Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İrlanda Dil Okullarına Gidenler İçin Çalışma İzni

Genel 17 Ocak 2022
İrlanda Dil Okullarına Gidenler İçin Çalışma İzni

İrlanda son zamanlarda dil eğitimi konusunda öğrenciler tarafından en çok tercih edilen lokasyonlardan biri olmuştur.

İrlanda’daki dil eğitiminin kalitesi ve 25 hafta üzeri eğitim alan öğrencilere sunulan İrlanda çalışma izni, İrlanda da eğitimin tercih edilmesinde en temel sebeplerindendir.

Her öğrenciye hitap edecek şekilde çok farklı kurslara sahip İrlanda dil okulları, bir yandan da fiyatları itibariyle öğrencilere uygun fırsatlar sunmaktadır.

Farklı ülkelerden çok sayıda öğrenci kabul eden İrlanda, yeni kültürler tanımak isteyen ve pratik yapma şansı arayan öğrenciler tarafından da tercih edilen bir ülkedir.

Ayrıca ülke doğal güzellikleri ve sunduğu eşsiz manzaralarla da ziyaretçilerini büyülemektedir. Başkent Dublin yıl boyunca dünyaca ünlü festivallere ev sahipliği yapar ve ziyaretçilere muhteşem bir deneyim sunar.

Bunların yanında İrlanda, üniversite ve yüksek lisans amaçlı akademik programlar açısından da öğrenciler için oldukça önemlidir. 

Dünyaca ünlü büyük teknoloji şirketlerinin merkezleri bulunan Dublin Avrupa Birliği’nın ‘’Silikon Vadisi’’ olarak anılmakta ve İrlanda’da akademik eğitimini tamamlayan öğrenciler için önemli kapılar açmaktadır. 

İrlanda’da İngilizce eğitimi almak isteyen öğrenciler okul çeşitliliği ve özellikle İrlanda Work & Study programlarının sunduğu fırsatlar ile yüksek eğitim standartlarına sahip kurslara ulaşabilir.

25 hafta ve üzerinde eğitim alan öğrencilere part-time çalışma izni veren İrlanda hükümeti, 8 ay süreyle bu work and study programlarını tercih eden öğrencilere çalışma imkânı tanımaktadır.

Mesleki deneyim kazanarak dilini geliştirmek isteyen öğrenciler için çok uygun bu kurslar çok sayıda öğrenci için İrlanda’yı tercih etmelerinde temel sebep olmaktadır.

İrlanda’daki dil okullarını diğerlerinden ayıran ve daha çok tercih edilmelerine sebep olan bir diğer gerçek de ülkedeki yaşam maliyetlerinin uygunluğu ve çok sayıda konaklama imkânı bulunmasıdır.

İrlanda kaliteli bir dil eğitimi alırken eş zamanlı olarak o kültürü yaşamak ve konuşarak kendisini geliştirmek isteyenler için vazgeçilmez bir tercihtir. 


İrlanda’da dil okulu seçimi

İrlanda’da eğitim için dil okulu seçerken öncelikle çok fazla fırsata sahip olduğunuzu bilmeli ve okulları karşılaştırarak sizin için uygun olan seçeneği bulmayı hedeflemelisiniz.

İrlanda’da dil eğitimi alırken yüksek standartlara sahip bir eğitim aldığınızdan emin olmalısınız ve bunu anlamanın en iyi yollarından biri de gitmek istediğiniz okulun akreditasyonlarını incelemektir.

ACELS gibi kurumlar tarafından verilen onaylara sahip okullar her zaman öncelik listenizde olmalıdır. Ayrıca bir okulu tanımanın en kolay yollarından biri tabi ki daha önce orayı tecrübe etmiş ve yaşamış kişilerle görüşmektir. İrlanda’daki dil okulunuza karar verirken yapılan yorumları incelemeli ve okul hakkında daha gerçekçi bir fikir kazanmalısınız.

Dil eğitimin yanı sıra İngilizce öğrenirken en çok ihtiyacınız olacak şeylerden biri de pratik şansı ve bu fırsatı bulacağınız ders dışında yapılan aktivitelerdir.

İyi eğitim veren okullar öğrenciler için daima farklı gezi veya eğlence etkinlikleri düzenleyerek kaynaşmanızı ve böylece daha çok konuşmanızı sağlamak isterler.

Buna katkı sağlayacak bir diğer özellikte dil okulunuzun konumudur, şehir merkezlerine yakın olduğunuz takdirde kendinizi İrlanda vatandaşı gibi hissedecek ve sosyal çevreye dahil olacaksınız. Aynı zamanda İrlanda’da üniversite kampüslerine de yakınlığı bulunan merkezi dil okullarına giderek akademik çevreyle tanışma ve İrlanda’da üniversite imkanlarından haberdar olma imkanı bulabilirsiniz. Bu sayede gelecekte, İrlanda’da eğitim sonrası çalışma izni alabildiğiniz ve yüksek nitelikli lisans veya yüksek lisans programlarına başvurma planı yapabilirsiniz.

Dahası, merkeze yakın olmanız iş imkanları açısından da önemlidir, work and study ile geldiğiniz takdirde bu bölgelerde çok fazla iş bulabilirsiniz çünkü İrlanda, çalışma izinli dil okulu programları sayesinde hem istihdamın hem de öğrencinin yoğun bulunduğu bir ülkedir. 

Fakat daha da önemlisi gittiğiniz okulun donanımı ve eğitmen kalitesi de oldukça önemlidir. Sonuç olarak vaktinizin uzun bir zamanını okulda geçirecek ve eğitim alacaksınız bu yüzden doğru imkanları sahip olmanız çok önemlidir


İrlanda dil okulları için öğrenci vizesi nasıl alınır

İngilizce eğitim alma şansınızın olduğu her ülke gibi İrlanda’da vize başvurusu yapmanız ve kabul almanız gereken ülkelerden biridir.

İrlanda hükümeti alacağınız kursun içeriği ve uzunluğuna göre farklı vize tipleri uygulamaktadır. Fakat temelde dikkat etmeniz gereken İrlanda Öğrenci Vizesi şartları vardır.

Öncelikle haftada 15 saatin altında bir kursa kayıt yaptıramazsınız ve İrlanda dil eğitimi için tercih ettiğiniz okul gerekli akreditasyonlara (ACELS) sahip olmalıdır. Ayrıca okulunuzun ücreti ödenmiş ve dekontunuz elinizde olmalıdır.

İrlanda’da akademik eğitim alıyor ve minimum lisans düzeyinde eğitim görüyorsanız bu süre boyunca da part-time çalışma izniniz bulunmaktadır. Herhangi bir mülakat sürece içermeyen İrlanda öğrenci vizesi oldukça rahat ve hızlı bir sürece sahiptir. 
İrlanda çalışma vizesi alma süreci

İrlanda’da çalışma vizesi almak istediğinizde uzun (D) veya kısa süreli (C) olmak üzere iki tip seçeneğiniz vardır. Kendi içinde de farklı durumlara sahip bu vizeler temelde 3 aydan fazla ve az olarak ikiye ayrılmaktadır.

C tipi kısa süreli vize genellikle başvuran kişiler ücretsiz staj veya kısa süreli maaşlı bir işte çalışma gibi amaçlarla başvuru yapmaktadır.

D tipi vizede ise eğer work and study kapsamında gitmiyorsanız işveren teklifiniz ve kontratınız elinizde olmalıdır.

Ayrıca 6 aylık süre sonunda oturma izni almanız da gereken bu vize tipinde genellikle uzun dönem staj yapacak veya bilimsel çalışmalar için ülkeye gelen ve maaşlı olarak iş teklifi almış kişiler başvurmaktadır.

Diğer ülkelerin aksine uzun mülakat süreçlerine sahip olmayan İrlanda hızlı şekilde vize sonucunuzu göndermektedir.    


İrlanda’da öğrenciler için çalışma izni

İrlanda Work and Study için çalışma süreleri ve şartları, öğrenciler için belirli aşamalara ayrılmıştır ve alınması gereken bazı izinleri içermektedir. 

