Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İtalya'da Eğitim Almak için 7 Neden

İtalya'da Eğitim Almak için 7 Neden

İtalya, Avrupa'nın bir eğitim merkezi olarak bilinir ve Endless Abroad Üniversite Kataloğunda yer alan etkileyici 40 üniversiteye ev sahipliği yapar.

Ancak İtalya'da olağanüstü eğitimden çok daha fazlası var. Lezzetli yemeklerden çarpıcı müzelere ve kariyer fırsatlarına kadar, İtalya'nın yurtdışında okumak isteyen öğrenciler için en iyi yer olmasına şaşmamalı.

Neden İtalya'da okumayı seçtiklerini öğrenmek ve oradaki deneyimlerini öğrenmek için Padova Üniversitesi'ndeki üç uluslararası öğrenciyle konuştuk.

Farklı bir yaşam tarzını deneyimlemek

Genellikle öğrenciler, mükemmel eğitim standartları nedeniyle İtalya'da okumaya karar verirler, ancak aslında en çok öne çıkan şey ülkenin güzelliği ve yaşam tarzıdır.

İşletme Yüksek Lisans öğrencisi Nino, memleketi Georgia'da bir eğitim fuarında öğrendikten sonra Padova Üniversitesi'ni incelemek için kuzey İtalya'ya gitti. Gezide İtalya'nın güzelliğine, tarihine ve kültürüne aşık oldu.

Şöyle dedi: "İtalya'da okumanın, inanılmaz bir mirası keşfetmek, çok çekici bulduğum dili öğrenmek ve benimkinden çok farklı ve çok canlı olan kültürü tanımak için bir fırsat olacağını düşündüm."

Benzer şekilde, astrofizik ve kozmoloji yüksek lisans öğrencisi Don, 2019'da Trieste'de uluslararası bir atölyeye katıldığında İtalya'da okumak için ilk kez ilham aldı.

“Atölyeden sonra İtalya'da kısa bir tura çıktım ve yemek, kültür, manzara ve mimariye aşık oldum” dedi.

Don, İtalya'da mevcut olan yüksek kaliteli eğitimden yararlanmak ve gelecekteki kariyerine hazırlanmak istedi. İtalya'da eğitim görmenin, bakış açısını genişletmeye yardımcı olmak için diğer kültürleri ve ortamları deneyimlemek için harika bir fırsat olacağına inanıyordu.

Padova şehri, ülkenin kuzeyinde, Venedik'ten çok uzakta olmayan bir konumdadır ve uluslararası öğrenciler için popüler bir eğitim yeridir.

Nino, Padova'yı bir öğrenci şehri olarak tanımlamıştır. “Yeni insanlarla tanışmanın, yeni kültürler tanımanın, arkadaş edinmenin ve eğlenmenin pek çok yolu var” dedi. 

Mükemmel lisans/yüksek lisans programları

Prachi'nin İtalya'da eğitim almasının ana nedeni, gıda bilimi yüksek lisansı için bio teknolojilerinde yüksek not almak ve onun için doğru kariyer yolunu keşfetmekti.

Prachi, okulundaki çok destekleyici ve öğrencilerin çalışmaları hakkında karşılaşabilecekleri herhangi bir sorun hakkında konuşmaya her zaman hazır olan profesörleri övdü. Ayrıca program düzeninin çok pratik olduğunu düşündü ve bazen okuduğu programın kendisi için “kişiye özel” olduğunu hissettiğini söyledi.

"Her zaman modülleri çalışmak ve sınava iyi hazırlanmak için yeterli zaman olduğunu hissettim - sadece geçmek için değil, aynı zamanda bu konularda gerçekten ustalaşmak için" dedi.

Don, yüksek lisans programının yapılandırılma şeklini de beğendi ve bunu kendisi için "mükemmel bir uyum" olarak tanımladı.

“Padova Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümü, dünyadaki önde gelen üniversitelerle aynı seviyede bile dünyanın en iyilerinden biridir.

"Fakülte birçok ünlü bilim adamı ve araştırmacı ile dolu ve öğrencilerin kullanımına sunulan tesisler modern ve ileri düzeyde, hatta bazıları son teknoloji ve uluslararası araştırma işbirlikleri arasında ünlü."

Kariyerine hızlı bir başlangıç

Prachi için İtalya'da üniversiteye gitmek, Danimarka'daki dünyanın en büyük organik süt ürünleri şirketi Arla'daki yeni mezun rolünü güvence altına alınmasında büyük rol oynadı.

“Padova Üniversitesi'nde okumak, hayatımın şimdiye kadarki en büyük dönüm noktasına girmeme yardımcı oldu. Üniversite ve eğitim desteği bu yolculukta çapa oldu.”

Prachi, ilk yılında, İtalyan süt ürünleri şirketi Brazzale için Avustralya'daki Sidney Üniversitesi'nden öğrenciler ve profesörlerle çalışma şansı yakaladığı bir proje için seçildi. ERASMUS aracılığıyla Prachi, daha sonra Fransa'da ek bir dönem geçirdi ve burada pazar araştırması ve pazarlama okudu.

Karantinadan sonra Prachi, bir İtalyan süt ürünleri şirketi olan Agriform üzerine tezini tamamlamak için İtalya'ya geri döndü. Bu sektör bilgisi, Belçika'daki bir gıda zekası şirketinde tam zamanlı staj yapmasına yardımcı oldu, bu da onun yeni beceriler kazanmasına ve özgeçmişini geliştirmesine olanak sağladı. Daha sonra bunu Arla'daki işini güvence altına almak için kullandı.

Prachi şunları söyledi: "Farklı kurslar ve projeler seçmeme izin veren şey, Padova Üniversitesi'nin sunduğu esneklikti. Bu, doğru kariyer seçeneklerini keşfetmeme ve seçmeme yardımcı oldu.”

Eğitim ve iş hayatı dengesi

İtalya'da öğrenci olmak, en yüksek kalitede bir diploma ve değerli bir iş deneyimi elde etmekten daha fazlasıdır.

“İtalya harika bir ülke ve size hem çalışma hem de kültüre dalış arasında denge kurma fırsatı veriyor. Atmosfer rahat, çok sıcak ama aynı zamanda çok canlı," dedi Nino.

Prachi, İtalya'daki öğrencilerin sıkı çalışmayı, parti yapmayı ve ülkenin kültürünün ve iyi yemeklerinin tadını çıkarmayı sevdiklerini açıkladı.

Don da kabul etti: "İtalya'daki sanat ve mimari çok büyük. Müzeleri ve tiyatroları gezmek, hatta çeşitli şehirleri gezmek bile size ilham verecek.”

Çalışmadığınız, parti yapmadığınız veya müzeleri keşfetmediğiniz zamanlarda, Nino öğrenci şehrinizi keşfetmek için biraz zaman ayırmanızı önerdi.

"Şehrin sokaklarında dolaşmayı ve kaybolmayı seven biriyseniz, bu inanılmaz - her seferinde yeni bir şey keşfediyor, fotoğraf çekiyor ve etrafınızdaki güzelliğin tadını çıkarıyorsunuz" dedi.

Seyahat etmesi kolay

Ülke çapında verimli tramvaylar, metrolar, trenler ve otobüslerin yanı sıra 77 havalimanıyla İtalya, seyahat etmeyi sevenler için mükemmel bir yer.

Nino, İtalya'daki trenlerin ucuz, hızlı ve şehir merkezlerine çok yakın istasyonları olduğunu söyledi. Ve başka bir İtalyan şehrine giderseniz, hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

Nino, "İtalya'daki her bölge benzersizdir ve otantik atmosferlere ve nefes kesen manzaralara sahip birçok muhteşem şehri keşfedebilirsiniz" dedi.

Don, Nino'nun duygularını yansıtıyor. "İtalya şehirlerinin kendilerine has güzellikleri var. Güzel mimariler ve sanatla dolu Roma ve Milano gibi büyük şehirler, Asiago'nun güzel dağları, küçük Padova, Vicenza, Parma ve Trieste şehirlerinin gizli cevherleri, Verona ve Floransa'nın tarihi cazibe merkezleri ve Venedik’in eşsiz su yolları vardır.”

İtalyanca konuşmayı öğrenin

Nüfusun yarısından fazlasının en azından biraz İngilizce bildiği tahmin edilse de, öğrencilerin her biri İtalya'da okurken biraz İtalyanca öğrenmeyi tavsiye etti.

Prachi, yerel halkla daha iyi uyum sağlamak için İtalyanca öğrenmeyi tavsiye ediyor. Ayrıca, İngilizcede genellikle o kadar komik olmayan şakaları anlamanıza da yardımcı olacak.

Don, dili de denemek ve daha iyi anlamak için müziğe başladı. “İtalyan dili kulağa çok güzel geliyor, özellikle şarkı söylerken ve sözel olmayan hareketler de ilginç.

"İtalyan dilini öğreniyorum ve bazı İtalyan şarkıları dinliyor ve söylüyorum".

Lezzetli yemekler

Tabii ki, İtalya'nın ünlü olduğu bir şey, dünyanın her yerindeki ülkelerin ülke mutfağını taklit ettiği lezzetli yemekleri.

“Benim için İtalyan yemekleri dünyanın en iyilerinden biri. İtalyan pizzasını, makarnayı ve gelatoyu bir kez tattığınızda, yemekler bir daha asla eskisi gibi olmayacak” dedi.

Don, yurtdışında okurken otantik İtalyan yemeklerini pişirmeyi de denedi.

"İtalyan yemeklerini pişirmek de iyi bir deneyim çünkü doğrudan arkadaşlarınızdan öğrenebiliyorsunuz ve İtalya'daki otantik malzemelere ve tariflere sahipsiniz" dedi.

Nino aynı fikirde.

"Bölgelerdeki lezzetli ve çok çeşitli mutfak, malzemeler ve ürünlerle gastronomik deneyim başka bir seviyede."

Don ayrıca İtalya'da okumak isteyen öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.


Şöyle dedi: “İtalya'dayken, akademinin ötesinde bir hayat yaşayın. Eğitim düzeyi oldukça ileri olmasına rağmen tüm zamanınızı kitaplarla geçirmeyin. 

"Dünyanın en harika yerlerinden birindesiniz. Bunu deneyimleyin ve bununla yaşayın. İtalya'daki en harika deneyimi yaşayabilmeniz için zamanınızı ve paranızı akıllıca kullanın. 

"Kendi dünyanızın rahatlığından çıkın ve insanları, yerleri, kültürü ve İtalya'nın sunduğu her şeyi keşfedin."

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
18 Mart 2023

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
18 Mart 2023
wp