Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Öğrenilmesi Gereken Diller

Duyurular 19 Mart 2023
Öğrenilmesi Gereken Diller

Dünya, uzun zamandır ülkelerin birbiriyle gerek ticari gerek sosyal olarak yakın ilişkiler kurduğu bir yerdir. Bu ilişkiler kapsamında devlet birbirleriyle ekonomik, diplomatik, sosyal ve kültürel işbirlikleri sağlamakta ve insanlar da bu yolla temas halinde bulunmaktadır. Doğal olarak gelişen iletişim hali, ortak bir paydada buluşabilmek için ortak dillere ihtiyaç duymaktadır. 18. Ve 19. Yüzyıllarda dünyada diplomasi ve eğitimin ortak dili olan Fransızca veya 20. Yüzyıldan itibaren tüm dünyada halen daha en yaygın dil olan İngilizce gibi, devletler, şirketler ve toplumlar anlaşabilmek ve temasta kalabilmek için belirli dilleri ortaklaştırmaktadır. Bu diller toplumları etkilemekte ve aynı şekilde toplumlardan etkilenmektedir. Dil, canlı bir olgudur ve bu sayede zaman geçtikçe gelişip değişmektedir.

İnsanların, günümüzde akademik, mesleki veya hayati koşullarda yaşayabilmesi, ilerleyebilmesi için muhakkak global trendlere uyup iletişim zemininde bulunması gerekir. Dil öğrenmek de bunların en önemli aşamalarından biridir. Örneğin: İngilizce, Çince, İspanyolca gibi dilleri öğrenmek bireyin kariyerinde, hayat koşullarında ve deneyimlerinde unutulmaz ve kalıcı etkiler bırakabilir. İşte bu yazıda sizlere, dil öğrenmenin avantaj ve fırsatlarından bahsedip dil öğrenerek hangi koşullara erişebileceğinizi ve hangi dilleri öğrenmeniz gerektiğini açıklıyor olacağız. 

  • İngilizce

Dünyada İngilizceyi konuşan 730 milyona yakın kişi vardır. Ayrıca 60 ülkenin resmi dili olarak İngilizce kabul edilmiştir. Günümüzde her dört kişiden birinin İngilizce konuştuğunu biliyoruz. Bu da bize insanların ana dillerinden sonra öğrendikleri ilk yabancı dilin İngilizce olduğunu göstermektedir.

İşletme, sağlık, havacılık, bilişim, turizm gibi birçok konuda insanların ortak dilidir. Ülkelerin resmi dil ilan etmesinin yanı sıra eğitim dili ve iş dünyası da evrensel dil olarak İngilizceyi belirlemiştir.

Eğitim hayatını tamamlayıp, iş hayatına geçtiğinde İngilizce biliyor olmak başvuru yapılan işlerde işveren tarafından daha cazip biri olma imkânı sunacaktır. 

İngilizce dil öğrenme sürecinde ilerlerken uzmanlar tarafından kendi potansiyelinizi geliştirebileceğiniz, öğrendikçe kendinize güveninizin artacağı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Siz de İngilizce öğrenerek potansiyelinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.

İngiltere Dil Okulları

  • Mandarin Çincesi 

Çin’in resmi dili olan Mandarin Çincesi, dünyada en çok konuşulan dillerden biridir. Yaklaşık olarak 965 milyon civarında kişinin Mandarin Çincesini konuştuğu bilinmektedir. Günümüzün en önemli on dili arasındadır.

Pek çok ülkenin Çin ile iş partnerliği bulunmaktadır. Bu nedenle şirketler Mandarin Çincesi bilen çalışanlarla çalışmaya özen göstermektedir. Gramer olarak kolay bir dil olsa da telaffuz olarak karmaşık bir dil olması Mandarin Çincesi dilini öğrenmede zorluk derecesini yüksek hale getiriyor.

Çin Dil Okulu

  • İspanyolca 

Dünyada yaklaşık 410 milyon kişinin ana dilidir.  21 ülkenin resmi dili İspanyolcadır. İspanya, Latin Amerika, ABD ve İngiltere’de İspanyolca konuşulmaktadır. İngilizce ve Mandarin Çincesinden sonra dünyada en çok konuşulan dildir. Dil uzmanları tarafından zorluk derecesi olarak kolay seviyede kategorize edilmektedir.

Ayrıca ABD’de İngilizceden sonra en çok konuşulan dil İspanyolcadır. Bu nedenle İspanyolca bilmek sizi, dünyadaki birçok ülkede şirketlerde çalışma konusunda daha avantajlı konuma getirecektir.

İspanya Dil Okulları

  • Almanca

Yaklaşık olarak 90-115 milyon kişinin konuştuğu bir dil olan Almanca, Türk iş dünyası için de önem teşkil etmektedir. Almancanın resmi dil olduğu ülkelerden biri de İsviçre’dir.

Dünyanın İngilizceden sonraki en önemli bilimsel dilidir. Çoğu akademik araştırma Almanca yazılmıştır. Öğrencilere burs imkânı sağlayan ülkelerden biri de Almanya’dır. Almancanızı geliştirerek Almanya’da istediğiniz üniversitede burs alma imkânınız olur.

Dünya edebiyatına baktığımızda çoğu büyük yazarın eserini Almanca olarak verdiğini görüyoruz. Tarihe damga vurmuş, günümüzde milyonlarca insan tarafından başucu eseri olarak yerini koruyan bu eserlerin Almanca dilinde verilmiş olması sizin de Almanca öğrenmek istemenizi pekiştirebilir. Bu sayede dünya edebiyatında bu yüce eserleri orijinal dilinde aslından okumak mümkün hale gelecektir. Almanca öğrenmenin avantajlarından biri de budur.

Almanca konuşulan ülkeler genellikle çok kültürlüdür. Almanca öğrendikçe o kültürleri yakından tanıma fırsatınız olur. İsviçre, Dünyanın en iyi yaşam standartlarına sahip olan ülkelerinden biridir.

Hem Türkiye’de hem de diğer ülkelerdeki Alman şirketlerinde çalışma şansınız Almanca biliyor olduğunuzdan dolayı artmaktadır.

Almanca konuşan insanların seyahat etmekten hoşlandığı gözlemlenmektedir. Bu sebeple kendi dillerinde konuşan insanlarla ve çalışanlarla karşılaştıklarında daha mutlu olurlar.

Almanca öğreniyorsunuz ve Almancanızı geliştirmek için hem pratik yapmak hem de yeni yerler keşfetmek için seyahat planı yapıyorsunuz; planınızı sadece Almanya’ya değil Benelux ülkelerine veya Doğu Avrupa‘ya da yapmanızı öneririz.

Almanya Dil Okulları

  • Portekizce 

Öncelikle Brezilya, Portekiz, Afrika bölgeleri ve Goa’da konuşulmakta olan Portekizce, Dünyada 200 milyona yakın insan tarafından konuşulmaktadır. Dil uzmanları gün geçtikçe Portekizce konuşan nüfusun ciddi oranda artacağını öngörmektedir.

Latin Amerika’daki en büyük ülke ve pazarın Brezilya’da olması şu an için durgun olan bir ekonomiye sahip olsa da Brezilya’yı cazip bir konumda bulunduruyor. Dil uzmanları tarafından zorluk derecesi kolay seviye olarak adlandırılsa da biliyorsunuz ki kişiden kişiye zorluk derecesi değişkenlik gösterebilmektedir.

  • Rusça

Ana dil olarak yaklaşık 120 milyon kişinin konuştuğu Rusça, en çok konuşulan sekizinci dildir. Ekonomi alanında yaptıkları yatırımlar sayesinde tahmini Rusya ekonomisinin Almanya ekonomisini ardında bırakacağı öngörülmektedir.

Rusça konuşulan ülkelerde pek İngilizce konuşulduğu görülmemektedir. Dil uzmanları, gramer yapısından dolayı Rusça dili öğrenim zorluk derecesini orta seviye olarak değerlendirmektedir.

Rusya Dil Okulları

  • Fransızca

Fransa ve Fransa tarafından sömürge edilmiş bölgelerde (Frankofon) Fransızca konuşulduğu gözlemlenmektedir. Yaklaşık olarak 80 milyon kişiden bahsedebiliriz. 

Fransa’nın, ticari ve diplomasi alanlarındaki stratejik konumu ve turizm alanında ön plana çıkmasıyla insanlar Fransızcaya ilgi göstermektedir. Ayrıca Fransızca aşk dillerinden beşincisi olarak adlandırılır. 

AB’nin resmi dili İngilizce olsa da yakın gelecekte Fransızcanın daha sık kullanacağı öngörülmektedir. Dil uzmanları, İngilizce ve İspanyolca dilleri ile benzer bir zorluk derecesi olduğunu söylemektedir.

Fransa Dil Okulları

  • Japonca 

Çinli Budist rahipler tarafından M.S. 4. yüzyılda oluşturulan Japonca, günümüzde dünyada 127 milyon kişinin ana dili olarak kullanılmaktadır. Japonya’daki insanların yanı sıra Brezilya, ABD, Tayvan ve Kore’de 2 milyona yakın insan, ana dili Japonca olmasa da konuşabilmektedir.

Dünyada en yaygın konuşulan 13. dildir. Japoncanın, Doğu Asya – Okyanusya okullarında öğretilen dillerden biri olduğu gözlemlenmiştir. Dünyanın en büyük 3. ekonomisine sahip olan Japonya, bilim ve teknoloji alanlarına, özellikle “robotik bilimine” yaptıkları yatırımlarla adlarından söz ettirmektedir. 

İnsanların Japonca dilini tercih etme nedenleri: 

  • Tarihi ve kültürel miras
  • Yeme-içme kültürünün köklü olması 
  • Teknoloji ve savunma sisteminin gelişmiş olması
  • Dil uzmanlarının zorluk derecesini yüksek olarak belirlediği dillerden biri de Japoncadır. Ortalama öğrenme süresini minimum 2 yıl olarak belirtmektedirler. Kendinizi geliştirdikçe yılda iki kez düzenlenen JLPT sınavına girme imkânınız olur.

Japonya Dil Okulları

  • Hintçe

Dünyada 270 milyon kişinin konuştuğu Hintçe, en çok konuşulan 4. Dildir. Hindistan, Dünyanın en büyük 7. Ekonomisine sahiptir. Zorluk derecesini, dil uzmanları orta seviye olarak belirlemiştir.

Rusça ile benzer dil özellikleri göstermekte ve bu sebeple de zorluk derecesi orta seviye olarak belirlenmiştir. Ortalama dili öğrenme süresi minimum 46 haftadır. 

Dünyada adını bildiğimiz dillerin yanı sıra daha keşfedilmemiş bir sürü dil bulunmaktadır. Sen de ana dilinin yanında hem tutkularına hem de hedeflerine yönelik yeni diller öğrenmek istiyorsan Endless Abroad ailesi olarak buradayız.

Yurtdışında Eğitim alarak dil öğrenme hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

wp