Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İrlanda’da Eğitim

İrlanda’da Eğitim

İrlanda'da eğitim almak özellikle son dönemlerde her öğrenci için önemli bir hedef haline gelmiştir. Hem eğitim kalitesi hem de uygun fiyatlar öğrenciler açısından İrlanda’ya olan ilgiyi arttırmıştır. İrlanda’da dil eğitimi alabileceğiniz çok sayıda kurum olmasının yanında lisans eğitimi de alabileceğiniz önemli üniversiteler mevcuttur.

Bunların yanında İrlanda’yı belki de gözde ülkelerden biri yapan en önemli özelliği Work&Study dil eğitimi programlarıdır. Öğrenciler İrlanda Work&Study programları ile çalışırken dil eğitimi alma fırsatı yakalayabilirler. Her yıl çok fazla sayıda uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan İrlanda, turistik bir yer olması bakımıyla da çok önemli iş imkanları sunmaktadır. Ayrıca dünyaca ünlü firmaların genel merkezlerine sahip ülke öğrenciler için staj ve kariyer fırsatı konusunda önemli kapılar da açmaktadır.

İrlanda'da Dil Eğitimi

İrlanda uzun yıllardır hizmet veren dil okullarıyla çok sayıda öğrenciye eğitim vermiştir. Eğitim standartlarının kalitesi ve uygun fiyatlarıyla İngilizce eğitiminde öğrencilerin ilk tercihi olmaktadır. Ayrıca konaklama imkanlarının fazlalığı ve her türlü ihtiyaca yönelik seçenekler olması da İrlanda'yı dil eğitimi için önemli bir lokasyon haline getirmiştir. Work&Study programları ile de ülkeye gelenlere hem okuyup hem para kazanma şansı sunması İrlanda'yı herkes için ideal bir seçenek haline getirmiştir.

İngilizce'nin Resmi Dil Olması

İrlanda'da dil eğitimi alırken en büyük şansınız ülkede resmi dilin İngilizce olmasıdır. Bu sayede aldığınız dil eğitimine ek olarak insanlarla birebir dil pratiği yapma şansı bulabileceksiniz. Öğrendikleriniz sadece teoride kalmayacak ve İngilizceyi her daim yaşayarak öğrenebileceksiniz.

Hareketli Sosyal Yaşamı ve Doğal Güzellikleri Vardır

İrlanda diğer seçeneklere kıyasla daha canlı ve turistik bir lokasyondur. Bu sayede farklı kültürlerle kaynaşabilir ve İngilizcenizi yoğun şekilde kullanarak geliştirebilirsiniz. Dil eğitiminizi alırken bir yandan da çok keyifli ve unutulmaz anılar biriktirme şansına sahip olursunuz. Uluslararası sosyal çevre avantajına sahip olmanın etkilerini siz de İrlanda'da eğitim alırken hissedebilirsiniz. Dublin gibi merkezi bir şehrin yanı sıra Limerick, Galway veya Cork gibi çevre şehirlerde de eğitim alarak eşsiz doğa manzaraları ve sosyal yaşantı ile İrlanda'yı bir İrlanda vatandaşı gibi hissederek deneyimleyebilirsiniz.

Dil Öğrenirken Para Kazanabilirsiniz

İrlanda 25 hafta dil eğitimi alan öğrencilere özel çalışma vizesi vermektedir. Bu vize sayesinde 8 ay süreyle dil derslerinizden arta kalan zamanlarda bir yandan da çalışıp para kazanabilirsiniz. Yılın her dönemi işlek olan İrlanda'da dil okulları da iş bulma konusunda sizlere destek olmaktadır. Barista, garson, stant personeli veya kasa sorumlusu gibi mesleklerde yarı zamanlı veya ek iş bularak çalışabilir ve saatlik minimum 10.20 EURO ücret kazanabilirsiniz.

İrlanda'da Dil Eğitimi Süresi

İrlanda dil okulları öğrencilere 2 haftadan 52 haftaya kadar çok çeşitli sürelerde ve yoğunluklarda farklı dil eğitimleri sunmaktadır. Öğrenciler ihtiyaçlarına ve istedikleri alanlara göre farklı sürelerde kurslara kayıt olarak eğitim alabilirler. Çoğunlukla 25 haftalık genel dil eğitimi tercih edilmektedir ancak bunun yanında IELTS – Cambridge gibi dil sınavı programları, iş dünyası için İngilizce, mesleki İngilizce kursları (tıp, havacılık vb.) da sunulmaktadır.

İrlanda Dil Okulu Vizesi

İrlanda öğrencilere C ve D tipi olarak adlandırılan 2 farklı tipte vize seçeneği sunmaktadır. 90 günden kısa süreli eğitim alacaklar için çalışma izni içermeyen C tipi (kısa dönem öğrenci vizesi) vize verilirken 90 günden uzun kalacak öğrencilere çalışma izni de içeren ve Work&Study kapsamına giren D tipi (uzun dönem öğrenci vizesi) vize verilmektedir.

İrlanda Dil Okulu Fiyatları

İrlanda dil okulu fiyatları, almak istediğiniz kursa ve kalmak istediğiniz süreye göre çok fazla değişkenlik göstermektedir. Çok farklı türde kurs sunulmasından kaynaklı olarak çok farklı fiyatlar bulabilirsiniz fakat bu çeşitliliğin içinde kendinize uygun bir seçenek bulamamanız imkansızdır. İrlanda'da genel dil eğitimleri alınan kursun haftalık yoğunluğuna göre farklılaşarak ortalama 2000 – 2500 EURO bandında seyretmektedir. Aldığınız kursun süresi uzadıkça haftalık olarak verdiğiniz tutar da azalmaktadır bu yüzden öğrenciler genellikle Work&Study programlarını tercih ederek hem daha uygun fiyatlarla gitmekte hem de çalışma vizesi ile para kazanarak oradaki geçimlerini de sağlamayı tercih etmektedir.

İrlanda diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha ucuz olması ve çok uygun yaşam masraflarına sahip olması bakımıyla da öğrenciler için daha konforlu bir ülke olma özelliği göstermektedir.

İrlanda Üniversite Eğitimi

İrlanda eskiye dayanan tarihi yapısıyla köklü ve yıllardır kendini geliştirerek modernleşmiş üniversitelere sahiptir. Dünya çapında tanınmış önemli şirketlerin ülkeye yaptığı yatırımlarla “Avrupa'nın Silikon Vadisi” haline gelmiş ülkede üniversite eğitimlerine verilen önem çok yüksektir. Her yıl yüzlerce uluslararası öğrenciye eğitim veren kurumlar donanımlı akademisyenlere ve ciddi staj imkanlarına da sahiptir. Eğitiminizi tamamlayıp kendinize dünya çapında iş yapan kurumlarda yer bulabilirsiniz.

İrlanda'da üniversite eğitimi bazı istisna bölümler olsa da genellikle 3 yıl sürmektedir. Bu sayede hızlıca iş hayatınıza yönelebilir ve kariyer basamaklarını hızlıca çıkabilirsiniz. Dünya çapında geçerliliğe sahip aldığınız diploma ile isterseniz akademik olarak kendinizi geliştirebilir, yüksek lisans yapabilir ve farklı bir kariyer yolu takip edebilirsiniz.

İrlanda Üniversitelerinden bazıları, her yıl kendine QS Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda ilk 500’de yer bulmaktadır. Bunlar: Trinity College Dublin (101.), University College Dublin (173.), National University of Ireland Galway (258.), University College Cork (298.), Dublin City University (490.) ve University of Limerick (500.) 

İrlanda'da Üniversite Eğitimi İçin Şartlar

İrlanda'da üniversitelere kabul almak, eğitim dilinin İngilizce olması ve ekstra bir dile ihtiyaç duyulmaması sebebiyle diğer ülkelere kıyasla nispeten daha rahattır. İngilizce yeterliliği sağlayamamış olsanız bile 1 yıl hazırlık eğitimi alarak veya uzun süreli bir dil okulu programına giderek kolayca bölümünüze başlayabilirsiniz. Bunun haricinde lise diplomanızı almış olmalı ve derslerinizde %80 üstü başarı sağlamış olmanız aranan diğer şartlardır.