İrlanda Work & Study programı veya 25 hafta üzeri dil eğitimi aldığınız durumda konsolosluk öğrenci vizesinin yanında haftalık 20 saat olarak belirlenen İrlanda’da part-time çalışma izni de veren 8 ay kapsamlı D tipi vize vermektedir. Fakat başta 3 aylık olarak verilen bu vizeyle çalışma ve oturum izni alma süreciniz tamamlanmış sayılamaz.

Çalışmaya başlamak için İrlanda’ya gittiğinizde kısa süre içinde GNIB adı verilen göçmenlik bürosuna gitmeli ve 3 aylık giriş vizenizi toplamda 8 aylık süreye çıkarak oturum izni kartınızı edinmelisiniz.

GNIB başvurusu 3 aydan uzun eğitime giden her öğrenci için zorunludur ve başvurunuz sonunda size 300 euro harç karşılığında kimlik olarak da kullanabileceğiniz GNIB kart verilmektedir.

Sonrasında çalışmaya başladığınız takdirde PPS adı verilen sosyal hizmetler numaranızı almazsanız acil durum vergisi kapsamında ciddi vergiler ödemek zorunda kalabilirsiniz.

GNIB kartınızı henüz alamamış olsanız bile işvereninizden aldığınız yazı ile PPS başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından artık çalışmaya başlamaya hazırsınız diyebiliriz.

İrlanda’da olmanız sebebiyle hem büyük hem de küçük çapta rahatlıkla iş bulabilir ve dilinizi öğrenirken mesleki olarak da kendinizi geliştirebilirsiniz.


İrlanda’da iş imkanları

İrlanda’da çalışma amacıyla gelen çok sayıda öğrenci bulunmaktadır ve her tecrübeye göre farklı sektörlerde fırsatlar mevcuttur.

Teknolojik alanda çok sayıda yatırım alan Dublin, Apple ve Google gibi önemli şirketlere ev sahipliği yapar ve İrlanda’da akademik eğitim almakta olan öğrencilere önemli staj veya iş imkanları sağlar.

Ayrıca Avrupa’nın en çok turist çeken ülkelerinden biri olan İrlanda çok sayıda restoran ve kafe gibi yerel işletmelere sahiptir.

Tüm bu yerel işletmeler öğrenciler için birer iş imkânı demektir ve pratik yapma açısından da önemli fırsatlardır. Daha gitmeden bile internet siteleri veya sosyal medya aracılığıyla işletmelerle iletişime geçerek işinizi ayarlayabilirsiniz.

Eğer yeterince girişken olursanız İrlanda’da çok sayıda farklı iş deneyimle şansına sahip olursunuz. 

Endless Abroad ile İrlanda’da Çalışma İzni

Bu alana; Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, 2004 yılından beri yürüttüğü profesyonel eğitim danışmanlığı ve desteği hizmeti ile 30 binden fazla öğrencinin yurtdışı eğitim deneyimi kazanmasını sağlamıştır. İrlanda Work and Study programı konusunda da özel bir danışmanlık ve eğitim desteği hizmeti veren Endless Abroad ile İrlanda vizeniz için başvuru yapabilir ve size en uygun dil okulunu seçerek en uygun programa kaydınız yaptırabilirsiniz. Endless Abroad’un uzman danışman kadrosu, siz değerli öğrencilerimizin İrlanda öğrenci vizesini alabilmesi için güvenilir ve doğru bilgi sunmakta ve profesyonel bir vize başvuru süreci sağlamaktadır. Sahip olduğumuz yüksek vize kabulü oranı sayesinde de öğrencilerimizin en doğru başvuru sürecini geçirmesini sağlamaktayız. Bununla birlikte, sahip olduğumuz geniş okul ve şehir seçeneği sayesinde de her öğrencimize alternatifler sunmaktayız. Endless Abroad ile İrlanda Work and Study programları hakkında bilgi almak için danışmanlarımızla hemen iletişime geçin.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp