Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Kanada Devlet Kolejleri

Kanada Devlet Kolejleri

Yurtdışında eğitim almak ve bir iş deneyimi edinmek isteyenler için en uygun ülkelerden biri Kanadadır. Kanada Devlet Kolejlerinde verilen eğitimler ise Diploma veya Sertifika programları olarak adlandırılır. Diploma ve Sertifika arasında fark en basit şekilde sundukları eğitim süresine veya bu programları sunan okullara göre değişir. Eğitim süreleri, verilen eğitimin kalitesinden çok okulun bu eğitimi sunma süresine bağlıdır, yani okullar aynı programı farklı içerikler veya farklı sürelerde verebilir. Bu durumda asıl önemli olan sizin eğitim geçmişinize ve yeni eğitim almak istediğiniz programa göre en doğru şekilde yönlendirilmenizdir.
 
Kanada Devlet Kolejleri'nde sunulan eğitimler özellikle pratik iş yaşamına yönelik bir sisteme dayanır. Bu programlar Lisans düzeyinde  (Undergraduate) veya Lisansüstü düzeyde (Post-Graduate) olan sertifika ve diploma programları olarak 2 ana seviyeye ayrılır. Lisans düzeyinde sertifika veya diploma programlarına katılmak için en az lise mezunu olmanız gerekirken, lisansüstü düzeyde olan sertifika programları içinse ya üniversite mezunu olmanız ya da Kanada devlet kolejlerinden lisans düzeyindeki programlardan başarıyla mezun olmanız gerekir.
 
Lisans düzeyindeki programlar 2 veya 3 yıllık programlardır. 2 yıllık programlara "Diploma" adı verilirken 3 yıllık programlara ise "Advanced Diploma" adı verilir. Bu programlara katılabilmek için en önemli kriter iyi ve akıcı bir İngilizceye sahip olmanız gerekir. Bir çok program IELTS'den 6,5-7 düzeyinde bir skor görmek ister. IELTS'e alternatif olarak TOEFL, PTE gibi eşdeğer sınav skorları da kabul edilir. İngilizce'den sonra bir diğer önemli kriter ise lise mezunu olmaktır. Bunun yanında bazı programlar lise not ortalaması veya bazı lise derslerinden aldığınız notlara da bakabilir. Örneğin Muhasebe ile alakalı bir programa kabul edilebilmek için bazı okullar lisede aldığınız matematik ders notunun yüksek olmasını isteyebilir. Bunlara ek olarak bazı programlar sizden ekstra belgeler de isteyebilir, bunlar programlara göre değişir ancak çoğu diploma programına kabul alabilmek için İngilizce sınav skoru (IELTS, TOEFL, PTE vb), Lise Diploma ve Transkripti (İngilizce tercümeleri ile birlikte) yeterli olacaktır.
 
Lisans düzeyindeki programları başarıyla tamamladıktan sonra bir çok devlet kolejinden 4 yıllık lisans programlarına da aldığınız kredileri saydırıp geçiş yapabilirsiniz. Böylece ekonomik olarak biraz daha uygun fiyata 4 yıllık bir üniversite mezunu olabilirsiniz.
 
Lisansüstü düzeydeki programlar ise çoğunlukla 1 veya 1,5 yıl eğitim verdikleri için Sertifika olarak adlandırılırlar. Bu programlara kabul için yine öncelikle İngilizce seviyenizin yine 6,5-7 civarında olması gerekir. Aynı zamanda üniversite diploma ve transkripti de yine başvuru için zorunlu belgelerdendir. Buna ek olarak bazı programlar ekstra belgeler isteyebilir. Örneğin CV veya Portfolyo gibi. Post-Graduate programların bir çoğu not ortalamasına çok fazla bakmazken yine bazı istisna programlar kabul için belli bir not ortalaması isteyebilir.
 
Hem Lisans hem de Lisansüstü programlarda eğitime ek olarak 1 dönemlik staj programı da sunulabilir. Öğrenciler bu sayede pratik iş yaşamına daha rahat adapte olabilmektedirler. Aynı zamanda Devlet kolejlerinde diploma ve sertifika programlarıa devam ederken yarı zamanlı çalışma iznine sahip olursunuz. Bu sayede cep harçlığınızı da çıkartabilirsiniz.
Devlet kolejlerinde sunulan bu programların senelik maliyetleri ortalama 15-16 bin CAD civarındadır. Ödemeler genellikle eğitim dönemine göre belirlenir.Kanada devlet kolejlerinin bir diğer avantajı ise 1 yıllık eğitimi tamamladığınızda artı 1 yıl, 2 yıllık bir eğitim tamamladığınızda ise artı 3 yıla kadar mezuniyet sonrası çalışma iznine sahip olabilirsiniz. 

En çok tercih edilen kolejler ise Seneca College, George Brown College, Humber College, Centennial College, Niagara College ve Algonquin College’dır. Bu kolejlerde tasarımdan proje yönetimine, işletmeden dijital pazarlamaya, insan kaynaklarından finansa ihtiyaca yönelik tüm bölümler bulunur.
 
Eğer sizde hem iyi bir eğitim almak hem de Kanada'da bir veya 3 yıla kadar iş deneyimi edinerek kariyer basamaklarını kısa sürede çıkmak istiyorsanız Endless Abroad danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
12 Mart 2021

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
12 Mart 2021

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
12 Mart 2021
wp