Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Londra'da Ücretsiz Gezilecek Yerler

Duyurular 29 Nisan 2022
Londra'da Ücretsiz Gezilecek Yerler

 Londra, İngiltere ve Birleşik Krallığı’nın başkentidir. Konum olarak Büyük Britanya adasının güneydoğusunda yer alan Thames nehri üzerinde yer alır. Dünya üzerinde en kalabalık şehirlerden biri olan Londra, yaklaşık olarak 9 milyon kişiye ev sahipliği yapar. Genelde bulutlu ve yağışlı bir hava durumuna sahip olan Londra’ya İstanbul’dan birçok uçuş seçeneği vardır. Uçuş dönemine bağlı olarak uçak fiyatları farklılık göstermektedir. Gelin, Londra’nın herhangi bir ücret ödemeden gezebileceğimiz önemli yerlerini inceleyelim. 

  • Londra Müzesi 

Eski Taş Çağından günümüze kentin geçmişi ile ilgili birçok izi rastlayabileceğiniz bu müze, Londra’nın en önemli müzelerinden biridir. Modern müze anlayışına uygun olarak her yaştan kişinin ilgisini çekebilir. 

  • İngiliz Tarih Müzesi 

İngiliz Tarih Müzesi, Dünya’nı bir çok noktasından getirilen Antik Çağ yapıtlarını ve etnografya koleksiyonlarını sergiler. İçerisinde sikkeler, madalyalar, çizimler, Afrika heykelcikleri gibi tarihi pek çok eser bulunur. 

  • Doğal Tarih Müzesi 

 Doğal Tarih Müzesi, Böcek bilimi, Botanik, Zooloji, Taşıl ve Fosil üzerine yaklaşık 80 milyon üzerinde ürün sergiler.  Müzenin ana cephesi Cromwell Yoluna bakar. Oldukça büyük olan bu müzede 850 çalışan bulunmaktadır. 

  • İmparatorluk Savaş Müzesi 

Modern savaş tarihi ve savaş zamanı deneyiminin anlaşılmasını amaç edinen İmparatorluk Savaş Müzesi Londra’da üç noktada bulunur. 19172’de kurulan bu müzede savaşın tarihi ilerleyişine şahitlik edebilirsiniz. 

  • Buckingham Sarayı Muhafızları Değişim Saatini İzleyin 

 Buckingham Sarayı, Birleşik Krallık Hükümdarlarının yönetim merkezi ve Londra’daki ikametgahıdır. Buradaki muhafızların nöbet değişimi 45 dakika sürer. Bir tören şeklinde gerçekleşen bu olay orkestra eşliğinde gerçekleşir. İzleyenlere unutulmaz anlar yaşatan bu sahneye mutlaka tanıklık etmelisiniz. 

  • Hyde Park 

 Hyde Park, Londra’da bulunan kraliyet parklarının en büyüğü olma özelliğine sahiptir. Dünyada bilinen en büyük parklardan biri olan Hyde Park’ta hem tarihi kesitler görebilir hem de doğanın tadını çıkarabilirsiniz.  

  • Harry Potter: King’s CrossTren İstasyonu’nu Görün

 Harry Potter hayranlarını bir araya getiren bu tren istasyonu, Camden semtinde yer alır. Harry Potter’ın Hogwarts’a gittiği trenin kalktığı istasyondur.  Harry Potter’a dair birçok hediyelik eşyayı civarda bulunan dükkanlardan alabilirsiniz. Bununla beraber, görkemli mimarisiyle bir çok turisti kendine çeker.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp