Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

İtalya'da Gezilecek 10 Yer

Duyurular 29 Nisan 2022
İtalya'da Gezilecek 10 Yer

 İtalya bir akdeniz ülkesidir. Sicilya ve Sardinya olmak üzere Avrupa’nın en büyük iki adasına sahiptir. İtalya’ bayrağı eşit ve dikey çizgilerle yeşil, beyaz ve kırmızı renklerden oluşur. İtalya’nın başkenti Roma’dır. Para birimi olarak Euro kullanılır.  

 İtalya şehirleri birbirinden farklı kültürel ve mimari özelliklere sahiptir. Dünyanın her yerinden turistleri kendine çeken bu ülkeye Türkiye’den de birçok uçuş yapılmaktadır. Özellikle yaz aylarında uçak fiyatları yüksek olabiliyorken kış aylarında uçak fiyatları daha uygundur.  

Gelin, İtalya’da görülmesi gereken 10 yere göz atalım. 

Duomo Katedrali 

Duomo Katedrali, Avrupa’nın en büyük dördüncü katedralidir. İçerisinde ve dışarısında birçok heykel barındıran bu katedral oldukça görkemli bir görünüşe sahiptir. Hem gündüz hem de gece eşsiz bir manzara sunar. Geceleri ışıklarla süslenmiş hali de mutlaka görülmelidir. 

Kolezyum 

Kolezyum, İtalya’nın başkenti Roma’da bulunur. Oval yapıda bir amfi tiyatrodur. Yapımına MS 72 yılında başlanmış ve MS 80 yılında Titus döneminde tamamlanmıştır. Yapımı esnasında hükümdarlıkların değişimi mimarisini oldukça etkilemiştir. İtalya’daki en önemli tarihi yapı ve eserlerin başında yer alır. 

Borghese Müzesi 

Borghese Müzesi, Roma’da yer alır. Heykellere ilgi duyan sanatseverler tarafından mutlaka görülmelidir. Kısıtlı sayıda ve belirli saatlerde galeriyi görmek mümkün olduğu için önceden rezervasyon alınmalıdır. Galeri ile beraber, müzenin bulunduğu Villa Borghese de mimarisiyle sizi büyüleyecektir.

Mole Antonelliana Kulesi 

Mole Antonolliana Kulesi, Torino kentinde yer alır. Bu kule, 167.5 metre yüksekliğindedir. Mimarı ise Alessandro Antonelli’dir. Dünyanın en yüksek müzesi olma unvanına sahip bu müzede Ulusal Sinema eserleri sergilenir.

Alberobello

Alberobello, Bari şehrinin küçük bir kasabasında yer alır. 11, 000 nüfusa sahip bu kasaba, trullo yapıları ile ünlüdür. 1996 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak belirlenmiştir. Farklı tasarım evleri ve kendine özgü atmosferi ile mutlaka görülmesi gereken bir destinasyondur. 

Superga Katedrali 

Superga Katedrali Torino’da yer alır. Superga katedrali inanılmaz bir manzara sunar. İçerisinde kraliyet mezarı bulunduran bu binada şehri en yüksek noktadan izleyebilirsiniz. Ücretsiz ziyaret edebileceğiniz bu katedralde, katedralin ihtişamı ve şehir manzarasına hayran kalacaksınız. 

Trevi Çeşmesi 

Trevi Çeşmesi, Roma’da bulunur.   Trevi çeşmesi, Nicola Salvi tarafından tasarlanmıştır. Trevi semtinde bulunan bu çeşme Roma’nın en büyük Barok çeşmesidir. Çeşmeye para atılarak tutulan dileklerin kabul olduğuna dair de bir inanç vardır. Ücretsiz gezilebilecek bu eser, Roma’da bulunan ücretsiz gezilecek yerlerden Roma'da Ücretsiz Gezilecek Yerler sadece bir tanesidir. 

Pisa Kulesi

Pisa Kulesi, Pisa şehrinde yer almaktadır. Üst üste bindirilmiş bu kule 56 metre yüksekliğindedir.  Başlangıçta ufak bir eğriliği olan bu kule gün geçtikçe daha fazla eğim almaya başlamıştır. Pisa kulesindeki eğim ise ne yapılırsa yapılsın düzeltilememiştir. Şimdilerde ise görünümü ile birçok turisti kendisine çekiyor. 

Bocca della Verità

Bocca della Verita, mermer üzerine insan yüzü inşa edilmiş bir kabartmadır. Gerçeğin ağzı olarak da bilinir. Açık ağızlı, geniş gözlü ve akan saçlı bir tanrıyı temsil eden eski bir taş maskedir. Cosmedin’deki Santa Maria Kilisesi’nin revakında yer alır. 

Sistina Şapeli 

Vatikan’da Papa’nın resmi ikametgahı Apostol Sarayı’nda bulunur. Cappella Magna olarak da bilinen şapel, hem dini hem sivil etkinliklere misafirlik eder. Kendine özgü mimarisi ile birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp