Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İspanya'da Gezilecek Yerler

Duyurular 29 Nisan 2022
İspanya'da Gezilecek Yerler

İspanya, İber Yarımadası üzerinde yer alır. Fransa, Portekiz, Andorra ve Cebelitarık’a komşudur. Başkenti dünyaca ünlü olan Madrid’dir. Yaklaşık 50 milyon nüfusa sahip olan İspanya oldukça geniş bir alana kurulmuştur. İspanya bayrağı kırmızı, sarı, kırmızı renklerinde üstten alta şerit şeklindedir. Para birimi olarak Euro kullanılır. Yaz saati uygulaması kullanan İspanya’da saat Türkiye’den bir saat geridir.  

İspanya, tarih boyunca farklı ülkelerin işgaline uğramıştır. Bunun sonucu olarak da birçok tarihi eserleri bünyesinde barındırır. Gelin, İspanya’da görülmesi gereken yerleri ve eserleri inceleyelim. 

Retiro Park 

Retiro Park, Madrid şehrinde yer alır. Şehrin en büyük parklarından biridir. 19. y.y’ın sonlarına kadar İspanyol monarşisine aitken, sonrasında halka açık hale gelmiştir. Şehrin ortasında yer alan Retiro Park’ta doğayla iç içe zaman geçirebilirsiniz.  

La Sagrada Familia 

La Sagrada Familia, Barcelona şehrinde yer alır. Antoni Gaudi’nin eseridir. Antoni Gaudi için modern mimarinin öncüsü diyebiliriz. Bu eserinde de herkeste hayranlık yaratacak bir iş ortaya koymuştur. Fakat, vefatından dolayı eserinin mimarisi yarım kalmıştır. Yapımı hala devam eden La Sagrada Familia, mutlaka ziyaret edilmelidir. 

Park Güell 

1900 yılında yapımına başlanan bu park, Barselona’nın Gracia bölgesinde yer alır. Bahçelerden ve mimari unsurlardan oluşur. Doğal yapısı ve içerisinde bulundurduğu eşsiz mimarisi ile ilgi çekerken bir yandan da Pablo Picasso’nun gençlik yıllarında bu parka geldiği söylenir.

El Hamra Sarayı

El Hamra Sarayı, Endülüs bölgesinin Granada şehrinde yer alır. Oldukça yüksek bir tepeye kurulu bu Saray, size birçok duyguyu aynı anda yaşatacaktır. Endülüs mimarisi ile yapımı başlanan El Hamra Sarayı, Roma ve Bizans mimarisi ile tamamlanmıştır. Önünde eşsiz bir manzara uzanan El Hamra Sarayı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Valensiya Bilim ve Sanat Şehri 

Valensiye şehrinde bulunan Bilim ve Sanat Şehri bir kültürel ve mimari komplekstir. İspanya’nın 12 hazinesinden biridir. Valensiya şehrinin en turistik ve ilgi çekici noktası denilebilir. Şehrin ortasına kurulu bu kompleks her yaş grubunun ilgisini çekecektir. 

Mallorca 

Mallorca, Akdeniz’de bulunan Balear Adaları’ndaki en büyük adadır. Adada konuşulan diller İspanyolca ve Katalanca konuşulur. Muhteşem Akdeniz manzarası sunan Mallorca, tarihi olarak da oldukça zengindir. İlkbahar ve yaz aylarında birçok turiste ev sahipliği yapar.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp