Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Macaristan'da Üniversite Başvurusunda Bulunmak

Macaristan'da Üniversite Başvurusunda Bulunmak

Her yıl yüzbinlerce öğrenci çok çalışarak tamamladıkları lise hayatlarının sonunda bir sonraki adımları olan üniversite için bir sınava girerler. Barajı geçenler/geçemeyenler ya da istediği bölümü kazananlar/kazanamayanlar diye farklı kategorilerle sınıflandırılırlar. Fakat aslında bu kategorilere gerek kalmadan girdikleri sınavın önem taşımadığı birçok ülkede lisans eğitimi alabilmekteler. Bu ülkelerden biri ise Macaristan. 

Uluslararası öğrencileri okuluna sınavsız kabul eden Macaristan, İngilizce veya Macarca eğitim alabileceğiniz birçok okul seçeneği sunar. İşletme, Mühendislik, Sağlık gibi bir çok alanda öğrenci kabul eden okulların öncelikle dikkat ettiği unsurlar lisedeki not ortalamaları ve ardından eğitim alacağınız dildeki yeterlilikleriniz olacaktır. Bu açıdan Macaristan yıllık eğitim ücretleri uygun okullarda eğitim alarak kendi yaşam masraflarınızı karşılamak için çalışabileceğiniz bir ülkede eğitim fırsatı sunmakta.

Türkçe dışında başka bir dil bilmiyorsanız veya İngilizcenize güvenmiyorsanız tercih ettiğiniz okulda dil hazırlık eğitimi almanız mümkün. Bu da öğrencilere büyük bir kolaylık sağlayan bir kriter.

Uluslararası öğrencilerin bir arada yaşadığı bir ülkede hem eğitim alıp hem de avantajlarından yararlanabildiğiniz Macaristan 2004 yılından beri Avrupa birliği üyesi olarak öğrencilere mavi diploma sunmakta. AB ülkesi olan bir okuldan mezun olan öğrencilerin aldığı mavi diploma, tüm Avrupa Birliği’nde geçerliliğe sahiptir. Ayrıca bu okulların Türkiye’de YÖK tarafından da tanınırlığı olduğu göz önünde bulundurulduğunda hem Türkiye’de hem de Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerde geçerli bir diplomaya sahip olmak mümkün.

Macaristan’da üniversite eğitimi almak, okul ve vize başvurusu yapmak ve daha bir çok konuda Endless Abroad ailesi olarak sizlere yardımcı olmak adına yanınızdayız. Tercih ettiği bölüme karar veren adaylar için okul seçeneklerini araştırmak ve başvuruları yapmak bizimle birlikte çok kolay. Size en uygun üniversitelerde lisans ya da yüksek lisans başvurularını yapabilmek için gerekli belgeleri sağlamanızın ardından işlemlerinizi sizler adına biz gerçekleştiriyoruz. Okul başvurusu ve kabulünün ardından gelen vize sürecini en kolay olacağı şekilde organize ederek eğitiminize başlayabiliyorsunuz.

Eğer ki okuyacağınız bölüme henüz karar veremediyseniz veya dil yeterliliğiniz yok ise lisans  başvurusu hazırlık sınavından sonra gerçekleştiğinden dolayı Macaristan’da önce istediğimiz okulda hazırlık eğitimi alabilir, orada bulunduğumuz süre boyunca okulları ve bölümleri araştırarak karar verebilirsiniz. 

 

Başvuru için gerekli olan öncelikli belgeler:       

  • Diploma (lise ya da lisans)
  • Transkript
  • Pasaport
  • Referans Mektubu
  • Niyet mektubu
  • CV

 

Macaristan’daki bazı Üniversiteler 

  • Peç Üniversitesi
  • Debrecen Üniversitesi
  • Budapeşte Teknoloji Üniversitesi
  • Orta Avrupa Üniversitesi
  • Szeged Üniversitesi


Macaristan'da Üniversite Eğitimi Alın

Macaristan üniversitelerinde sınavsız bir şekilde kaliteli ve uygun maliyetlere Avrupa standartlarında eğitim almak, farklı kültürlerle bir araya gelerek iyi yaşam şartlarına sahip şehirlerde kampüs hayatını deneyimlemek ve tüm avantajlarından yararlanmak için Macaristan'ı keşfedin. Macaristan'da üniversite eğitimi ve tüm yurtdışı eğitim programları hakkında detaylı bilgi almak için bugün ücretsiz online danışmanlık randevusu alın.

 

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
17 Haziran 2020

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
17 Haziran 2020
wp