Endless Abroad indirimli kampanyalarından sms veya mail yolu ile bilgilendirilmek istiyorum. KVKK Aydınlatma Metni ni ve Gizlilik Politikası nı okudum, kabul ediyorum.

Polonya'da Sınavsız Üniversite Eğitimi Almanın Avantajları

Polonya'da Sınavsız Üniversite Eğitimi Almanın Avantajları

Yurtdışında üniversite okumak hele bir de üniversiteyi sınavsız okuyabiliyorken pek çok yönüyle mantıklı bir tercihtir. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin uygun yaşam maliyetleri öğrenciler için eğitim süresince bulunmaz bir fırsattır.

Yurtdışında daha ekonomik fiyatlara, kaliteli üniversitelerde eğitim alabilirsiniz. Üstelik uluslararası öğrencilere belli bir kontenjan sağlayan ve YÖK tarafından tanınan bu üniversiteler için liseden mezun olmanız yeterlidir ve sınavsız olarak başvuru yapabilirsiniz.

Polonya da bu ülkeler arasında bulunan, kabul şartlarının birçok ülkeye göre daha kolay olduğu, lise mezunu öğrencilerin birçok dalda sınavsız üniversite eğitimine başlayabileceği, yine Türkiye’deki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin sorunsuzca yüksek lisans eğitimine başlayabileceği bir eğitim sistemine sahiptir.

Polonya, dünyanın en kaliteli 1000 üniversitesi listesine çok sayıda üniversitesi ile giriş yapan ve adını dünyaya kaliteli eğitimleri ile duyuran bir ülkedir. Bu nedenle her yıl yüzlerce uluslararası öğrenci Polonya’da üniversite eğitimi almaya gitmektedir. Sınavsız üniversite kabulü, ekonomik eğitim fiyatları, Türkiye’de geçerli diploma imkanı ve AB çalışma izni gibi seçenekler sunması yönüyle; yurtdışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için Polonya, oldukça ideal bir seçenektir.

Polonya’da sınavsız üniversite eğitimi almanın size katacağı pek çok avantajı bulunmaktadır. Ekonomik eğitim fiyatları, diploma geçerliliği, AB çalışma izni ve daha fazla avantajıyla İşte Polonya!

Polonya’da Üniversite Eğitimi ile Elde Edeceğiniz 6 Avantaj

1- Her Bölümde Okuma Şansı

Polonya’da sınavsız istediğiniz bölümü seçerek üniversite okuyabilirsiniz. İlgi alanı ve gelecek hedeflerinize göre seçeceğiniz bölümde kaliteli bir eğitim alarak prestijli bir lisans diplomasına sahip olabilirsiniz.

2- İngilizcenizi Geliştirmek veya Lehçe Öğrenmek

Üniversite öncesinde hazırlık yılı ile alabileceğiniz İngilizce eğitimi, üniversite boyunca yapacağınız İngilizce ile İngilizce’nizi geliştirir, yurtdışı yaşamınız boyunca dilinizi pekiştirebilirsiniz. Tercihen ülkenin dili Lehçe’yi de öğrenme imkanı bulabileceğiniz yurtdışı deneyiminizde dil yeterliliklerinizi geliştirmiş olacaksınız.

3- Düşük Eğitim Maliyeti

Polonya’nın en büyük avantajlarından biri de üniversite maliyetlerinin oldukça düşük olmasıdır. Polonya’da üniversiteler yıllık ortalama 2000 Euro’dan başlayan fiyatlarla oldukça makul eğitim fırsatı sunmaktadır.

4- Kısa Eğitim Süresi

Üniversite eğitimleri Polonya’da genellikle 3 yıl sürmektedir. Bu durum hem zamandan hem de maddi açıdan tasarruf yapmanızı sağlayacaktır. Çoğu bölüm 3 yıl sürerken, daha uzun süreli bölümler de bulunmaktadır; mühendislik fakülteleri 4 yıl, tıp fakülteleri 6 yıl, eczacılık ve diş hekimliği bölümü ise 5 yıl eğitim vermektedir.

5- Çalışma İmkanı

Polonya’da üniversite eğitimi alırken part-time çalışma hakkına sahip olursunuz. Üniversite eğitiminizi tamamladıktan sonra ise 2 yıl boyunca Polonya’da yasal çalışma izni elde edersiniz. Böylece eğitim alırken ve aldıktan sonra çalışabilir, uluslararası iş tecrübesi de kazanabilirsiniz. Çalışma imkanı ile elde edeceğiniz gelir eğitiminiz boyunca masraflarınızı karşılayacak büyük rol oynayacaktır. Çalıştığınız süre içerisinde de bu süreyi uzatabilir, Polonya’da yaşamayı kalıcı hale dönüştürebilirsiniz.

6- YÖK Denkliği

Polonya’da üniversite eğitiminizi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüş yapmayı planlıyorsanız, Polonya’da bulunan üniversitelere YÖK tarafından denklik verilmektedir. Almış olduğunuz uluslararası saygınlığı bulunan eğitim ve deneyim ile Türkiye’de de harika iş fırsatları yakalayabilirsiniz. Eğer akademik hayatınıza devam etmeyi planlıyorsanız uluslararası geçerliliği ve tanınırlığı bulunan eğitiminiz size iyi bir temel atmış olacaktır.

Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerden olan Polonya’da sınavsız üniversite girişi ile uygun maliyetlere kaliteli eğitim alarak avantajlı bir yurtdışı eğitim deneyim yaşayabilirsiniz. İngilizce, akademik, deneyim ve kültürel anlamda size çok şey katacak yurtdışı eğitiminiz ile geleceğinizin sağlam temellerini Polonya’da atın.

Polonya’da Üniversite Eğitimi Alın

Yurtdışının sınavsız kabul eden üniversitelerinde kaliteli ve uygun maliyetlere eğitim almak, yaşamı kolay ve keyifli şehirlerinde yaşamak ve tüm avantajlarından yararlanmak için Polonya’yı keşfedin. Polonya’da üniversite okumak ve tüm yurtdışı eğitim programları hakkında detaylı bilgi almak için bugün ücretsiz online danışmanlık randevusu alın.

İlgili Blog Yazıları

Uzmanlarımızdan İpuçları

Yurtdışında Nasıl Üniversite Okunur?

Yurtdışında Üniversite
11 Aralık 2021

Kaygı Yok Stres Yok

Yurtdışında Üniversite
11 Aralık 2021
wp