İrlanda'da En Popüler Üniversiteler

İrlanda'da bulunan çok sayıda üniversitelerden bazıları dünya çapında tanınırlığa ve önemli kurumlar tarafından yapılan sıralamalarda yüksek sıralara sahiptir. Bu üniversiteler uluslararası öğrenciler tarafından yüksek ilgi görmekte ve çok kültürlü bir ortamda eğitim sunmaktadır. Trinity College Dublin, University College Dublin ve Dublin City University gibi okullar bu anlamda Dublin'de bulunan ve dünya çapında önde gelen okullardan sadece birkaçıdır.

VEF ''İrlanda'da Eğitim'' Fuarı

İrlanda'da eğitim almak herkes gibi sizin de hayaliniz olabilir ve tabii ki bu kadar çok seçeneğin arasında hangisinin uygun olduğuna karar vermek herkes için kolay olmayabilir. ''Kendime uygun okulu nasıl bulabilirim?'' veya ''Doğru tercihi nasıl yapacağım?'' gibi sorularınız mutlaka vardır. İşte tam bu aşamada siz de VEF ‘’İrlanda'da Eğitim’’ Fuarı’na katılarak İrlanda’nın önde gelen kurumlarından temsilcilerle birebir görüşebilirsiniz. Kurslar ve konaklamalar hakkında çok fazla sayıda seçenek bulabilir ve yaşam şartları hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Evinizin sıcaklığını bırakmadan fuarımıza katılarak adeta İrlanda'da okul geziyormuş gibi alacağınız eğitimi planlayabilir, okul temsilcileriyle ve uzman eğitim danışmanlarıyla bire bir görüşme fırsatı bulabilirsiniz. Böylece size uygun dil okulu eğitimine karar verebilirsiniz.

Aklınıza takılan sorularınıza rahatlıkla cevap bulabileceğiniz eğitim fuarında İrlanda’ya ilk adımınızı atmış olacaksınız.

İrlanda'nın En Büyük Okulları Burada

Online olarak gerçekleşecek VEF ‘’İrlanda Eğitim’’ Fuarı’nda çok sayıda eğitim kurumu ile karşılaşacak ve böylece siz değerli katılımcılarımız geniş bir çerçevede, İrlanda’da eğitimi keşfetme imkanı bulabileceksiniz.

Dünyanın her yerinden öğrenci kabul eden İrlanda dil okullarının temsilcilerinin aktif olarak bulunacağı fuarda istediğiniz okulun temsilcileri ile görüşüp aklınıza gelen her şeyi sorabilirsiniz. İrlanda'da eğitim almanın tüm detaylarını en doğru kaynaklardan öğrenebilirsiniz.

İrlanda Eğitim Fuarı'nda Katılımcılara Özel Fırsatlar

VEF ''İrlanda'da Eğitim'' Fuarı katılımcılara özel bazı indirim ve kayıt fırsatları da sunmaktadır.

  • Fuara katılan öğrenciler arasından seçilecek 10 kişiye 50 TL değerinde D&R hediye çeki
  • Katılımcılarımızdan 2 kişiye 2 haftalık Dublin'de dil eğitimi
  • Fuar haftası boyunca kayıt yaptıran öğrencilerimize 200 Euro hediye

Tüm bunlara ek olarak okulların fuar katılımcılarına özel sunduğu fiyatlara kolayca ulaşabilir ve vakit kaybetmeden kayıt sürecinize başlayabilirsiniz.

Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Endless Abroad’tan Ücretsiz Bilgi Alın!

11-12 Mart tarihlerinde 16:00-20:00 saatleri arasında düzenlenecek olan fuarda 2 gün boyunca özgürce okullarla görüşebilir ve bunu yaparken size özel sunulacak olan özel fırsatlardan da yararlanabilirsiniz. Fuar süresince her türlü sorunuzu cevaplamak için hazır bulunacak danışmanlarımız ile iletişime geçebilir ve yurtdışı eğitiminiz için destek alabilirsiniz.

Siz de İrlanda’da dil eğitimi almak istiyor fakat kafanızdaki soru işaretlerini halen gideremiyorsanız fuara katılarak hem gereken cevapları bulabilir hem de katılımcılara özel fırsatlardan yararlanarak kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz. 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
11 Mart 2022

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
11 Mart 2022

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
11 Mart 2022
wp