin için bir alternatifimiz var. Bournemouth İngiltere’nin en çok güneş alan şehri ve kumsalları ile tam bir tatil yeri. Mavi ve yeşilin ortak noktası bu şehirde birçok sosyal alan bulabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Hem eğitim alırken hem de eğlenmek gibisi yoktur. Kültür ve sanat bakımından kendinizi geliştireceğiniz birçok yer bulurken aynı zamanda eğlence mekanları ile de boş zamanlarınızı dinamik bir şekilde geçirebilirsiniz. Bournemouth’da dil eğitimi almak isteyenler için en iyi dil okulları: 

  1. Beet Language Centre
  2. Anglo Continental
  3. Kings Education
  4. Eurocentres
  5. Kaplan International Colleges
  6. Capital School of English
  7. English 2000
  8. Cavendish School of English
  9. Westbourne Academy
  10. Richard Language College

6. Manchester Dil Okulları

İngiltere’nin kuzeybatısında yer alan bu şehir ülkenin en büyük 3. şehridir. Futbolun merkezi olarak bilinen ve dünya çapında en iyi futbol kulüplerine sahiplik yapan Manchester’da aynı zamanda eğlence mekanları ile de popüler hale gelmiştir. Birbirinden kaliteli okulları sayesinde her yıl dünyanın dört bir yanından öğrenci çekmektedir. Manchester’da dil eğitimi almak isteyenlere önereceğimiz en iyi dil okulları: 

  1. Kaplan International Colleges
  2. EC English 
  3. Berlitz International Schools
  4. British Study Centres
  5. Essential English Centre
  6. International House
  7. Manchester Central School of English
  8. New College Group 

7. Bristol Dil Okulları 

Bristol İngiltere’nin güney kısmında yer alır ve diğer illere göre daha uygun maliyetli bir şehirdir. Londra’ya 3 saat mesafede olan bu şehir uygun yaşam imkanlarından dolayı özellikle uluslararası öğrencilerin çok fazla dikkatini çekiyor. Türkiye dışında eğitim almak ancak dilinizi iyi geliştirmek için Türklerin çok fazla olmadığı bir lokasyon seçmek istiyorsanız eğer Bristol tam da size göre bir şehir. Burada kaliteli eğitim alırken aynı zamanda öğrencilik hayatınızın en güzel deneyimlerini yaşayabilirsiniz. Bristol’da eğitim almak isteyenlere en iyi dil okulu tavsiyeleri: 

  1. EC English 
  2. International House
  3. English Language Centre 

 

8. Eastbourne Dil Okulları 

Eastbourne İngiltere’nin güney kısımlarında yer alır ve  Brighton ve Hastings arasında bulunmaktadır. Daha çok bir sahil kasabası olarak bilinen Eastbourne tam sakin ortamları seven insanlara hitap ediyor. Burada güzel restoran ve kafelerde bir şeyler yemek ve içmek size oldukça keyif verecek aktiviteler arasında girer. Tenis aşığı biriyseniz ise dünyaca ünlü Tenis turnuvalarını da izleme şansına sahip olacaksınız. Eastbourne’de dil eğitimi almak isteyenler için en iyi dil okulları: 

  1. English Language Centre 
  2. St Giles International Colleges

9. Canterbury Dil Okulları 

Londra’ya trenle 1.5 saat mesafede olan bu şehir resmen masal kitaplarından çıkmış gibi. Her adımda kale ve sur gibi tarihsel ve kültürel miraslara rastlayacağınız bu şehirde kendinizi bir şövalye gibi hissetmemek elde değil. Bir dokusu olan bu şehirde eğitim alarak kendinize birçok açıdan kazanımlar ekleyebilirsiniz. Canterbury’de eğitim almak isteyenler için en iyi dil okulları: 

  1. Stafford House Canterbury 
  2. Canterbury Language Training
  3. St Peter’s School of English

10. Liverpool Dil Okulları 

Ve geldik 10. ve sonuncu şehrimiz Liverpool’a. ingiltere’nin en çok gelişmiş ve popüler şehirlerden birisidir. Beatles deyince aklımıza gelen bu şehir aynı zamanda bir liman şehri olarak da bilinir. Ünlü futbol takımları ve statları ile de her yıl binlerce turist çekmektedir. Bu mükemmel bir atmosfere sahip olan şehirde okumak ve aynı zamanda güzel anılar biriktirmek neredeyse her öğrencinin hayallerini süslüyor. Liverpool’da eğitim almak isteyenler için en iyi dil okulu önerilerimiz: 

  1. Kaplan International Colleges
  2. New College Group 
  3. Bayswater College 
  4. LILA Academy 

İngiltere yıllardır süregelen kalitesi ile öğrencilerin gözde lokasyonu haline gelmiş bir ülke. En ünlü şehri Londra dışında da birçok eğitim kalitesi yüksek olan şehir ve kasabalara sahip. Kraliyet topraklarında prestijli bir eğitim almak ve hayatının bir dönemini burada geçirmek isteyenler için birbirinden kaliteli dil okulları bulunuyor. Bu yazımızda İngiltere’deki en iyi dil okullarını ve şehirleri sizin için derledik. Dil okuluna gitme hayali kuruyor ve hala sizin için en uygun lokasyonun neresi olduğuna dair emin değilseniz buraya kadar dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ediyoruz. İngiltere’deki dil okulları hakkında daha fazla bilgi almak için Endless Abroad’un uzman danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Londra’da Gezi Rehberi!

Yurtdışı Rehberi
17 Eylül 2021

Londra'da Ücretsiz Müzelerin Tam Listesi

Yurtdışı Rehberi
17 Eylül 2021
wp