Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Öğrenciyken Çalışma İzni Veren Ülkeler

Genel 30 Temmuz 2021
Öğrenciyken Çalışma İzni Veren Ülkeler

Dünyada eğitim seviyesine verilen önemin artması ile birlikte üniversitelerde her geçen gün eğitim kalitesi yükselmektedir. Yüksek kaliteli üniversitelerde eğitim almak isteyen öğrencilerin sayısında da artış görülmektedir. 

Yurtdışındaki üniversiteler, öğrencilere sağladıkları imkanlar ve yüksek kalitede verdiği eğitimler ile öğrencilerin odak noktaları olmaktadırlar. Prestijli üniversitelerde sahip olacakları imkanların farkında olan öğrenciler yurtdışında dil okulu, lise, lisans ve yüksek lisans eğitimi almak isterler. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin sadece eğitim kaliteleri ilerlemez, dünya vatandaşı da olurlar.

Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile yurtdışında eğitim alma hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Peki eğitim alırken çalışma imkanım olur mu sorunuzu duyar gibiyiz. Evet, eğitim alırken çalışma fırsatınız oluyor. İşte size eğitim alırken çalışabileceğiniz ülkeleri sıralıyor olacağız.

Amerika

Amerika, eğitim almak için herkesin hayali olan ülkelerin başında gelir. Amerika’da eğitim almak isteyen öğrencilerin başlıca sebepleri; üniversitelerin eğitim kalitesi, güçlü bilgi birikime sahip eğitmenler, ülkedeki yüksek refah seviyesi ve ekonomik şartlardır.

Öğrencilerin büyük çoğunluğu eğitim alırken çalışmak isterler. Fakat çalışma izni her eğitim programı için geçerli olmamaktadır. Dil eğitimi için Amerika’ya giden öğrenciler çalışma vizesine sahip olamazlar. Lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler Amerika’da haftada 20 saat çalışma izinleri olur. Öğrenci vizesi ile gelenler için ülke içerisinde çalışma izni verilmemektedir.

Kanada

Kanada, dil okullarında ve üniversitelerinde sunduğu kaliteli eğitim ile ön planda olan ülkelerdendir. Öğrenciler eğitim için en çok tercih ettiği ülkedir. Bundan kaynaklı, uluslararası öğrencilere eğitim vermekten memnuniyet duymaktadır. Kanada, uluslararası öğrencilerin çalışma izinlerine olumlu geri dönüş vermektedir.

Kanada'da eğitim alan öğrenciler belirli günlerde çalışma imkanına sahiptir. Lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencilerin ekstra çalışma izni almalarına gerek kalmadan Kanada’da çalışabilirler. Yüksek öğrenim kurumlarındaki öğrenciler haftada 20 saate kadar çalışma izinleri olur. Devlet kolej programları, lisans ve yüksek lisans eğitimlerini bitiren öğrenciler PGWP sayesinde mezuniyet sonrasında Kanada’da kalarak 1 ile 3 yıl arasında çalışma hakları olur. Çalışma izinlerinde kampüs içi zorunluluğu bulunmamaktadır. 

İrlanda 

Üniversite eğitiminin yanında dil okulları ile ünlü olan İrlanda kaliteli bir eğitim hayatı sağlar. Kültürel yapısı ve doğal güzellikleri ile öğrencilerin eğitim almalarının başlıca sebepleri arasındadır.  

İrlanda’da eğitim alan öğrencilerin öğrencilik zamanında çalışma imkanları bulunur. Öğrenciler ister dil okullarında eğitim alıyor olsun ister lisans ve yüksek lisans eğitimini yapıyor olsun çalışma izinleri bulunur. Fakat, en az 25 haftalık ders kayıtlarının olması zorunluluğu bulunur. 25 Hafta altında kısa süreliğine dil eğitimi alan uluslararası öğrenciler çalışma izinlerine sahip olamazlar. Uluslararası öğrenciler eğitim aldıkları süreçte haftada 20 saat çalışırken, tatil dönemlerinde haftada 40 saat çalışma izinleri olur.

