Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Polonya’da Eğitim Almanız için 11+ Neden

Yurtdışında Eğitim 24 Ağustos 2021
Polonya’da Eğitim Almanız için 11+ Neden

Küreselleşen dünyada dil eğitiminin öneminin ne denli olduğunun hepimiz farkındayız. Bir dili en iyi öğrenme yöntemlerinden biri de o dilin ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede yaşamak veya uzun süre zaman geçirmek. Yurtdışı eğitim olanakları burada size en çok katkı sağlayacak olanaklardan biri. Polonya yurtdışı eğitimde size dil öğrenimi konusunda birçok avantaj sağlayacak ülkelerin başında geliyor. Akademik başarıları sayesinde hem lisans eğitimin hem de yüksek lisans eğitiminin eşiği olacak statüde. Kültürel çeşitliliği sayesinde öğrenciler arasında en çok tercih edilen lokasyonlar arasında.

Eğer eğitim için Avrupa’yı seçmek istiyorsanız, Polonya kesinlikle üzerinde düşünmeniz ve yaşam koşullarını araştırmanız gereken ülkelerden biri. Dost canlısı insanlar ve birbirinden güzel tarihi mekanlar arasında bir eğitim için size en uygun ülke. Peki, Amerika veya Kanada gibi eğitimde lider ülkelerden ziyade neden Polonya’yı tercih etmelisiniz. Gelin, birlikte 11+ maddede Polonya’da okumak neden cazip bakalım.

1. Avrupa’nın Göbeğinde Eğitim Alma Fırsatına Erişirsiniz

Polonya hepimizin bildiği üzere Orta Avrupa’da yer alır. Merkezi konumda yer alması nedeniyle öğrencilerinin birçok ülkeye kolaylıkla seyahat etmesini sağlamaktadır. Schengen vizesi alarak Schengen Bölgesi’nde bulunan ülkelere dilediğiniz gibi seyahat edebilir ve eğitim  hayatınızı daha heyecanlı ve dinamik bir hale getirebilirsiniz. Hayallerinizi süsleyen Avrupa ülkelerini ziyaret etmeniz için sadece eğitiminiz süresince hafta sonlarınızı değerlendirmek yeterli olacaktır.

2. Birçok Kültürü Yakından Tanır ve Çok Fazla Arkadaş Edinirsiniz

Erasmus öğrenci değişimi hareketliliğinin en çok yaşandığı ülkelerden biri Polonya’dır. Bu durum ülkede farklı ülkelerden birçok öğrencinin geldiğinin göstergesidir. Bu da sadece Polonya’nın kültürünü değil, aynı zamanda farklı ülkelerden edineceğiniz arkadaşlarınız aracılığıyla diğer ülkelerin kültürlerini de öğrenmenizi sağlayacaktır. Polonya dil okulu çeşitli ülkelerden arkadaşlar edinmenize aracılık ederek vizyonunuzu genişletecek, empati yeteneğinizi geliştirecek ve uluslararası alanda network ağınız ile profesyonel yaşantınıza da önemli ölçüde katkılar sunacaktır.

3. Eğitim Ücretleri Makuldür

Avrupa’da eğitim almak için en uygun maliyetli ülkelerden biri de  Polonya’dır.  Sadece Polonya dil okulları değil, Polonya üniversiteleri de lisans ve yüksek lisans eğitimi için de ulaşılabilir ve ideal fiyatlar sunmaktadır. İngiltere, Almanya, Fransa, Amerika ve İskandinav ülkelere kıyasla Polonya’da yaklaşık olarak yıllığına 3.000 Euro ödeyerek hayallerinizdeki eğitime ulaşabilirsiniz. Polonya dil okulunda bütçenizi zorlamayacak fiyatlarla sunulan kaliteli eğitim sayesinde dil eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda, paranızı sosyal ve kültürel aktivitelere harcayarak kendinizi çok yönlü geliştirme fırsatı elde edebilirsiniz.

4. Yaşam Maliyetleri Düşüktür

Polonya’da para birimi olarak ‘’Zloyt’’ kullanılmaktadır. 1 Zloty yaklaşık olarak 1.5 Türk Lirası’na tekabül etmektedir. Euro ve Amerikan Doları göre hesap yaptığınız zaman Polonya para birimi Türk öğrenciler için oldukça makul ve avantajlıdır. Bu anlamda Polonya Türk öğrenciler için tam olarak bir öğrenci dostu eğitim ülkesidir. Türkiye’den Polonya dil okulu tercih edecek olan öğrenciler geçim sıkıntısı çekmeksizin, refah içinde dil eğitimini tamamlayabileceklerdir. İndirimli toplu taşıma, restoranlarda öğrenci indirimi ve yurtlarda indirimli konaklama gibi etkenler Polonya’nın dünyanın çeşitli ülkelerindeki öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmesindeki en önemli unsurlar arasında gelir. 

5. Polonya’da Lisans ve Yüksek Lisansın Kapıları Açılır

Polonya dil okulunda olduğu kadar lisans ve yüksek lisans eğitimlerinde de başarılı ve dünya çapında tanınan bir ülkedir. Polonya’da üniversitelere kabul şartlarının başında lisans düzeyinde İngilizce bilgisine sahip olmak gelir. Yani, Polonya’da lisans veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler üniversitelere kabul alabilmeleri ve kolay bir eğitim hayatı sürdürebilmeleri için kaliteli bir İngilizce eğitimi almış olmaları gerekir. Bu sebeple, Polonya’da alınacak iyi bir dil eğitimi, Polonya’da lisans ve yüksek lisans eğitiminin de anahtarı niteliğinde olacaktır. 

6. Kaliteli Üniversitelere Sahiptir

Polonya birbirinden değerli ve dünya sıralamalarında üstlerde yer alan 450’den fazla okula sahip bir ülke. Bu dünya çapında tanınırlığı olan okullar aynı zamanda uzmanlaşmış kadrolara sahip üniversitelerdir. Polonya’daki en iyi üniversiteleri sıralayacak olursak; Arşova Üniversitesi, Jagiellonian Üniversitesi ve Adam Mickiewicz Üniversitesi olarak bir sıralama yapabiliriz. 

7. Dinamik Öğrenci Hayatı ve Kültürel Yaşam Öğrencileri Çeker

Öğrencilik dönemi hepimizin hayatındaki en güzel ve dinamik dönemlerinin başında geliyor. Bu nedenle, en az eğitim kadar sosyal aktivitelerin de önemli olduğu bir öğrencilik hayatına ihtiyacımız vardır. Partiler, spor aktiviteleri, konserler veya haftasonu şehir merkezinde arkadaşlar ile güzel zaman geçirmek gibi. Polonya’nın 20 yıldır süregelen hızlı ekonomik gelişmeleri sayesinde bu sıraladığımız her şeyi rahatlıkla yapmanız oldukça mümkün. Diğer Avrupa ülkelerinin imkanları ile kıyaslayacak olursak eğer Polonya kültürel açıdan oldukça zengin bir ülke. Bu bağlamda kendinize sınırsız olanaklar yaratabilirsiniz. 

Polonya’ya bu dinamik hayatı veren önemli etkenlerden biri de her yıl birçok ünlü ismin gelip konser vermesidir. Bu ülkede açık hava konserleri ve festivallere doyabilirsiniz. En ünlü festivalleri Open’er ve OFF Festival’dır. 

8. Polonya Erasmus Hareketliliğinin En Çok Yaşandığı Ülkedir

Polonya 1988 yılından beri Erasmus programı ile öğrenci ağırlayan bir ülke. Erasmus programıyla 300’den fazla üniversite dünyanın dört bir yanından her yıl öğrenci kabul ediyor. Sadece 2013 yılında 10 bin öğrenci Erasmus programlarına katılarak Polonya’da eğitim görme şansı yakalamıştır. Varşova, Poznan, Krakow, Wroclaw ve Lodz öğrenciler arasında en çok tercih edilen şehirler arasında geliyor. Polonya uygun yaşam maliyetleri ve dünya sıralamalarında en başlarda gelen prestijli okulları yüzünden oldukça tercih etmektedirler. Bir öğrencinin aradığı her şeyi Polonya’da kolaylıkla bulabilirsiniz. 

9. Polonya’nın Kültüründe Misafirperverlik Önemlidir

Polonya kültürünü Türk kültürü ile özdeşleştirebileceğimiz bazı noktalar bulunuyor. Bunların en başında da misafirperverlik geliyor diyebiliriz. Polonya halkı aynı Türk halkı gibi oldukça misafirperverdir. Bu durum Polonya’ya okumak için giden Türklerin yabancı bir ortama daha kolay adapte olmalarını sağlayacaktır. Polonya’da konaklama ile ilgili sorun yaşadınız diyelim bu noktada endişelenmenize gerek yok. Birçok kişi sizi evinde misafir etmeyi isteyecektir. Polonya ziyaretinizin mümkün olduğunca konforlu ve aklınızda iyi anılar bırakacağı şekilde size yardım etmeye çalışırlar.  

10. AB vatandaşı Olmayan Öğrenciler için Burs İmkânları Sunar

Polonya her yıl kayda değer bir şekilde AB vatandaşı olmayan öğrencileri Erasmus programı ile ülkeye kabul etmektedir. Bu öğrencilere aynı zamanda rahatça okuyabilmeleri ve güzel bir öğrencilik hayatı yaşayabilmeleri için burs imkanları sunar. Genellikle bu öğrenciler Azerbaycan, Belarus, Moldova, Ukrayna, Ermenistan ve Gürcistan gibi ülkelerden gelirler. Tabii ki bu öğrencilerin burs şartlarını yerine getirmeleri gerekmektedir. 

11. Hem okuyup hem çalışma imkanı sunar

Polonya’ hem okuyup hem çalışma imkanlarına sahip olacağınızı biliyor muydunuz? AB üyesi olan veya olmayan herhangi bir ülkede yaşıyor olabilirsiniz. Eğer Polonya’da eğitim almaya hak kazandıysanız çalışma iznine ihtiyaç duymadan tam zamanlı bir işe bile girip çalışmanız mümkün. Aynı zamanda, Polonya’da bir üniversiteden mezun olduğunuzda da çalışma iznine ihtiyacınız yoktur. Eğitim aldığınız alanda mezun olmadan iş aramaya başlamanız her halükarda size avantaj sağlar. Bunun nedeni ise oturum izniniz bitmeden bir iş sözleşmesi imzalamanız gerekmesidir. Böylelikle Polonya’da kalabilir ve dilediğiniz süre boyunca çalışabilirsiniz. Polonya’da eğitim alırken okuduğunuz bölüme göre ayrıca ücretli veya ücretsiz staj yapma şansını da yakalayabilirsiniz.

Yazımızda bahsettiğimiz üzere yurtdışında yabancı dil eğitimi için tercih edilmesi gereken ülkelerin başında Polonya dil okulu seçeneğinin bulunması için birçok sebep bulunmaktadır. Kısaca üzerinden geçtiğimiz bu nedenler dil okulları tercihlerinde ülke seçerken aslında ayrıntılanabilir ve çoğaltılabilir. Polonya’da dil eğitimi almak isteyen öğrencilere bir yol haritası çizmesi ve ilham vermesi amacıyla hazırlanan bu yazıda bahsedilen 11+ sebebi detaylıca okuyabilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Polonya dil okullarını tercih ederek hayallerinize ve hedeflerinize en kısa sürede ulaşabilirsiniz. Bu aşamada Endless Abroad ailesi sizlere yardımcı olmaya her daim hazırdır.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Malta’da Dil Eğitimi En Güzel Nasıl Olur?

Yurtdışında Eğitim
24 Ağustos 2021

Yurtdışı Eğitimlerinde Vize Almak Ne Kadar Zor?

Yurtdışında Eğitim
24 Ağustos 2021

Polonya'da Eğitim Almanın Avantajları

Yurtdışında Eğitim
24 Ağustos 2021
wp