Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İtalya Tarihi Üniversitelerinin Eşsiz Ruhunda İtalya Dil Okulları

İtalya Tarihi Üniversitelerinin Eşsiz Ruhunda İtalya Dil Okulları

İtalyanca öğrenmek veya İtalya dil okulu ya da dil kursuna gitmek adına yapılabilecek en iyi ve en hızlı yol tabi ki de her yönü ile eşsiz tarih ve sanat kokan , kültür ve turizmin gözdesi olan bunun yanı sıra adeta fırsatlar ülkesi de olmayı sunan İtalya’da bulunmaktır. Hemen düşünceler sarmasın sizi neden mi? Çünkü tüm bunların hepsi mümkün evet hem de yol arkadaşınız Endless Abroad’un bilgi, tecrübe ve güvencesi ile. Dünyanın en görkemli, prestijli ve buram buram sanat eşliğinde tarih kokan üniversitelere ve dil okullarına sahip olan İtalya dünyanın her bir ucundan gelen uluslararası öğrencilere konukluk etmekte. İtalyanca çok kolay bir dildir, tıpkı Türkçe gibi bütün sözcükler yazıldığı biçimde okunuyor ve aynı zamanda da müzikal bir dil gibi kulağa kötü gelen hiçbir ses yoktur onda, konuşması ve dinlemesi de eğlenceli, 60 milyon kişinin konuştuğu, tıpkı içerisinde barındırdığı tarihi üniversiteleri gibi kökeni epeyce eskiye dayanan bir dildir.

Gittikçe de popülerleşmiş, Avrupa’da en fazla konuşulan dillerden biri olarak görülmeye başlanmış. İtalya’daki tarihi üniversitelerde, dil okullarında şöyle bir avantaj var ki geniş ölçekte sunduğu tamamen İngilizce bölümler ve burs imkânları ile İtalya eğitim alanında Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden biri olmakla beraber dünyada ilk 500 üniversite arasında en çok üniversiteye sahip Avrupa’da 3. dünyada ise 7. ülkedir. QS World Unıversty Rankings 2019’a göre dünya sıralamasında 15 ten fazla İtalya üniversite seçeneği bulunmakta bu muazzam bir şey.

Kısaca sizlere İtalya’nın tarihi üniversitelerinden en iyilerine değinmek istiyorum: 

  • 1863 yılında kurulmuş Politecnico di Milano İtalyada 1. sırada bir üniversitedir.

  • 1088 yılında kurulmuş Universita di Bologna Dünya’da 188. sırada

  • 1810 yılında kurulmuş Scuola Normale Superiore di Pisa sıralamada 192. ve 500 öğrencisi ile en küçük ve seçici üniversite olmakla beraber master / doktora programlarını kendi bünyesinde verirken lisans eğitimi Pisa Üniversitesi’yle ortaktır.

  • 1987 yılında kurulmuş Scuola Superiore Sant’ana Pisa sıralamada 191 de. Sapienza Universita da Roma 223. Sırada bulunan Roma Üniversitesi 1303 yılında kurulan dünyanın en eski üniversitelerindendir.

  • Universita di Padova kökleri 1222 yılına kadar uzanır. İtalya’nın ikinci en eski üniversitesidir.

  • Politecnico di Torino 307. Sırada bulunan, 1859 yılında kurulmuş, İtalya’nın en iyi teknik üniversitelerinden biridir.

  • Unıversita Degli Studi di Milano 325.sırada yer alır dünyada.

  • Universita di Pisa 1343 yılında kurulmuştur. Galileo da burada okumuştur.

  • Universita Degli Studi di Trento 1962 yılında kurulmuştur.


İtalya’nın tarihi üniversitelerinin çoğu dünya sıralamalarında yer aldığından ötürü bilgi, tecrübe ve kaliteli eğitim sunmakta ve şanslıyız ki ayrıca YÖK denkliği ve birçok burs imkânı da sağlamakta. Muhteşem bir şeye daha değinmek istiyorum diğer yandan İtalyan üniversitelerinden aldığınız diplomanız, tüm dünya ülkelerinde geçerli ,evet doğru okudunuz. İtalya’nın Floransa, Milano, Roma, Bologna, Sıena kentlerinde bulunan üniversiteler ,dil okulları ve dil kursları sizlere İtalya’nın hem eşsiz kültürü ile yoğrulma hem de yerli bir İtalyan gibi şehrin büyüsüne ayak uydurma fırsatı sunacaktır.

İtalya’nın eşsiz tarihi üniversitelerinde ve dil okullarında İtalyanca öğrenmek, kültür bakımından hazinelerle donatılmış bir kentte okumakla eş değer olacaktır ve emin olun görüldüğü gibi sonsuz bir tarihi bilgiyi sizlere sunacaktır, İtalyanca öğrenmek hiç bu kadar tarihi olmamıştı diyeceksiniz. Sahip olduğunuz Shengen vizesiyle çevre ülkelerde serbestçe dolaşabilir aynı zamanda oturma izni alabilir, part-time çalışabilir, üniversite eğitimi boyunca İtalyan sağlık sisteminden, hastanelerden faydalanabilirsiniz. İtalya’da lisans eğitimi 3 yıl sürüyor. Ayrıca arzuya göre aldığınız bu eğitimin ardından 2 yıl yüksek lisans yaparak eğitiminizi 5 yılda tamamlayabiliyorsunuz. Böylelikle de eğitim donanımınızı yükseltebiliyorsunuz.

En önemli nokta da birçok ülkede olduğu gibi burada hazırlık sınıfı okuma mecburiyetiniz yok ve direkt bölüme giriş yapabiliyorsunuz. Böyle olmakla birlikte İtalya’da dil eğitimi almak adına bir dil okuluna gitmek, İtalyanca öğrenmek, İtalya’nın eşsiz kültürü ile yoğrulmak için Endless Abroad yurt dışı eğitim ve vize danışmanlığı sunan,eğitim odaklı profesyonel danışmanlık hizmeti ile beraber hareket etmek kaçınılmaz olacaktır haydi gelin hayallerinize uzman danışmanlarımız ile beraber adım atalım.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
13 Kasım 2019

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
13 Kasım 2019
wp