İngiltere

Uluslararası eğitimde en kaliteli eğitim veren ülkeler sıralamasında üst sırada yer alan ülkelerden biri ise İngiltere’dir. İngiltere, her yıl uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmaktadır. İngiltere dil okulları, lisans ve yüksek lisans eğitimlerinde oldukça popülerdir. İngiltere’de eğitim alan öğrenciler belli koşullar altında çalışma izinleri olur. TIER 4 vizesi olan öğrenciler haftada 20 saat çalışma izni olur. İngiliz yasaları ancak, uzun süreli eğitim alan öğrencilere çalışma izni verir. Kısa süreli dil eğitimi için ülkeye giren öğrenciler çalışma hakkına sahip değildir.

İtalya

Yurtdışı eğitimde oldukça geniş imkanlar sağlayan ülkelerden biri de İtalya’dır. İtalya tarihiyle, mimarisiyle ve doğal güzellikleriyle uluslararası öğrencilerin ilgi odağıdır. İtalya’da eğitim alınan süre boyunca çalışma imkanı tanınır. İtalya’da kısa süreli dil eğitimi alacak öğrencilerin dışında lisans ve yüksek lisans eğitimi için İtalya’ya giden öğrenciler çalışma hakları olur. Uluslararası öğrencilerin haftada 20 saat çalışma hakları vardır.

Almanya

Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri olan Almanya ekonomi alanında son derece güçlü ülkelerdendir. Bununla beraber, köklü eğitim sistemiyle her sene uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapar. Almanya’da dil eğitimi alan öğrenciler çalışma izinleri bulunmaz. Fakat, lisans ve yüksek lisans eğitimi alacak öğrenciler haftada 20 saat, yılda ise 120 iş gününü geçmemek şartıyla çalışma izinleri sağlanır. Almanya, uluslararası öğrencilerin çalışma konularında oldukça dikkatlidir. Kuralları ihlal eden uluslararası öğrencileri sınır dışı edilir.

Hollanda

Hollanda, yenilikçi bir eğitim sistemi ile dikkat çeker. Sosyal bilimleri ve fen bilimleri konusunda oldukça güçlü bir eğitim sistemine sahiptir. Eğitimin yanında yaşam standartlarının ve eğitim kalitesinin yüksek olması öğrencilerin lisans ve yüksek lisans eğitimi için tercih ettiği ülkeler arasına girmektedir. Çalışma iznine başvuran öğrenciler çalışma hakkına sahip olur. İzinleri alan uluslararası öğrenciler haftada 16 saati geçmemek şartıyla çalışabilirler.

Macaristan

Orta Avrupa’nın en gözde ülkelerinden biri olan Macaristan eğitim yapısı ve yaşam şartları ile uluslararası öğrencilerin tercih ettiği ülkeler listesine girmektedir. Dil eğitimi almak için Macaristan’a giden öğrencilerin çalışma izni yoktur. Macaristan’da lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler ise 1 yıllık eğitim programına kayıt olurlar ise çalışma hakkını elde ederler.

Polonya

Avrupa Birliği ülkelerinde en ekonomik eğitim imkanı sunan Polonya eğitim kalitesiyle üst sıralarda yer alır. Her yıl binlerce uluslararası öğrenci Polonya’yı tercih etmektedir. Vize işlemleri oldukça kolay olan Polonya’da Türk öğrencilerin kabulleri kısa sürede gerçekleşir. Polonya’da dil eğitimi alan öğrencilerin çalışma izinleri olmazken, lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencilerin haftada 20 saati geçmemek şartıyla çalışma izinleri bulunur. Polonya’da eğitimini tamamlayan uluslararası öğrenciler 1 yıl Polonya’da kalma ve çalışma izinleri olur.

Çekya

Çekya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en güçlü eğitim sistemine sahip ülkelerdendir. Lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrencilerin çalışma izinleri bulunur. Ülkede, dil eğitimi, moda okulu ve pilotluk eğitimi alan öğrencilerin çalışma izinleri bulunmaz.

Yurtdışında uzman ve tecrübeli öğretmenlerden eğitim almak istiyorsanız Endless Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp