Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Malta'da nasıl çalışabilirim?

Duyurular 22 Ağustos 2019
Malta'da nasıl çalışabilirim?

Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler arasına artık Malta’da eklendi. Malta hükümetinin yaptığı resmi açıklamaya göre 12 hafta ve üzeri dil eğitimi alan öğrenciler Malta’da part- time çalışma imkanına sahip olabilecekler.

12 hafta ve üzeri, herhangi bir programa ( Genel İngilizce, İş İngilizcesi, Akademik İngilizce, Sınavlara Hazırlık) gibi kurslara kayıt olan öğrenciler bu izinden yararlanabilecekler.

Sorularla Malta’da Work & Study

Çalışma İznini Nasıl Alabilirim? Ücreti Ne Kadar?

Malta’da iş bulup çalışmaya başlayacak öğrenciler, işvereniyle birlikte çalışma izni için başvurmaları yeterli olacaktır. Bu konuda, yönlendirmeleri okul yetkileri ve işverenler organize edecekler.

Malta’da çalışma izni için öğrenciler 230€ ödemek zorundadırlar. Bu vize ücreti dışında ödenen bir ödemedir.

Malta’da Hemen Çalışmaya Başlayabilir Miyim?

Öğrenciler Malta’ya varışlarının hemen akabinde çalışmaya başlayamazlar.

Çalışma izni sadece 90 gün ve üstü yaklaşık 12 hafta ve üzeri kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir. Dil okuluna kayıt yaptıran öğrenciler ilk 90 gün çalışmazlar. Malta’da eğitim alan öğrenciler 91. Gün çalışmaya başlayabilirler.

İşi Ne Zaman Bulabilirim?

Yasal olarak öğrencilerin, Malta’da çalışma izni 91. Gün başlayacaktır. Ancak, öğrencilerin iş bulma sürelerinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Öğrenciler, Malta’ya gitmeden ya da gittikten sonra da kendilerine iş bulabilir, işverenleriyle anlaşıp yasal çalışma izni ellerine geçince resmi olarak part time çalışmaya başlayabilirler. Çalışma izninin onaylanması 4- 6 hafta arasında değişmektedir. Bu yüzden, öğrenciler iş bulma konusunda hızlı davranmaları gerekmektedir.

Hangi İşlerde , Haftada Kaç Saat Çalışabilirim?

Öğrenciler diğer Work & Study ülkeleri gibi, yani çalışmanın yasal olduğu ülkelerdeki gibi haftada 20 saat çalışma hakkına sahip olurlar. Yasal olarak bu süreyi geçemezler. Öğrenciler İrlanda, Avustralya, Dubai gibi öğrencilere çalışma izninin olduğu ülkelerde Garsonluk, Broşür dağıtma, Temizlik gibi işler yapabilirler. Çalışılabilecek iş alanları ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. İş bulan öğrenciler haftada 20 saat olacak şekilde istedikleri işte çalışabilirler.

Saatlik Ne Kadar Ücret Alabilirim?

Malta’da asgari ücret saatlik 4.25 € olup, bahşiş alınan işlerde saatlik ücretler daha da çok artmaktadır. Kafe ve restaurantlarda çalışan kişiler genelde bahşiş aldıkları için saatlik ücretlerinin üstüne çıkmaktadırlar.

Nasıl İş Bulabilirim? İngilizce Seviyem Önemli Mi?

Malta’da iş bulmak için bazı siteler mevcut bu sitelerde öğrenciler CV’lerini yayınlayabilir ya da sitedeki mevcut işlere CV’lerini gönderebilirler.

İş bulunabilecek sitelere bir örnek vericek olursak ; buraya tıklayarak mevcut işlerle ilgili ufak bir araştırma yapabilirsiniz.

İngilizce seviyesi iş bulma konusunda öğrencilere kapılar açacaktır. Ancak, hiç İngilizce bilmeyen biri bile ilk 90 günde alacağı dil eğitimiyle birlikte kendisini ifade edebilecek düzeye gelecektir. Geliştirdiği İngilizcesi ilk etapta iş bulurken faydalı olacaktır. Nitekim öğrenciler çalışarak da İngilizce seviyelerini geliştirip Malta’da yaşarken cep harçlıklarını karşılayabileceklerdir.

Malta’da Eğitim Alırken Vizemi Uzatabilir Miyim?

İş bulan öğrenciler Malta’da daha fazla kalmaya karar verirlerse vizelerini uzatabilirler Öğrenciler Malta’da eğitim alırken, vize uzatma işlemi yapabilirler. Vize uzatma için gerekli evrakların hazırlanması ve başvuru süreciyle ilgili okul yetkilileri ve Endless Abroad çalışanları öğrencilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlamaktadırlar.

Daha detaylı bilgi için bize 444 3 660 numaradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp